Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #1
Minulta on pyydetty useasti, että kirjoittaisin blogiini enemmän ruokaohjeita ja -vinkkejä, joilla voisin helpottaa jokapäiväistä arkikokkailua. Olen kuitenkin epäröinyt asian kanssa, sillä Rouva on alkanut jakaa juuri näitä vinkkejä omalla Instagram-tilillään niin paljon, että samojen reseptien julkaiseminen blogissa omina postauksinaan on tuntunut jotenkin hassulta.
Mutta nyt pohdittuani asiaa olen päättänyt alkaa julkaista blogissa uutta juttusarjaa: Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta.
Kerään siihen (omasta mielestäni) parhaat palat Rouvan Instagram-julkaisuista edelliseltä viikolta tai parilta, ja näin myös ne lukijani, jotka eivät syystä tai toisesta halua käyttää Instagramia tai seurata Rouvaa siellä pääsevät mukaan hänen ruokamaailmaansa. Ja Rouva voi toki itse vastata täällä blogin puolella kommentteihin ja kysymyksiin, joita ruoista herää! (Moni muistanee vielä taannoisen Kysy Gastronaatti-Rouvalta -postaukseni.)
Ja tästä se lähtee: Rouvan ruokaoivalluksia viime viikolta:
”Iltaruokana kooste vähän kaikenlaista. Toissapäiväiset siiklit murskasin, maustoin oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla, ripottelin päälle raastettua goudaa ja paistoin 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia. Retiisin naatit päätyivät hiivattomasta ihmetaikinasta leivottuun piirakkaan, jossa oli myös goudaa, kesäsipulia, valkosipulia, lehtipersiljaa ja mozzarellaa. Herneet ja avomaankurkku löysivät toisensa salaattikulhossa. Ja sitten vielä viipaloin yhden kypsän häränsydäntomaatin, jonka päälle lurautin oliiviöljyn lisäksi ruohosipuliviinietikkaa ja rouhaisin suolaa ja pippuria. Herkkuja, jotka maistuivat myös nelivuotiaalle #keittiössänyt #kesäruokaa #naattipiirakka #galetehko #murskatutpotut”
”Kyllä on helppoa tämä kesäruoanlaitto: menee torille, ostaa kassillisen vihanneksia ja pilkkoo ne lautasille. Tänään sinne päätyi retiisejä, ihania kirkkonummelaisia kirsikkatomaatteja, eilisiä siiklejä, herneitä, avokado ja runsaasti basilikaa (ja tietty suolaa, oliiviöljyä ja sitruunaa). Ostin lisäksi kokeilumielessä Riipisen savumuikkuja, olivatpa ne hyviä #keittiössänyt #lounashommia #kesäsalaatti”
”Nektariinit ovat olleet tänä kesänä jotenkin erityisen hyviä, ja vieläkin parempia näin uunin kautta. Kas tässä kaurapaistos nektariineista: puolitetut nektariinit vuokaan, päälle seos kaurahiutaleista, voista, sokerista ja kanelista ja 200-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Ihan älyttömän hyvää Jymy-jäätelön kanssa #keittiössänyt #nektariini #nektariinipaistos #kesämaku”
”Kesärisotto: kesäsipulia varsineen, varsiselleriä lehtineen, retiisin lehdet, lehtipersiljaa ja basilikaa. Mukana tietysti myös sitruunaa ja paaaaaaljon parmesaania #keittiössänyt #vihertää #naattirisotto”
”Kotona ollaan, mutta silti lautasella on mökkiruokaa: keitettyjä siiklejä, kesän ekat paistetut kantarellit, avomaankurkkuja ja herneitä sekä taivaallisen ihanaa, uunissa sulatettua Metsuri-punahomejuustoa. Saatiin pöytään myös mieluisa yllätysvieras @natawhitetrash, joka kaappasi nelivuotiaan puistoon riehumaan ruoan jälkeen #keittiössänyt #mökkiruokaa #muttakaupungissa #kesämaku”
”Leivoin mansikoista piirakan. Sen kanssa syötiin tietysti lisää mansikoita #keittiössänyt #mansikkapiirakka #kesämaku #mansikkaaika #mansikkahulluus”
”Sinihomejuusto plus mansikka = täydellinen kesäleivänpäällys #keittiössänyt #aamiaishommia #mansikkaaika #mansikkahulluus”
”Hiivattoman ihmetaikinan paluu! Kehitin joku vuosi sitten piirakkataikinan, joka syntyy simppelisti vedestä, öljystä, suolasta ja vehnäjauhoista eli aineista, joita on aina kotona. Tänään ihmetaikina sai päällensä pestoa, toissapäivänä keitettyjä pottuja, kirsikkatomaatteja, pannulla kuullotettua sipulia ja emmentaalijuustoa. Mmmmmmm. #keittiössänyt #galetehko”
Rouva Instagramissa: @satu_koivisto