Miten kävi kirjahaasteelle?

Huomenta maailma!

Miten joulun pyhät sujuivat? 🙂 Itselläni kyseiset kuluivat leppoisasti niin herra aviomiehen kuin äitini puolen perheen luona. Aktiviteetteihin kuuluivat muun muassa syöminen, lautapelien pelaaminen (oi Game Of Thrones-monopolin aiheuttamat tunteet :-D), elokuvien katsominen, glögin juominen, sukulaisten lasten kanssa joulupukin odottelu ja kävelylenkit ei-niin-talvisessa ympäristössä. Tosin joulupäivänä kevyt lumiharso oli laskeutunut maahan, mikä oli  vallan mieltä piristävä juttu. Maanantai ja perjantai sujuivat itselläni normaalisti töissä, eli en voinut jäädä tonttulakin kanssa sohvalle makaamaan useammaksi päiväksi niin kuin moni muu lähipiiristäni. Mutta kyllä se muutama vapaa päivä tekee jo ihmeitä mielelle.

Tämän postauksen aihe ei kuitenkaan ole joulu, vaan pari kuukautta sitten asettamani kirjahaaste. Haastoin itseni (ja teidät) lukemaan vuoden loppuun mennessä vähintään kaksi, konkreettista kirjaa. Koska vuosi on nyt lähestulkoon paketissa onkin loistava aika kysyä – miten haaste meni?

Vastaus on…. *rumpujen pärinää*

LOISTAVASTI! Kirjoja ei tullut luettua kahta, vaan kolme ja puoli. Tavoite siis lähestulkoon tuplattu, woop woop.

Kirjat, jotka luin, olivat seuraavat;

1. The Creative Curve – Allan Gannet

Tästä kirjasta olenkin paasannut täällä jo useampaan otteeseen (esim. tässä postauksessa), huikea ja ajatuksia herättävä opus. Kirjassa yrittäjä Allan Gannet paljastaa ”salaisuudet” ja ”myytit” menestyksekkään luomisprosessin takana ja kertoo miten jokaisella meistä on mahdollisuus tehdä läpimurto maailmassa. Kirjassa hyödynnetään tosielämän esimerkkejä, jotka tekevät tekstistä todella mukaansa tempaavaa ja innostavaa. Gannet avaa muun muassa Ben & Jerry’s-jäätelöiden uusien makujen luomisprosessia sekä erilaisten hittibiisien, kuten Beatlesin Yesterdayn, syntymistä.

Jos siis kaipaat inspiraatiota luomiseen tai vaikka ihan oman yrityksen perustamiseen, nappaa tämä kirja käteesi! Muutaman ystäväni ja itseasiassa veljenikin olen saanut tästä innostumaan 😉

2. Katsokaa miten onnellinen olen – Holly Bourne

Oletko kolmekymppinen tai lähestyykö luku ”uhkaavasti”? Tai koetko olevasi täysin eri elämäntilanteessa kuin mitä yhteiskunta antaa olettaa olevan ”toivottua” ? Siinä tapauksessa tämä fiktiivinen kirja on juuri sinulle! Kirjassa katsotaan maailmaa suorasanaisen kirjailija Tori Baileyn silmien kautta. Nainen ihmettelee elämää, jossa ympärillä ihmiset avioituvat, saavat yhtäkkiä lapsia ja hän itse pohtii omaa uraansa sekä muutoinkin elämäänsä täysin eri elämäntilanteesta käsin. Kustantamo Gummeruksen sivuilla on kirjasta osuva tiivistelmä, joten alla tämä:

”Tori Bailey on totuuksia laukova menestyskirjailija, joka on innoittanut miljoonia naisia ympäri maailmaa elämään juuri sellaista elämää kuin he itse haluavat. Nyt hän kiertää pitämässä motivointiluentoja ja jakaa somessa inspiroivia viestejä faneilleen. Kaiken lisäksi hänellä on täydellinen, kadehdittava parisuhde.

Mutta Tori on elänyt suuressa valheessa.

Hän ei ole harrastanut pitkäaikaisen poikaystävänsä kanssa seksiä puoleen vuoteen. Tämä ei halua edes keskustella avioliitosta, kun taas kaikki Torin ympärillä tuntuvat menevän kihloihin ja saavan vauvoja. Kun Torin paras ystävä Dee – hänen luottoihmisensä, ainoa joka ymmärtää tätä hulluutta – sitten rakastuu, Tori pelkää jäävänsä yksin jälkeen.”

