Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #16
Rouvan Instagram-fiidi on täyttynyt viime viikkoina sämpyläkuvista siinä määrin, että hän joutuu kuulemma jo rajoittamaan niiden postaamista. Mutta voi härreguud, miten herkullisia sämpylät ovatkaan! Ne tuntuvat kohoavan kerta kerralta paremmin ja olevan aina edellistä kertaakin makoisampia. Tänäänkin söin neljä, ja voisin oikeastaan ottaa vielä yhden!
”Olen nyt pari viikkoa harrastanut juurisämpyläleivontaa. Jo tässä ajassa olen tehnyt ällistyttäviä havaintoja:
1. Sämpylät ovat olleet joka kerta parempia kuin hiivalla leipomani. 2. Sämpylät ovat valmistuneet vaivattomammin kuin hiivalla. 3. Sämpylät maistuvat oikein hyviltä myös seuraavana päivänä toisin kuin hiivalla leivotut.
Nyt herää kysymys: miksi ihmeessä en ollut kokeillut tätä jo aiemmin? Ja miksi tästä on mielikuva hankalana ja monimutkaisena puuhana?
#keittiössänyt #leipähommia”
”Minusta on tulossa Maaninen Leipojanainen. #keittiössänyt #leipähommia”
”Maaninen juurisämpylänainen leipoi pellillisen ja lähti sitten KIRJOITTAMAAN. (Ymmärrän, jos näitä sämpyläkuvia tulee jo korvistasi, mutta en mahda itselleni mitään. Olen vilpittömän hämmästynyt joka kerta, kun pelti tulee uunista. Niin kauniita! Niin rapeita! Niin täydellisen sitkeitä! Aion levittää tätä ilosanomaa vastakin.) #keittiössänyt #leipähommia”
”Oho, nyt kuvaaja havahtui vasta, kun kulhot oli jo melkein tyhjennetty. Saimme kovasti odotetun @natawhitetrash’in illallisvieraaksi, ja katoin pöytään kvinoasalaattia, linssinugetteja, korianterilla maustettua perunasalaattia ja niitä juurisämpylöitä. #keittiössänyt #taassyödään”
”Äiti, voidaanko leipoa välipalaksi lettuja”, kysyi nelivuotias. No voidaanhan me. Ja niin hän rikkoi kananmunan, mittasi millintarkasti maidon, vatkasi sekaan kärsivällisesti jauhot ja pystyi jo kääntämäänkin puoliksi paistetun letun oikealla hetkellä. Avattiin vielä jääkaapista viime kesänä tehty nektariinihillo, hyvä ihme miten hyvää. #keittiössänyt #pikkunaatti #letunpaistaja”
”Ennen New Yorkin -matkaa jääkaapissa oli puolikas keräkaali, jota ei vain mitenkään saatu syötyä ennen lähtöä. Viimeisinä puhdetöinä suikaloin sen ja työnsin pakastimeen, ja kas tässä se on menossa näin kaksi kuukautta myöhemmin kaalilaatikkona uuniin. Nähdään illalla! #keittiössänyt #kaalilaatikko”
”Syödäänpäs tänään uunissa paahdettua kukkakaalia, mausteena Dijon-sinappia, öljyä ja suolaa. Samalle pellille pääsevät myös sipuli ja paketti fetaa. #keittiössänyt”
”Olin eilen ehtinyt jo nukkumaan, kun päähäni laskeutui ajatus rouskuista. Niin ei auttanut muu kuin nousta ja mennä penkomaan pakastinta keskellä yötä. #keittiössänyt #sienihulluus”
”Ystävä lupasi tuoda mukanaan pullat, joten minä tein täytteeksi cashewpähkinävoita. Toki tarjolla on myös viimekesäistä vattuhilloa ja kermavaahtoa. Leppoisaa laskiaissunnuntaita. #keittiössänyt #cashewpähkinävoi”
”Tänään on kasvislasagnepäivä! Täytteessä aiemmin paahdettuja fenkolia, kukkakaalia, varsiselleriä ja sipulia, viime kesän kantarelleja, juustokastike ja päällä vielä pallo mozzarellaa. Oijoi. #keittiössänyt #lasagnea”
* * *
Ja kyllähän Rouva iloitsi omassa kanavassaan myös yhteisestä kirjaprojektistamme, josta kerromme lisää kevän ja kesän mittaan!
”Vihdoin voin paljastaa pakahduttavan onnekkaita kirjauutisia: #gastronaatti-esikoisemme saa pienen sisaruksen ensi syksynä! Minä kokkaan, kirjoitan, ideoin ja koluan astiakaappia, mies @isyyspakkaus taikoo valokuvat, jotka ovat täysin objektiivisesti sanoen vieläkin upeampia kuin ensimmäisellä kerralla. Kirjan kustantaa No Tofu Publishing, ja on iso ilo ja kunnia päästä työskentelemään tässä projektissa niin inspiroivien @hannagullichsen’in ja @joonas_laurila’n kanssa. Kiitos Hanna ja Joonas luottamuksesta, teemme parhaamme ollaksemme sen arvoisia!
Kiitos myös teille kaikille, jotka olette esikoiskirjan lukeneet, siitä kokanneet ja ihania viestejä laittaneet <3 Tätä ei olisi tapahtunut ilman teitä. Tervetuloa mukaan tähän uuteen matkaan! Kuva: @isyyspakkaus
#notofupublishing #jännää #tosijännää #halkeanonnesta”
Rouva Instagramissa: @satu_koivisto
Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #15
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #14
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #13