Puutarhurin pikaiset pelmenit
Kaupallinen yhteistyö: Deliciest
Emme ole vielä juurikaan jaksaneet laittaa ruokaa puutarhamökillä. Ongelma ei ole edes pelkästään ruoanlaittovälineiden puutteellisuus vaan se, että tekemistä on muutenkin niin paljon ja toisen aikuisen aika menee lähinnä taaperon vahtimiseen. Yleensä syömme jotain hyvin yksinkertaista tai otamme valmiit ruoat mukaan kotoa.
Siksipä otin ilolla maistettavaksi Deliciestin pakastettuja pelmenejä, joiden valmistamiseen tarvitsee simppeleimmillään vain kattilan, vettä ja suolaa, ja ruoka valmistuu oikeastaan itsestään. Pelmenien rinnalla lautasilla on Deliciestin suolakurkkuja ja paistettua hapankaalia.
Deliciest on suomalainen perheyritys, jonka tuotteisiin kuuluu mm. smetana, pakastetut pelmenit sekä näyttelijä Ville Haapasalon kanssa yhteistyössä kehitetty Villen-tuoteperhe.
Tälle pikaiselle pelmeniaterialle sopiva yhdistelmä tuntui olevan pelmenien lisäksi Villen paistettu hapankaali, Villen lupsakat kurkut sekä Deliciestin smetana.
Pelmeneistä maistoimme lihatäytteisiä Villen pelmenejä sekä Kasvispelmenejä, jotka sisältävät perunaa ja sieniä. Lihansyöjille on tarjolla useampikin makuvaihtoehto.
Jotta voisin esittää, että olen tehnyt jotain itsekin, nykäisin puutarhan kasvatuslaatikosta yhden pienen valkosipulin ja pilkoin sen pelmenien keitinveteen. Muuten ruoanlaitto ei vaatinutkaan kuin veden kuumentamisen ja jäisten pelmenien kiehuttamisen kypsiksi, mikä kestää kymmenisen minuuttia. Ai niin, ja laitoinhan keitinveteen myös suolaa.
Paremmin varustautunut ja jaksavaisempi kokki olisi voinut pyöräyttää lisukkeeksi vielä vaikkapa voisulaa ja ruskistaa pelmenit sipulin kanssa pannulla, mutta nyt ajattelin suolakurkun ja hapankaalin antavan riittävästi makua lautaselle. Juuri sopivaa pikaruokaa puutarhatöiden keskelle, kun taapero on toisessa kainalossa!
Koko perhe piti pelmeneistä kovasti. Kaksi pussillista oli hyvä määrä laskutavasta riippuen 3 – 4 henkilölle, ja sekä taapero että 5-v ahmivat niitä hyvällä ruokahalulla.
Tytölle paremmin maistuivat lihatäytteiset pelmenit, ja hän halusi jopa santsata niitä, mitä ei käy kovin usein! Ehkä se johtuu siitä, että esittelin ruoan hänelle alun perin ”kuin täytettynä pastana”.
Itse pidin kovasti myös Villen lupsakoista suolakurkuista ja Villen paistetusta hapankaalista.
Suolakurkut on valmistettu venäläiseen tyyliin maitohappoliemessä, ja ne ovat erittäin maukkaita.
Rakastan hapankaalia muutenkin, ja tämä paistettu ja purkitettu hapankaali oli todella hyvää. Tällä aterialla sitä syötiin kylmänä mutta toisen kerran heitin puoliksi syödyn purkin mikroaaltouuniin, ja lämpimänä se vasta herkkua olikin! (Ja kyllä, toin mikroaaltouunimme mökille ja ostin kotiin uuden, sillä päätin, että ruokailun kynnyksen on oltava puutarhatöiden lomassa mahdollisimman matala.)
Smetana maistui smetanaiselta. Rouva ihastelin smetanan pehmeää rakennetta, sillä usein smetana on jämäkämpää.
Perhe tuli siis kylläiseksi ja piti maistamistaan tuotteista, joten voin suositella niitä muillekin.
Onneksi pakastelokeroon jäi vielä pari pussia pelmeneitä ja myös suolakurkkuja ja hapankaalia on jääkaapissa lisää, joten tätä herkkua saatiin vielä toisenakin päivänä! Vielä kokeilen sitä pannulla ruskistamistakin.
Deliciestin tuotteita saa hyvin varustetuista ruokakaupoista kautta maan.