Vaikka itse lukeudun parisuhdestatukseni osalta noihin ”avioliitto-ystäviin”, samaistuin kirjan aikana useisiin eri kohtiin. Kirja tarjosi aivan mahtavaa vertaistukea mitä tulee esimerkiksi somemaailmaan, lasten saamiseen (ja siihen miten se ei ole ajankohtaista) ja yleisesti ottaen ihan vain yhteiskunnan odotuksia vastaan painimiselle. Vaikka todellisuudessa ne paineet taitavat tulla ihan vain omasta päästä – jokaisen elämä on ainutlaatuinen ja omanlaisensa. Elämässä tulee edetä oman aikataulunsa eikä muiden asettamien vaatimusten mukaan – aivan kuten kirjakin vahvasti nostaa esille.

3. Tähtiin kirjoitettu – Minnie Darke

Kuten syntymäpäiväpostauksestani kävi ilmi, rakastan horoskooppeja. Kolmas kirja onkaan siis mikäs muu kuin fiktiivinen, romanttinen kertomus, jossa horoskoopit näyttelevät suurta osaa. Kirjassa lapsuudenystävät Justine ja Nick kohtaavat vuosien jälkeen. Justine pyrkii kiipeämään ylöspäin urallaan lehden toimituksessa, kun taas Nick kamppailee unelmansa ja sen hetkisen tyttöystävänsä asettamien odotusten välillä. Nick uskoo koko sydämellään horoskooppeihin ja kun Justine yrittääkin valloittaa miehen sydämen muokkaamalla oman lehtensä horoskooppi-palstaa.

Alla vielä kustantamo Otavan kuvaus kirjasta;

”Toimittajaksi tähtäävä parikymppinen Justine yrittää kivuta uratikkaita ylöspäin paikallislehdessä. Kun Justine törmää teiniaikojen ihastukseensa Nickiin, se on menoa: tapaamisen jälkeen Justine ei saa miestä mielestään.

Nick kamppailee näyttelijän urallaan ja etsii suuntaa elämäänsä lehdessä kuukausittain ilmestyvän horoskooppisivun avulla. Saadakseen Nickin huomion Justine alkaa peukaloida tämän horoskooppia. Onnistuuko Justine voittamaan Nickin takaisin itselleen?”

Kirjassa on myös paljon sivutarinoita, jotka itselläni tosin tuottivat haasteita lukemisen osalta. En meinannut jossain kohtaa pysyä enää tarinan perässä ja rehellisesti sanottuna muutaman sivutarinan skippasin kokonaan vaikka nämä todennäköisesti kietoutuivat lopussa Nickin ja Justinen tarinaan. Hahmoja oli itselleni liikaa, jotta olisin pysynyt kärryillä. Eli periaattessa luin hieman vajaa 3 ja puoli kirjaa haha.

+ se ”puolikas” kirja; Originals -Adam Grant

Tästä kirjasta minulle ei ole edes kuvaa, koska palautuspäivä tuli todella nopeasti haha. Opuksen aloittaessani aivoni olivat täysin jumissa muun muassa podcasteista kuuntelemani informaation takia. Tein myös sen virheen, että lainasin kirjan suomeksi. En jostain syystä jaksa yhtään keskittyä suomalaisiin faktakirjoihin, etenkään jos näissä ei ole mukana joitain kaavioita tai kuvia 😀 Mutta kaiken kaikkiaan kirja vaikutti hyvältä, jos siihen olisi jaksanut/ehtinyt paneutua ajatuksella. Opus käsittelee The Creative Curven tavoin luomisprosessia ja menestyvien ideoiden taustoja.

************************************************

Summasummarum – kirjahaaste sujui siis vallan mainiosti ja löysin lukemisen palon uudestaan. Aion ylläpitää lukemisen riemua myös tulevana vuotena ja sainkin joululahjaksi yhden uuden kirjan luettavaksi.

Mitenkäs siellä ruudun toisella puolella – tuliko luettua? Ja jos tuli, niin mitäs kirjoja – olivatko nämä jee vai buu? Suosituksia otan todella mieluusti vastaan!

Valoa vuoden viimeisiin päiviin <3

xx Krista

Lue myös;
3 x ajatuksia herättävää podcastia
Kaikille heille, jotka uskaltavat unelmoida
Salaisuus motivaation ja inspiraation takana

kulttuuri suosittelen kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *