Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #12

”Perjantai on just hyvä tekosyy leipoa päärynäpiirakkaa”, kirjoittaa Rouva, ja oh, miten mehevää tämä piirakka olikaan! Onneksi myös torstai oli hyvä tekosyy leipoa päärynäpiirakkaa, kun Rouvan ”vauvaherho” kokoontui meille eilen, ja sain tätä herkkua LISÄÄ! Tsekkaa myös porkkanalaatikko-kasvispullat ja linssi-kasvisnugetit!

IMG_0143.JPG

”Perjantai on just hyvä tekosyy leipoa päärynäpiirakkaa. #keittiössänyt #päärynäkausi #mamalife #leipomisvimma”

IMG_0138.JPG

”Tänään vauvakerhomme kokoontui ensimmäistä kertaa meillä! Tein lounaspöytään kasvispullia, joihin ujutin punaisten linssien, valkosipulin, ricottajuuston, korppujauhojen, seesaminsiemenien, kananmunan, jeeran, suolan ja pippurin lisäksi myös porkkanalaatikkoa, jota mies teki yhtä blogijuttua varten viime viikonloppuna. Kvinoasalaatissa oli pitkästä aikaa uunissa paahdettuja fetaa uunikasvisten lisäksi, ja @vatsasekaisinkilinkolin toi pöytään miehensä leipoman taivaallisen juurileivän. Kiitos kun tulitte myös @jonna_suolaajahunajaa <3 #keittiössänyt #mamalife”

IMG_0139.JPG

”Tämä marraskuu vaatii näköjään padoittain kaalilaatikkoa (myös sohvalla syötynä). #keittiössänyt #marraskuu #syysruokaa”

IMG_0140.JPG

”Kahden viime viikon aikana on tapahtunut jotakin ihmeellistä: aiempi sylivauva on yhtäkkiä alkanut kieppua keittiön lattialla niin taitavasti, että hän viihtyy siellä jopa kolmekin varttia putkeen siskonsa vanhoja Duplo-legoja jahdaten. Minä käytän tilaisuuden hyväkseni ja juon kahvia ja luen lehteä, tai sitten pistän tulille jotakin illaksi tai seuraaviksi päiviksi, niin kuin vaikka tänään tomaattikastiketta. Näin loppusyksyllä tietysti purkkitomaattimurskasta, runsaalla sipulilla, valkosipulilla, sellerillä, porkkanalla, suolalla, pippurilla, oreganolla ja – tietysti jo arvasitkin – oman mökin timjamilla maustettuna #keittiössänyt #tomaattikastike #mamalife”

IMG_0141.JPG

”Saatiin kylään tyttöenergiaa, ja tein pienille leikkijöille ruskeaa lounasta: lohkopottuja ja linssinugetteja. Potuista saa uunissa todella rapeita, kun sekoittaa niihin öljyn, yrttien (juu, sitä timjamia) ja suolan lisäksi korppujauhoja. Linssinugetteihin pistin puolestaan punaisia muhjuksi keitettyjä linssejä, kananmunan, kuullotettua valkosipulia, juustoraastetta, korppujauhoja, mustapippuria, suolaa ja tilkan öljyä. Vain ketsuppi puuttui kuvasta #keittiössänyt #lastenruokaa #kaikkimeni”

IMG_0142.JPG

”Alkuviikon hirvipadasta syötiin tällä viikolla monta hyvää ateriaa. Ensin sellaisenaan riisin ja polentan kanssa. Liemestä tein eilen mustatorvisienirisoton, ja ihan viimeiset neljä pientä palaa käytin tänään lounassalaattiin: couscousia, pestoa (pakkasesta), (rumalla) mandoliinilla viipaloituja porkkanoita, melkein raakaa sipulia (lävikössä kiehuvalla vedellä huuhdeltua), avokadoa ja syksyn viimeiset salaatit Ahlbergiltä. Voi nam, ja nyt sitten jotakin ihan muuta. #keittiössänyt #lounashommia #hirveälautasella #syysruokaa”

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #11
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #10

Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #9

koti ruoka-ja-juoma