5-v isosisko ja 1-v pikkuveli

Lukijani pyysi minua kertomaan lisää isosiskon ja pikkuveljen yhteisistä leikeistä ja siitä, millaiset välit 5- ja 1-vuotiailla on.

IMG_3293-2.jpg

Ja loistavastihan he toimeen tulevat.

Pikkuveli on siskolle maailman rakkain halinalle, joka on hänen vierellään ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla ja jonka näkeminen saa siskon aina hymyilemään. Isosisko on hyvin huolehtivainen ja suojeleva, vaikka toisinaan hän vähän saattaakin härnätä pikkuveljeä.

IMG_3289-2.jpg

Isosisko on pikkuveljen suurin esikuva ja pikkuveli hänen suurin faninsa. Kun sisko touhuaa omia touhujaan, pikkuveli seuraa siskoaan kaikkialle, tarkkailee tätä ja matkii hänen tekemisiään ja eleitään.

Olen joskus kuullut, että jos perheeseen otetaan kaksi koiranpentua eri aikoihin, ensimmäinen koira leimautuu omistajiin mutta toinen vanhempaan koiraan. Välillä tuntuu, että tämä pätee myös ihmislapsiin.

Kun sisko tekee piruetteja eteisessä, pikkuveli pyörii matolla akselinsa ympäri. Kun sisko heittelee kärrynpyöriä, pikkuveli tekee kuperkeikkoja. Kun sisko huudahtelee, pikkuveli matkii. Kun sisko hassuttelee ruokapöydässä (esimerkiksi syö ilman haarukkaa suoraan lautaselta), pikkuveli toistaa eleet tarkasti ja nauraa päälle.

Arkiaamuisin he heräävät yhtä aikaa. Sisko ei monesti malttaisi tehdä omia hommiaan vaan haluaisi leikkiä veljen kanssa. Kun sisko lähtee päiväkotiin, veli jää ovelle vilkuttamaan.

Viikonloppuaamuisin he asettuvat vierekkäin sohvalle katsomaan Pikku Kakkosta.

Iltapäivällä alkaa usein yhteinen piilohippa: sisko juoksee karkuun ja ilmestyy kulman takaa sanoen ”kukkuu” tai ”böö”. Pikkuveli nauraa katketakseen, sanoo itsekin ”kukkuu” tai ”böö” ja juoksee karkuun.

Toisinaan heidät voi nähdä kokoamassa yhdessä Duploja, ja jos sisko leikkii omia leikkejään barbeilla tai poneilla, veli katselee sitä kyllä aivan varmasti vieressä ja saa välillä koskeakin leluihin. Sisko seuraa hyvin tarkasti sitä, että ne eivät mene veljen suuhun.

IMG_3291-2.jpg

Piirtämistä he rakastavat molemmat. Sisko piirtää paljon, ja varmasti juuri siksi myös pikkuveli piirtää mielellään. He saattavat istua pöydän ääressä tunninkin omien kyniensä ja paperiensa kanssa. Välillä pikkuveli yrittää kurotella siskonsa tusseja kohti, mutta hänet ohjataan takaisin omien puukyniensä ja vahaliitujensa pariin.

IMG_3287-2.jpg

Pikkuveli halii mielellään ja antaa siskolle spontaanisti suukkoja. Myös sisko pitää pikkuveljeä yhä maailman söpöimpänä asiana ja on ylpeä siitä, että saa olla isosisko.

On upeaa saada seurata, miten näiden kahden pienen ihmisen suhde kasvaa ja syvenee. Kaikkein eniten toivon sitä, että he säilyisivät aina läheisinä toisilleen. Kuin ystävät mutta vieläkin enemmän.

Kommentit (7)
  1. orvokki3lasta
    19.10.2017, 06:28

    Ihana sisaruspari. Olen aina sanonut että parasta mitä lapselleen voi antaa (vanhemman kiintymyksen lisäksi tietty) on sisarus. Sen tajuaa vasta kun lapsia on useampia kuin yksi ja näkee heidän uskomattoman yhteyden 🙂

    1. Heistä on kyllä jo tosi kivasti seuraa toisilleen! Tuolla ne taas juoksevat ympyrää kahdestaan 🙂

  2. Ihanat sisarukset <3 Meilläkin siskokset 4,5v ja kohta 2v ovat kyllä viime aikoina löytäneet tosi ihanasti yhteisen sävelen. Liikuttavinta vähään aikaan oli, kun pienempi nukahti kyläreissulla junaan ja heräsi yöllä mummulassa kyselemään, missä sisko on. Piti käydä yhdestä tuumin toisessa huoneessa tarkistamassa, että siellä se sisko nukkuu mummun vieressä <3 Aamulla jälleennäkeminen oli riemuisa, joskin tunnin päästä jo tapeltiin ihan normitahtiin 😀

    1. Eiköhän tämä meidänkin pikkuinen ala kysellä siskon perään heti, kun vaan oppii puhuman sen verran 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *