Paahdetut suolapähkinät, itselle ja lahjaksi
Tässäpä maistuva ja mukavan rapsakka naposteltava kinkun ja konvehtien väliin. Tee iso annos ja anna osa lahjaksi kivoissa lasipurkeissa.
Paahdetut suolapähkinät
Ainekset
- reilu satsi (noin 800 g) sekalaisia pähkinöitä: cashewpähkinöitä, hasselpähkinöitä, manteleita, saksanpähkinöitä
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 tl juustokuminaa
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1/2 tl jauhettua mustapippuria
- 2 tl suolaa
Valmistaminen
- Laita kaikki ainekseet kulhoon ja sekoita
- Levitä pähkinät tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle
- Paahda pähkinöitä 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sekoita pähkinöitä ahkerasti paahtamisen aikana, jotta ne paahtuvat tasaisesti eivätkä pala.
Anna pähkinöiden kuivahtaa ennen pakkaamista, mielellään seuraavaan aamuun.
Meidän pähkinämme loppuivat jo, joten Rouvan on tehtävä vielä uusi satsi jouluksi.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.