Lohiseljanka

Juurikaan kalakeittoa helppotöisempää ja nopeammin valmistuvaa ruokaa ei ole. Jos ranskalaisessa bouillabaissessa oli liian monta liikkuvaa osaa, kokeile tätä venäläistä alkuperää olevaa lohiseljankaa.

img_8990.jpg

Lohiseljanka

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 1 rk voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 1/2 kasvislientä (tai kalalientä)
  • 2 laakerinlehteä
  • 1/2 – 1 kg lohifileetä
  • 2 rkl kapriksia
  • kourallinen kivettömiä oliiveja
  • 1 -2 isoa suolakurkkua
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • (nippu ruohosipulia)

img_8961.jpg

img_8963.jpg

Valmistaminen

  1. Hienonna sipuli
  2. Sulata voi kattilassa ja lisää tomaattipyree ja hienonnettu sipuli
  3. Lisää puolet kasvisliemestä ja laakerinlehdet. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia
  4. Paloittele kala ja lisää se keittoon. Lisää kaprikset
  5. Viipaloi oliivit ja sienet, kuutioi suolakurkku ja lisää ne keittoon. Lisää loppu kalaliemi ja kiehauta
  6. Koristele keitto halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla.

img_8997.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.