Muikkuja, vihreitä papuja ja wasabijogurttia
Yksi kesän parhaita puolia on se, että kaikki tuntuu jotenkin paljon helpommalta, ruoanlaittokin. Kun talvella haudutellaan pitkään ja leikitään mausteilla, kesällä otetaan vain sitä, mikä on tuoretta, kypsennetään se mahdollisimman nopeasti, ja se on varmasti hyvää ilman enempää kikkailua.
Tähän annokseen tarvitset:
- kourallisen vihreitä papuja
- n. 150 g puhkottuja muikkuja (eli suolistettuja eli paistovalmiita)
- ruisjauhoja
- voita
- suolaa
- mustapippuria
Wasabijogurttiin
- 1 dl maustamatonta jogurttia (esim. Kosken kotijuuston)
- 1/2 tl wasabia (tai enemmänkin maun mukaan)
- hienonnettua ruohosipulia
- suolaa
- mustapippuria
- (kuvan annoksessa koristeena myös ruohosipulin kukkien nuppuja, joita voi hyvin syödä)
Valmistaminen
- Katkaise pavuista puiset kannat pois ja laita pavut kiehumaan suolattuun veteen noin 10 minuutiksi, kunnes ne ovat kypsiä
- Huuhtele puhkotut muikut. Laita lautaselle reilusti ruisjauhoja ja sekoita jauhoihin n. 1/2 tl suolaa ja hieman mustapippuria. Kierittele muikut suola-jauhoseoksessa ja paista niitä molemmin puolin voissa, kunnes jauhot alkavat ruskettua kauniisti
- Sekoita wasabijogurtin ainekset keskenään
- Leikkaa kypsät pavut puoliksi, kokoa annos ja jauha tarvittaessa papujen päälle vielä hieman suolaa.
Dippaile muikkuja ja papuja jogurttiin!
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.