Parasta burgeria metsästämässä: Roslund Hietalahden hallissa
Toinen etappini parhaan hampurilaisen etsintäretkellä oli Hietalahden kauppahalli (Lönnrotinkatu 34) ja Roslundin lihakauppa. Kävin siellä syömässä heidän nimikkoburgerinsa, rosburgerin.
Yrityksellä on takanaan jo kunnioitettavat 80 vuotta, ja pari vuotta sitten he avasivat uuden toimipisteen Hietalahden halliin. Purilaisia voi istua nauttimaan pöydän ääressä hallin toisessa kerroksessa.
Burgeri tehdään Coquusin briossiin ja siinä on pihvin lisäksi juustoa, pekonia, suolakurkkua ja coleslaw’ta.
Todella hyvä hampurilainen, ja on todella vaikea sanoa, kummasta pidin enemmän, tästä vai Treffipubin burgerista. Vain yhtä asiaa jäin kaipaamaan verrattuna Treffipubiin: sitä makua, jonka hiiligrilli antaa pihville. Hietalahden Roslund kun paistaa pihvinsä kaasugrillillä.
Mutta oh! Teurastamon Portin Roslundilla on käytössään hiiligrilli.
Tämä tarkoittaa vain yhtä asiaa: minun on käytävä maistamassa sama hampurilainen myös siellä!