Paahdetut suolapähkinät, itselle ja lahjaksi

img_1198.jpg

Tässäpä maistuva ja mukavan rapsakka naposteltava kinkun ja konvehtien väliin. Tee iso annos ja anna osa lahjaksi kivoissa lasipurkeissa.

Paahdetut suolapähkinät

Ainekset

  • reilu satsi (noin 800 g) sekalaisia pähkinöitä: cashewpähkinöitä, hasselpähkinöitä, manteleita, saksanpähkinöitä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 tl suolaa

Valmistaminen

  1. Laita kaikki ainekseet kulhoon ja sekoita
  2. Levitä pähkinät tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle
  3. Paahda pähkinöitä 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Sekoita pähkinöitä ahkerasti paahtamisen aikana, jotta ne paahtuvat tasaisesti eivätkä pala.

Anna pähkinöiden kuivahtaa ennen pakkaamista, mielellään seuraavaan aamuun.

Meidän pähkinämme loppuivat jo, joten Rouvan on tehtävä vielä uusi satsi jouluksi. 

img_1183.jpg

Kommentit (10)
  1. Kiitos reseptistä. Tein joulupöytään ja täytyy myöntää että ovat hyviä! Mieheni ei edes pidä pähkinöistä ja olen huomannut että hän on napsinut jo kourallisia kulhosta!

  2. Hienoa, hienoa, että ohjeesta on iloa!

    Maijastiina: Pitää laittaa hautumaan. Olen viime aikoina seurannut tosi vähän uusien ravintoloiden tarjontaa ja shoppailijanakin olen tosi huono… Pitäisi lähteä siis täälläkin ajan kanssa tutkimusmatkalle ja katsella paikkoja avoimin silmin. Ei siis kulkea sillai laput silmillä kuin normaalisti arkena 😀 Omista lempipaikoista voin toki kertoa helpostikin, mutta kuvavarastoa minulla ei ole (ja muiden ottamia kuvia en käytä). 

    Kirjoittelin kesällä kirppari-, vintage- ja sisustusvinkkejä, jotka eivät ole ehtineet puolessa vuodessa vanhentua. Voit siis aloittaa näistä:

    http://www.lily.fi/juttu/vintagea-ja-sisustusputiikkeja-helsingissa

    Vierailija (-paula): jouluruoka-asiaa olen kyllä pohtinut. Ongelma on kuvamateriaalin puute. Ehkäpä keksin vielä jonkin ratkaisun siihen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *