Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #2

Nyt kun olemme kotiutuneet kesälomalta, on aika palata Gastronaatti-Rouvan ruokavinkkien pariin! Ensimmäisen koosteen hänen Instagram-kuvistaan postasin jo liki kuukausi sitten, sitten ajatus katkesi hetkeksi, mutta nyt on sarjan toisen osan vuoro!

Aloitetaan kotoa, käydään anoppilan keittiössä ja palataan sitten taas kotiin.

IMG_6856.jpg

”Liotin viikon ruohosipulin kukkia valkoviinietikassa ikkunalaudalla, ja katsokaapas kuinka kauniin värinen lopputulos on. Tällä on nyt hyvä maustaa salaatinkastikkeita. #keittiössänyt #chivevinaigrette”

IMG_6858.jpg

”Ei näy tässä jogurttikulhossa ypäjäläisiä mansikoita, sinne meni, viisi kiloa ihan tuosta noin vain. No mutta sen sijaan näet kulttuurien kohtaamisen: raparperimehun keitosta jäänyt eteläsavolainen mäski pääsi samaan seuraan espanjalaisten aprikoosien ja kirsikoiden kanssa, molemmat ovat olleet mahdottoman hyviä tänä kesänä. #keittiössänyt #aamiaishommia”

IMG_6860.jpg

”Ensimmäiset uudet perunat äidin kasvimaalta tänä kesänä. Seurana kesäkurpitsa-tomaattivuokaa, uunissa paistettua fetaa ja #gastronaatti-tsatsikia eli raastettua kesäkurpitsaa (äidin penkistä), valkosipulia (tosin tällä kertaa uuden suomalaisen valkosipulin vartta, superhyvää), minttua yrttipenkistä, turkkilaista jogurttia, suolaa ja pippuria. Jo melko omavaraista. #maalla #kesäruokaa”

IMG_6861.jpg

”Kun löytää metsästä viisi pientä herkkutattia, voi tehdä herkkutattirisoton. Vähän piti kyllä kikkailla. Kasvislientä ei ollut, joten kiehautin sellaisen sipulista, valkosipulin varresta ja timjamista. Parmesaanijuustokin oli unohtunut ostaa, joten laitoin puolet herkutteluun ostetusta taleggiosta. Ihan hirmuisen hyvää. #herkkutattirisotto #maalla #sienihommia”

IMG_6862.jpg

”Äiti paistoi iltapalaksi juustomaitolettuja. Kääräisin suolaiseksi täytteeksi itse tehtyä pestoa, herneitä ja taleggiota, mies kinkkua, edamjuustoa ja sinappia. #maalla #lettuja”

IMG_6855.jpg

”Loma loppui, mutta lautasella on mökkiruokaa. Pysähdymme usein kotimatkalla Keski-Suomesta nelostien varressa Hartolassa Kilpilohen kalamyymälässä. Sieltä saa nimittäin savumuikkuja, jotka ovat melkein yhtä hyviä kuin isän aikoinaan savustamat. Seurana tietty siiklejä ja mummonkurkkuja. #keittiössänyt #mökkiruokaa #kesäruokaa #savumuikut #kilpilohi”

IMG_6854.jpg

”#maaninensäilöjä taas täällä. Lapsuudenkotini pihassa kasvaa kirsikkapuu, jonka hedelmät ovat sellaisenaan ihan hirveän kirpeitä. Keitettäessä tapahtuu kuitenkin ihme, ja niistä saa aivan taivaallisen ihanan hillon. (Huomaa hommaan mätsätyt varpaankynnet. Nelivuotias lakkasi (!) ne mummonsa lakalla.) #keittiössänyt #kirsikkahillo”

IMG_6852.jpg

””Minä en sitten yhtään tykkää, kun porkkanat laitetaan uuniin”, kuulin nelivuotiaan selostavan ystävällemme viime viikolla tämän pilkkoessa porkkanoita. Höm :-/ Siksi tänään iltaruoaksi raakoja porkkanatikkuja, kesäkurpitsapihvejä ja sekalainen lajitelma uunissa paahdettuja kasviksia, mutta ei niitä porkkanoita. Katsotaan uudestaan syksymmällä. #keittiössänyt #porkkanahulluus #yliannostus #hups”

Ja sitten vielä sokerina pohjalla se, miten Rouva muotoili siirtolapuutarhamökkikauppamme omille seuraajilleen:

IMG_6863.jpg

”Kaikki kävi niin hurjan nopeasti, etten oikein vieläkään tiedä mitä tapahtui. Mies sai nimittäin tarpeekseen pihahaaveistani ja välttääkseen omakotitaloasumisen etsi meille siirtolapuutarhamökin. Ja niin meistä tuli sellaisen onnellisia ja ehkä vähän kauhistuneita omistajia. Omenapuita! Karhunvatukkapensaita! Vadelmia! Karviaisia! Yrttejä! Valkoinen syreeni! Juhannusruusu! Syysleimuja! Ja vaikka mitä muuta. Mutta vain yksi pioni, se asia lienee korjattava. Jän-nää. #kesäparatiisi #siirtolapuutarhamökki #jännää #tosijännää”

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.