Lohiseljanka

Juurikaan kalakeittoa helppotöisempää ja nopeammin valmistuvaa ruokaa ei ole. Jos ranskalaisessa bouillabaissessa oli liian monta liikkuvaa osaa, kokeile tätä venäläistä alkuperää olevaa lohiseljankaa.

img_8990.jpg

Lohiseljanka

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 1 rk voita
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 1/2 kasvislientä (tai kalalientä)
  • 2 laakerinlehteä
  • 1/2 – 1 kg lohifileetä
  • 2 rkl kapriksia
  • kourallinen kivettömiä oliiveja
  • 1 -2 isoa suolakurkkua
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • (nippu ruohosipulia)

img_8961.jpg

img_8963.jpg

Valmistaminen

  1. Hienonna sipuli
  2. Sulata voi kattilassa ja lisää tomaattipyree ja hienonnettu sipuli
  3. Lisää puolet kasvisliemestä ja laakerinlehdet. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia
  4. Paloittele kala ja lisää se keittoon. Lisää kaprikset
  5. Viipaloi oliivit ja sienet, kuutioi suolakurkku ja lisää ne keittoon. Lisää loppu kalaliemi ja kiehauta
  6. Koristele keitto halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla.

img_8997.jpg

Kommentit (5)
  1. Maijastiina
    18.4.2013, 15:20

    Hei!
    Kävin juuri lahjoittamassa oman osuuteni uuden lastensairaalan rakentamiseen. Samalla päätin, että lisäapuna käyn mainostamassa asiaa muutamassa suosikkiblogissani, joiden kautta kampanja voisi päästä suurempaankin levitykseen. Erityisiä lisäperusteluja tämä kohde tuskin edes tarvitsee, mutta linkistä löytyy lisätietoa:
    http://uusilastensairaala2017.fi/

  2. Pata(ässä)
    18.4.2013, 13:30

    Vaikuttaa tosiaan ruoalta, jota tällainen mitä-nyt-taas-helposti-ja-nopeasti -tyyppikin jaksaa/ehtii valmistaa. Täytyypäs kokeilla 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *