Kodin sisustus juuri nyt

Tervehdys ruudun sille puolen! <3

Tänään ajattelin palata taas sisustusjuttujen pariin. Tuntuu, että olen esitellyt täällä blogissa aina erillisissä postauksissa palasia meidän kodista, mutta en yhdessä ja samassa postauksessa kuvia useammasta huoneesta ja eri kuvakulmista. Tätä postausta varten kuvasinkin nyt meidän kotia noin niin kuin ”yleisesti” eri kuvakulmista ja ilman, että tällä postauksella olisi sen kummempaa agendaa. Samalla pääsen vähän kertoilemaan, mitä uutta täällä kotona on tapahtunut.

Keittiön yhteydessä olevaan ruokailunurkkaukseen laitettiin tosiaan koronakevään aikana tuo Boråstapeterin tapetti, kuten tässä postauksessa kirjoittelinkin. Tykkään tuosta tapetista edelleenkin kovasti, koska se on värimaailmaltaan kivan neutraali, mutta se tuo silti kivaa fiilistä ja persoonallisuutta tähän tilaan. Tuon ruokapöydän puolestaan hankin antiikkiliikkeestä, kun muutimme tähän asuntoon vajaa kaksi vuotta sitten. Tänä kesänä mies osti huutokaupasta nuo kaksi samaa tyyliä olevaa vaaleaa tuolia 14 euron yhteishintaan. Minun olisi tarkoitus jossain vaiheessa vielä maalata ne uudelleen, koska tuolit ovat vähän kuluneet – mutta katsotaan, koska saan aikaiseksi.

Kultareunuksinen peili on peräisin ravintola Kappelista, jossa olin aikoinaan töissä. Sillä on siis aika mielenkiintoinen historia. Ikeasta hankitun lipaston päälle on kerääntynyt kokoelma erilaisia lasi-esineitä ja kynttilänjalkoja, ja ne vaihtelevat paikkaa ja järjestystä aika ajoin.

Ruokapöytää vastapäisellä seinällä on keittiö. Keittiöremontin vaiheista kirjoittelinkin aikoinaan täällä blogissakin, ja ennen- ja jälkeen -kuvat löydät tästä postauksesta. Keittiö on toiminut meillä käytössä hyvin ja olemme olleet siihen tyytyväisiä. Jossain vaiheessa meillä lienee hankintalistalla uusi tiskikone, joka olisi sitten tarkoitus integroida piiloon kaapin sisään.

Keittiössä meillä on avohyllyt yläkaappien tilalla, koska mielestäni kivat astiat saavat näkyä. Emme ole missään vaiheessa kaivanneet tänne yläkaappeja, ja olemme myös pärjänneet erinomaisesti ilman tiskikaappia.

Jo pidemmän aikaa minua ovat mietityttäneet nämä muumimukit. Olen saanut ensimmäiset muumimukini rippilahjaksi, ja sen jälkeen niitä on tullut tasaiseen tahtiin ylppäreissä, valmistujaisissa, jouluna, synttäreinä.. Enää en kuitenkaan kerää niitä, ja olen jo luopunut kaksoiskappaleista ja muutamasta muustakin. Olen miettinyt, että luopuisin edelleenkin muutamista ja supistaisin siten kokoelmaani. Näiden rinnalle haluaisin oikeastaan jotain ”aikuismaisempaa” ja neutraalimpaa. Olen vähän haaveillut harmaista, käsintehdyistä keramiikkamukeista. Katsellaan, josko jossain vaiheessa hankkisinkin tuohon avohyllylle myös sellaisia.

Tämä nurkkaus onkin jo blogissani ja Instassani käynyt erittäin tutuksi, viimeksi kirjoittelin sen erilaisista vaiheista tässä postauksessa. Tuohon tykkään tosiaan vaihdella vähän väliä eri tavaroita ja asetelmia, ja se elääkin ihan koko ajan. Jo tämän kuvan ottamisen jälkeen olen ottanut aromadiffuuserini esiin ja nyt se levittää tuossa iltaisin ihanaa tuoksuaan ja valoaan.

Nuo tummansiniset sohvatyynyt ovat muuten osoittautuneet varsinaisiksi pölyn ja eläinten karvan kerääjiksi, ja ajattelin mahdollisesti vaihtaa ne ainakin hetkeksi toisiin. Tykkään muutenkin vaihdella aina aika ajoin sohvatyynyn päällisiä, sillä saa nopeasti ja helposti pientä muutosta aikaan.

Makuuhuoneestamme en ole tainnut täällä blogissa vielä koskaan pahemmin kirjoitellakaan. Se on tuntunut aina jotenkin keskeneräiseltä ja siltä, että jotain puuttuu. En ole kuitenkaan saanut koskaan oikein aikaiseksi viedä sitä loppuun saakka. Juuri nyt se näyttää tältä. Kattovalaisin on ostettu mökkimme lähellä sijaitsevalta kesäkirpparilta,  samoin kuin etualalla vilahtava matto. Sänky on nyt noin viisi vuotta vanha ja vähän pohdin, pitäisikö meidän hankkia jossain vaiheessa uusi sängynpääty.

Muita muutoksia, joita olen tähän huoneeseen pohtinut, on tuon sängynpäätyseinän maalaaminen vaaleanharmaalla ja yöpöytien yhtenäistäminen. Nyt tuolla oikealla puolella on väliaikaisesti Artekin jakkara, mutta ajattelin hankkia sillekin puolelle tuon Kartellin Componobili-kalusteen. Nuo lukuvalot tilasin viime syksynä muistaakseni Ellokselta, ja ne ovat kyllä olleet kivat. Meiltä löytyy valkoinen päiväpeitto, mutta nykyään aika usein se jää käyttämättä ja petaan sängyn vain tällä tavalla rennosti.

Tällaiselta näyttää meidän koti juuri nyt. Monia haaveita kyllä olisi, kuten jo mainittu makuuhuoneen päätyseinän maalaaminen, lattiaremppa ja lisää säilytystilaa. Mutta haaveita on aina hyvä olla, eikö vain?

-Netta / Instagram @nettafrancesca

koti sisustus remontointi
Kommentit (2)
  1. Kiva päästä näin kuvien kautta katsomaan mitä sinne kaus kuuluu ja näyttää. Ja mitäs kivaa siellä hankittu ja tehty.

    1. Kiva kun tykkäsit 🙂 Ihan hirveästi ei ole mitään uutta tapahtunut, mutta jotain pientä kuitenkin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *