Lohiseljanka
Juurikaan kalakeittoa helppotöisempää ja nopeammin valmistuvaa ruokaa ei ole. Jos ranskalaisessa bouillabaissessa oli liian monta liikkuvaa osaa, kokeile tätä venäläistä alkuperää olevaa lohiseljankaa.
Lohiseljanka
Ainekset
- 1 sipuli
- 1 rk voita
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 1/2 kasvislientä (tai kalalientä)
- 2 laakerinlehteä
- 1/2 – 1 kg lohifileetä
- 2 rkl kapriksia
- kourallinen kivettömiä oliiveja
- 1 -2 isoa suolakurkkua
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- (nippu ruohosipulia)
Valmistaminen
- Hienonna sipuli
- Sulata voi kattilassa ja lisää tomaattipyree ja hienonnettu sipuli
- Lisää puolet kasvisliemestä ja laakerinlehdet. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia
- Paloittele kala ja lisää se keittoon. Lisää kaprikset
- Viipaloi oliivit ja sienet, kuutioi suolakurkku ja lisää ne keittoon. Lisää loppu kalaliemi ja kiehauta
- Koristele keitto halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.