Kuninkaallinen jäätelötarjotin
Kaupallinen yhteistyö: Pingviini
Tein kolmanteen ja viimeiseen Pingviini-jäätelöpostaukseen jäätelöannoksen, jossa enemmän on enemmän! Pingviini Kuningatar -jäätelö on saanut siinä seurakseen rouskuvia marenkeja, kermaista kinuskikastiketta ja jäisiä mustikoita.
Jos aikasi on kortilla, kinuskikastikkeen ja marengitkin voi ostaa valmiina, mutta jos et ole koskaan valmistanut niitä itse, suosittelen kokeilemaan näitä reseptejä! Molemmat ohjeet ovat helppoja mutta vaativat hieman aikaa.
Olisin laittanut jäätelöannokseen mustikoiden lisäksi myös pakastevadelmia, mutta niitä ei ollut saatavilla kotimaisina, ja ulkomaiset pakastemarjat suositellaan kuumentamaan ennen syömistä.
Kinuskikastikkeesta tuli aivan törkeän hyvää. Juuri sellaista, jota voisi syödä suoraan purkista lusikalla. (Ja niin jäljelle jääneelle kastikkeelle ehkä kävikin.) Pohdiskelin, että kastiketta voisi hyvin maustaa myös vanilja- tai salmiakkijauheella, mutta tällä kertaa tein aivan tämän maustamattoman perusversion.
Kinuskikastike
Ainekset
- 2 dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl voita
Valmistaminen
- Mittaa sokeri paksupohjaiseen kattilaan
- Kuumenna sokeria koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu hieman
- Kaada kerma joukkoon ja anna sen kiehua tasaisesti, kunnes sokeri on liuennut kermaan, noin 5 – 8 minuuttia
- Vatkaa voi joukkoon ja jäähdytä kastike.
Kinuskikastike on lämpimänä melko juoksevaa, ja se kannattaa jäähdyttää hyvin ennen tarjoilua.
Mutta varo: tähän jää koukkuun!
* * *
On kahdenlaisia marenki-ihmisiä: toiset haluavat marenkinsa täysin kuivina ja rapsakoina ja toiset pitävät hieman kosteansitkeistä marengeista. Minä pidän niistä mahdollisimman kuivina ja pölyksi murentuvina.
Jotta lopputulos olisi kuiva mutta kuivatusaika ei olisi aivan mahdottoman pitkä, tein marengit aivan pieniksi ruusuikkeiksi. Pienet marengit myös sopivat jäätelöannokseen paremmin kuin isot.
Marengit
Ainekset
- 3 kananmunan valkuaista
- 2 1/2 dl sokeria (mielellään erikoishienoa)
- 2 tl perunajauhoa
- 1 tl sitruunamehua
Valmistaminen
- Erottele kananmunan valkuaiset keltuaisista ja vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. (Varo, ettei valkuaisten sekaan pääse yhtään keltuaista, sillä valkuainen ei silloin vaahtoudu)
- Lisää sokeri vaahtoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää myös perunajauho ja jatka vatkaamista, kunnes sokerikiteet ovat liuenneet täysin vaahtoon ja marenki on paksua ja kiiltävää
- Lisää aivan lopuksi massaan sitruunamehu ja vatkaa vielä hetkinen
- Pursota marengit pellille pursotuspussilla ja kuivata niitä 90-asteisessa uunissa 1-3 tuntia riippuen marenkien koosta. Voit jättää marengit uuniin vielä senkin jälkeen, kun sammutat uunista virran.
Kokoa jäätelötarjotin laittamalla sille vuorotellen jäätelökuutioita, marenkeja ja jäisiä mustikoita (ja vadelmia, jos saat kotimaisia). Kaada koko komeuden päälle vielä kinuskikastiketta ja tarjoile heti!
Nauti mahdollisimman kuninkaallisessa seurassa.
Hauskoja jäätelökestejä kaikille kuninkaille, kuningattarille, prinsseille ja prinsessoille, niin isolle kuin pienillekin!
Ja sitten kun olet testannut tämän reseptin, kokeile myös puolukkapuffetteja ja veriappelsiinipirtelöä ja katso lisää Pingviini-jäätelöreseptejä Pingviinin sivuilta.!