Pähkinä-suklaakakku

Varvasjuhlissa tarjottu pähkinä-suklaakakku on ollut Rouvan lempileivonnainen jo liki kymmenen vuoden ajan – siitä lähtien, kun hän löysi ohjeen Kotivinkistä. Kakkuun ei tule lainkaan jauhoja, joten se sopii hyvin gluteenittomaankin ruokavalioon. Ei karppaajille eikä painonvartijoille.

img_0756_-_version_2.jpg

Pähkinä-suklaakakku

Ainekset

  • 125 g manteleita
  • 125 hasselpähkinöitä (myös saksanpähkinät käyvät)
  • 200 g tummaa suklaata
  • 250 g margariinia tai voita
  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 4 kananmunankeltuaista
  • (tomusokeria koristeluun)

Valmistaminen

  1. Vuoraa irtoreunainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi
  2. Jauha mantelit, pähkinät ja suklaa monitoimikoneessa hienojakoiseksi massaksi. Tärkeää: manteleiden ja pähkinöiden tulee jauhautua lähes jauhoksi, sillä jos ne jäävät liian karkeaksi rouheeksi, kakku ei pysy kasassa
  3. Lisää voi monitoimikoneeseen ja hienonna se pähkinäseoksen joukkoon
  4. Vaahdota valkuaiset ja 1/2 dl sokeria kiinteäksi vaahdoksi
  5. Vaahdota keltuaiset ja 2 dl sokeria vaahdoksi
  6. Sekoita kaikki aineet keskenään varovasti nostellen
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 90 minuuttia. Kokeile tikulla, että kakku on kypsää ennen kuin otat sen pois uunista
  8. Jäähdytä kakku hyvin jääkaapissa, ennen kuin otat sen pois vuoasta
  9. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Kakun kanssa tarjottiin mansikkakastiketta, joka syntyi valutetuista pakastemansikoista ja tomusokerista ja oli soseutettu sauvasekoittimella.

img_0752_-_version_2.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.