Puutarhurin pikaiset pelmenit

Kaupallinen yhteistyö: Deliciest

Emme ole vielä juurikaan jaksaneet laittaa ruokaa puutarhamökillä. Ongelma ei ole edes pelkästään ruoanlaittovälineiden puutteellisuus vaan se, että tekemistä on muutenkin niin paljon ja toisen aikuisen aika menee lähinnä taaperon vahtimiseen. Yleensä syömme jotain hyvin yksinkertaista tai otamme valmiit ruoat mukaan kotoa.

Siksipä otin ilolla maistettavaksi Deliciestin pakastettuja pelmenejä, joiden valmistamiseen tarvitsee simppeleimmillään vain kattilan, vettä ja suolaa, ja ruoka valmistuu oikeastaan itsestään. Pelmenien rinnalla lautasilla on Deliciestin suolakurkkuja ja paistettua hapankaalia.

IMG_6259-2.jpg

Deliciest on suomalainen perheyritys, jonka tuotteisiin kuuluu mm. smetana, pakastetut pelmenit sekä näyttelijä Ville Haapasalon kanssa yhteistyössä kehitetty Villen-tuoteperhe.

Tälle pikaiselle pelmeniaterialle sopiva yhdistelmä tuntui olevan pelmenien lisäksi Villen paistettu hapankaali, Villen lupsakat kurkut sekä Deliciestin smetana.

IMG_6270-2.jpg

Pelmeneistä maistoimme lihatäytteisiä Villen pelmenejä sekä Kasvispelmenejä, jotka sisältävät perunaa ja sieniä. Lihansyöjille on tarjolla useampikin makuvaihtoehto.

IMG_6210-2.jpg

Jotta voisin esittää, että olen tehnyt jotain itsekin, nykäisin puutarhan kasvatuslaatikosta yhden pienen valkosipulin ja pilkoin sen pelmenien keitinveteen. Muuten ruoanlaitto ei vaatinutkaan kuin veden kuumentamisen ja jäisten pelmenien kiehuttamisen kypsiksi, mikä kestää kymmenisen minuuttia. Ai niin, ja laitoinhan keitinveteen myös suolaa.

IMG_6228-2.jpg

Paremmin varustautunut ja jaksavaisempi kokki olisi voinut pyöräyttää lisukkeeksi vielä vaikkapa voisulaa ja ruskistaa pelmenit sipulin kanssa pannulla, mutta nyt ajattelin suolakurkun ja hapankaalin antavan riittävästi makua lautaselle. Juuri sopivaa pikaruokaa puutarhatöiden keskelle, kun taapero on toisessa kainalossa!

IMG_6233-2.jpg

Koko perhe piti pelmeneistä kovasti. Kaksi pussillista oli hyvä määrä laskutavasta riippuen 3 – 4 henkilölle, ja sekä taapero että 5-v ahmivat niitä hyvällä ruokahalulla.

IMG_6293-2.jpg

Tytölle paremmin maistuivat lihatäytteiset pelmenit, ja hän halusi jopa santsata niitä, mitä ei käy kovin usein! Ehkä se johtuu siitä, että esittelin ruoan hänelle alun perin ”kuin täytettynä pastana”.

IMG_6265-2.jpg

Itse pidin kovasti myös Villen lupsakoista suolakurkuista ja Villen paistetusta hapankaalista.

Suolakurkut on valmistettu venäläiseen tyyliin maitohappoliemessä, ja ne ovat erittäin maukkaita.

Rakastan hapankaalia muutenkin, ja tämä paistettu ja purkitettu hapankaali oli todella hyvää. Tällä aterialla sitä syötiin kylmänä mutta toisen kerran heitin puoliksi syödyn purkin mikroaaltouuniin, ja lämpimänä se vasta herkkua olikin! (Ja kyllä, toin mikroaaltouunimme mökille ja ostin kotiin uuden, sillä päätin, että ruokailun kynnyksen on oltava puutarhatöiden lomassa mahdollisimman matala.)

Smetana maistui smetanaiselta. Rouva ihastelin smetanan pehmeää rakennetta, sillä usein smetana on jämäkämpää.

IMG_6279-2.jpg

Perhe tuli siis kylläiseksi ja piti maistamistaan tuotteista, joten voin suositella niitä muillekin.

IMG_6254-2.jpg

Onneksi pakastelokeroon jäi vielä pari pussia pelmeneitä ja myös suolakurkkuja ja hapankaalia on jääkaapissa lisää, joten tätä herkkua saatiin vielä toisenakin päivänä! Vielä kokeilen sitä pannulla ruskistamistakin.

IMG_6248-2.jpg

 

Deliciestin tuotteita saa hyvin varustetuista ruokakaupoista kautta maan.

Kommentit (18)
 1. Pelmenit ovat meillekin tuttua arkiruokaa. Toivottavasti näitä ”puutarhamökin nopeita” reseptejä tulee vielä paljon lisää. Meillä on juuri viimeiset työviikon ennen lomia turvauduttu vähän liiankin usein päivällisellä pelkkiin ravioleihin tai sosekeittoihin.

  Katsoin juuri, että pitäisi oikein siivota ruokavarastoja täällä kotona. Ei oikein houkuttele enää vanhan sadon sipulit ynnä muut, kun kaikkea tuoretta on saatavilla.

  1. Eiköhän tässä heinäkuussa mökillä olla sen verran, että ruokaa tulee laitettua sielläkin. Jos vaan säät suosivat. Kylmällä ja sateisella ilmalla ei hirvesti huvita värjötellä siellä lasten kanssa, kun voi olla kotonakin 😀

 2. Neuvosto-Eestissä kasvaneena ja pelmenejä todellakin väkisin syöneenä, tämän esittelyn jälkeen mulle tuli fiilis, että pitäisikö sittenkin taas maistaa inhokkiruokaani… 😀
  Vaikka meillä näyttää olevan kuvien perusteella yhteistä vain olkkarin valkoinen nahkasohva, tykkään silti tyylistänne – mikään ei ole yliampuvaa. Parasta on ehdottomasti tuo puutarhamökkeily sekä ihastuttavat lapsenne.

  1. Oho, miten niitä voi inhota? 😮

   Ja kiitos, mekin pidämme tyylistämme ja lapsistamme! 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *