Parasta burgeria metsästämässä: Roslund Hietalahden hallissa

Toinen etappini parhaan hampurilaisen etsintäretkellä oli Hietalahden kauppahalli (Lönnrotinkatu 34) ja Roslundin lihakauppa. Kävin siellä syömässä heidän nimikkoburgerinsa, rosburgerin.

IMG_6526.jpg

Yrityksellä on takanaan jo kunnioitettavat 80 vuotta, ja pari vuotta sitten he avasivat uuden toimipisteen Hietalahden halliin. Purilaisia voi istua nauttimaan pöydän ääressä hallin toisessa kerroksessa.

IMG_6514.jpg

Burgeri tehdään Coquusin briossiin ja siinä on pihvin lisäksi juustoa, pekonia, suolakurkkua ja coleslaw’ta. 

IMG_6541.jpg

Todella hyvä hampurilainen, ja on todella vaikea sanoa, kummasta pidin enemmän, tästä vai Treffipubin burgerista. Vain yhtä asiaa jäin kaipaamaan verrattuna Treffipubiin: sitä makua, jonka hiiligrilli antaa pihville. Hietalahden Roslund kun paistaa pihvinsä kaasugrillillä.

Mutta oh! Teurastamon Portin Roslundilla on käytössään hiiligrilli.

Tämä tarkoittaa vain yhtä asiaa: minun on käytävä maistamassa sama hampurilainen myös siellä!

Kommentit (4)
  1. Tämän kylän homopoika
    29.1.2016, 09:04

    Tuntuu, että suomalaisissa ravintoloissa suurin ongelma burgereissa on leivässä. Vaikka muuten täytteissä ja kaikessa ois hyvät ja rapsakat paistopinnat, voi sämpylä vaikuttaa jossain vesihöyryssä kypsytetyltä: pehmeää ja mautonta jauhomössöä, jossa ei ole oikeastaan minkäänlaista kuorta. Roslundin burgerissa näyttäisi olevan leipäkin kondiksessa, täytyy ehkä käydä joskus kokeilemassa.

    1. Tuo on niin totta! Itsekin hampurilaisravintolassa työskennelleenä kiinnitän aina huomiota sämpylään ja miten sen leikkauspinta on paahdettu. Sen kuuluu olla karamelisoitunut niin, ettei se ime esim. ketsuppia ja majoneesia sisäänsä.

  2. Mun duunipaikka on siinä Teurastamon hoodeilla ja sillä on tullut käytyä siellä jonkun kerran, annan Roslundille pinnat kotiin (tosin its syön kanapihvillä).

    1. Voi kun mullakin olisi! Keilaniemessä kun on vain niitä geneerisiä lounasravintoloita… (Vaikkakin HTC:n Let’s Play on kyllä oikeasti tosi hyvä.)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *