Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #13

Tällä kertaa Rouvan Gastronaatti-keittiössä nähdään mm. juuston herasta ja vauvan porkkanasoseesta tehtyjä lettuja, joulupuuron jämistä pyöräytettyjä törkeän hyviä riisipiirakoita sekä hallista kannetuista kalanruodoista keiteltyä kalasoppaa.

IMG_0419.JPG

 

Jos nelivuotias jotakin ruokaa inhoaa, niin porkkanasosetta. ’Vauvojen ruokaa!”’ Niinpä hän oli aika epäileväinen, kun kerroin, että lounaaksi olisi porkkanalettuja, porkkanasoseesta, jota tein vähän liikaa vauvalle. Nesteenä oli soseen lisäksi viikonlopun juustonteosta yli jäänyttä heraa. Nelivuotias sai auttaa paistamisessa. ’Tämä ei olekaan yhtään pahaa”, hän arvioi lopputulosta. #keittiössänyt #pikkunaatti #porkkanaletut #gastronaatti

IMG_0412.JPG

”Ovathan kaikki tietoisia tästä Tärkeästä Asiasta, että makaroneja ei ole pakko keittää makaronilaatikkoa varten? Sen kun heittää makaronit vuokaan, kaataa kastikkeen päälle ja sekoittaa. Kastiketta on hyvä olla niin paljon, että makaronit miltei peittyvät. Jos laatikko tuntuu kuivuvan kesken paistamisen, voi vuokaan kaataa vähän vettä. Kiitos @hannagullichsen & karitsaloota tästä vuosientakaisesta oivalluksesta! #keittiössänyt #makaronilaatikko”

IMG_0413.JPG

”Jostain syystä kuvaan tuli kummallinen maitokahvin värimaailma, mutta mukissa on oikeasti tosi ihana jouluinen kuuma juoma. Puutarhamökin omppumehua riittää edelleen, joten keittelin litran sellaista vartin kattilassa kolmen tähtianiksen, kahden neilikan, kanelitangon sekä yhden appelsiinin kuoren ja mehun kanssa ja siivilöin sitten mukiin. Minusta tämä ei kaivannut makeutusta, mutta hyvin siihen voisi vähän hunajaa lisätä. Ja miksei myös pikkuisen terästystä. #keittiössänyt #glögihkö #joulutulee”

IMG_0414.JPG

”Löysin pakastimesta nokareen karjalanpiirakkataikinaa, ja jääkaapissa oli pikkuisen viikonlopulta jemmattua riisipuuroa. Niinpä päätin paistaa muutaman piirakan. Hyvää itsenäisyyspäivää! #keittiössänyt #aamiaishommia”

IMG_0415.JPG

”Vietiin heppa metsään eli lähdettiin lasten kanssa eväsretkelle. Perillä oli oltu viisi minuuttia, kun syömiset jo piti kaivaa laukusta. #retkellä #keskuspuisto’ssa”

IMG_0416.JPG

”Tein eilen lounaaksi canneloneja. Ruokakomerossa oli puoli pakettia joskus jääneitä pastaputkia, ja (punaisen lapun) ricottahan sopii sellaisten täytteeksi mainiosti. Paistoin hienonnettua sipulia ja valkosipulia pannulla ja lisäsin joukkoon pienen raastetun kyssäkaalin. Sekoitin ne kulhossa ricottajuuston kanssa, maustoin seoksen suolalla ja valkopippurilla ja pursotin putkien sisään. Vuokaan lisäsin purkillisen tomaattimurskaa (tällä kertaa ei ollut aikaa hauduttaa kastiketta, mutta se oli ihan ok) ja päälle vielä vähän raastettua goudaa. Oikein sopiva pakkasruoka, ja jäi vähän täksikin päiväksi. #keittiössänyt #cannelonit”

IMG_0418.JPG

”Tapaan ostaa aina välillä näitä punaisen lapun juttuja, jotta ne eivät menisi roskiin. Tänään tarttui mukaan ricottajuusto (josta teen canneloneja). Onko siellä kanssasisaria tai -veljiä? #keittiössänyt #gastronaatti #yhdennaisentaistelu”

IMG_0420.JPG

”Superkuohkeaa (JA superkirpeää) vispipuuroa puutarhamökiltä pakastetuista punaherukoista. Ja koska ensimmäisen lapsen vispipuurokasvatus ei mennyt ns. ihan putkeen, tämän toisen kanssa päätin, että neljää päivää vaille puolivuotias voi jo aivan hyvin sitä maistella. #keittiössänyt #vispipuuro #mininaatti”

IMG_0421.JPG

”Koska eilen tehtiin kalakeittoa, kalakeittoa syödään myös tänään, koska kalakeitto jos mikä vain paranee seuraavana päivänä, eikä minulla ole kerrassaan minkäänlaista estettä syödä samaa ruokaa useampana päivänä peräkkäin. Keitin eilen liemen kuuden kuhan ruodoista, vedestä, parista sipulista ja varsisellerin varresta. Puolet meni pakkaseen, ja itse keittoon tuli perunoita, sipulia, kuhaa, suolaa ja voita, mutta ei missään nimessä tilliä. Ihan niin kuin äitini on aina tehnyt, ilman turhia kotkotuksia. #keittiössänyt #kalakeitto”

IMG_0422.JPG

”Annoin tänään nelivuotiaalle ensimmäisen kerran kuorimaveitsen. Ei kaduta. #keittiössänyt #pikkunaatti #perunateatteri #ovelajuoni”

IMG_0423.JPG

”Sain eilen tuliaisia kalakaupasta. #keittiössänyt #kalaliemi #gastronaatti”

IMG_0424.JPG

”Pitkästä aikaa lautasella: punajuuririsotto, nelivuotiaan lempiruoka. #keittiössänyt #punajuuririsotto #gastronaatti”

IMG_0425.JPG

”Täten julistan, että paras päärynäpiirakka syntyy kivikovista, melkein raaoista päärynöistä. #keittiössänyt #päiväkahvit #mamalife”

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #12
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #11
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #10

koti ruoka-ja-juoma