Muikkuja, vihreitä papuja ja wasabijogurttia

IMG_1196 1.jpg

Yksi kesän parhaita puolia on se, että kaikki tuntuu jotenkin paljon helpommalta, ruoanlaittokin. Kun talvella haudutellaan pitkään ja leikitään mausteilla, kesällä otetaan vain sitä, mikä on tuoretta, kypsennetään se mahdollisimman nopeasti, ja se on varmasti hyvää ilman enempää kikkailua.

Tähän annokseen tarvitset:

  • kourallisen vihreitä papuja
  • n. 150 g puhkottuja muikkuja (eli suolistettuja eli paistovalmiita)
  • ruisjauhoja
  • voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Wasabijogurttiin

  • 1 dl maustamatonta jogurttia (esim. Kosken kotijuuston)
  • 1/2 tl wasabia (tai enemmänkin maun mukaan)
  • hienonnettua ruohosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (kuvan annoksessa koristeena myös ruohosipulin kukkien nuppuja, joita voi hyvin syödä)

Valmistaminen

  1. Katkaise pavuista puiset kannat pois ja laita pavut kiehumaan suolattuun veteen noin 10 minuutiksi, kunnes ne ovat kypsiä
  2. Huuhtele puhkotut muikut. Laita lautaselle reilusti ruisjauhoja ja sekoita jauhoihin n. 1/2 tl suolaa ja hieman mustapippuria. Kierittele muikut suola-jauhoseoksessa ja paista niitä molemmin puolin voissa, kunnes jauhot alkavat ruskettua kauniisti
  3. Sekoita wasabijogurtin ainekset keskenään
  4. Leikkaa kypsät pavut puoliksi, kokoa annos ja jauha tarvittaessa papujen päälle vielä hieman suolaa.

Dippaile muikkuja ja papuja jogurttiin!

Kommentit (10)
  1. Tiina - Fanni ja Kaneli
    12.6.2013, 22:22

    Kiva idea tuo wasabijugurtti! Söin just tällä viikolla kesän ensimmäisen satsin paistettuja muikkuja mökkireissulla Savonlinnan Kalastajan kojussa. Että ne on vaan niin hyviä!

  2. Herrkullista!
    6.6.2013, 18:41

    Mutta puolita ihmeessä papujen keittoaika, nehän menee pilalle tuossa ajassa! N 7min riittää, ehdottomasti al dente! Varmasti ravintoarvotkin säilyvät paremmin lyhyemmällä keittoajalla. Tai sitten höyryttämällä.

    1. Tiedätkös, mulla ei ollut aavistustakaan, miten pitkään niitä keitin, kun en katsonut kellosta. Mutta juu hyvä pointti, muutan vaikkapa 7 – 10 minuuttiin 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *