Pähkinä-suklaakakku
Varvasjuhlissa tarjottu pähkinä-suklaakakku on ollut Rouvan lempileivonnainen jo liki kymmenen vuoden ajan – siitä lähtien, kun hän löysi ohjeen Kotivinkistä. Kakkuun ei tule lainkaan jauhoja, joten se sopii hyvin gluteenittomaankin ruokavalioon. Ei karppaajille eikä painonvartijoille.
Pähkinä-suklaakakku
Ainekset
- 125 g manteleita
- 125 hasselpähkinöitä (myös saksanpähkinät käyvät)
- 200 g tummaa suklaata
- 250 g margariinia tai voita
- 4 kananmunanvalkuaista
- 2 1/2 dl sokeria
- 4 kananmunankeltuaista
- (tomusokeria koristeluun)
Valmistaminen
- Vuoraa irtoreunainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi
- Jauha mantelit, pähkinät ja suklaa monitoimikoneessa hienojakoiseksi massaksi. Tärkeää: manteleiden ja pähkinöiden tulee jauhautua lähes jauhoksi, sillä jos ne jäävät liian karkeaksi rouheeksi, kakku ei pysy kasassa
- Lisää voi monitoimikoneeseen ja hienonna se pähkinäseoksen joukkoon
- Vaahdota valkuaiset ja 1/2 dl sokeria kiinteäksi vaahdoksi
- Vaahdota keltuaiset ja 2 dl sokeria vaahdoksi
- Sekoita kaikki aineet keskenään varovasti nostellen
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 90 minuuttia. Kokeile tikulla, että kakku on kypsää ennen kuin otat sen pois uunista
- Jäähdytä kakku hyvin jääkaapissa, ennen kuin otat sen pois vuoasta
- Koristele halutessasi tomusokerilla.
Kakun kanssa tarjottiin mansikkakastiketta, joka syntyi valutetuista pakastemansikoista ja tomusokerista ja oli soseutettu sauvasekoittimella.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.