Taste of Helsinki
Tänä viikonloppuna blogosfääriä ovat yhdistäneet kuvat pahvilautasille asetelluista gourmetruoka-annoksista ja Essence-laseja pitelevistä ihmisistä. Mekin suuntasimme koko perheen voimin Töölönlahdelle osallistuaksemme toista kertaa järjestettävään Taste of Helsinki -tapahtumaan.
Sää oli huomattavasti miellyttävämpi kuin vuosi sitten, jolloin vettä tuli kaatamalla ja koko nurmikenttä oli yhtä vesilätäkköä. Perjantainakin sää taisi olla aika ankea. Tuuli kyllä tuntui tänään vievän mennessään sekä tukan että lautaset ruokineen, mutta aurinko sentään paistoi.
Pieni tyttöhän meillä oli mukana samassa tapahtumassa jo vuosi sitten, mutta vasta tällä kertaa hänkin pääsi maistelemaan huippuravintoloiden annoksia. Hän tosin ehti nauttia vain Murun karitsatuoremakkaraa Demon savusiikabrandadea ja Juuren villisianniskaa ennen kuin nukahti ja vetäisi tunnin sikeät.
Muru: tuoremakkara. Makkara näyttää kuvissa aina vähän hassulta.
Demo: savusiikaa, nam
Juuri: villisianniskaa
Katso, minulla on uudet etuhampaat!
Tavoitteenamme ei ollut tehdä maisteluennätyksiä, mutta päädyimme silti maistamaan peräti viittätoista kaikkein mielenkiintoisinta annosta. Saattaa kuulostaa paljolta, mutta jaoimme kahta lukuunottamatta kaikki annokset. Koko kolmen lajin menut söimme Gaijinilta ja Juurelta.
Kaikki annokset olivat tietysti huippuammattilaisten valmistamia ja erittäin hyviä. Halusin silti pohtia, mitkä annokset menivät tavalla tai toisella ylitse muiden. Tässä oma TOP 5 -listani:
1. Bistro O mat: Haukiburger
Katso nyt, miten sieväkin se on.
2. Aito: Kalkkunanmaksa-brûlée
Tämä annos oli jotain yllättävää, enkä ole vastaavaa maistanut aiemmin.
3. Demo: Haudutettua viljaporsaan poskea
Simppeliä, mureaa ja mehevää.
4. Gaijin: vihersimpukka
Kyllä nämä vaan ovat niin hyviä.
5. Juuri: Haukipatee
Tämä annos ansaitsisi myös kaunein annos -palkinnon.
+ No jaa…
Olen kyllä tosi huono valitsemaan suosikkeja, sillä oikeastaan ne makkara-annoksetkin olivat tosi hyviä. Sekä jo ylempänä nähty Murun tuoremakkara että tämä Toscaninin villisika-tryffelimakkara. (Parmesaanipalat eivät kuuluneet varsinaisesti annokseen.)
Erikoisin annos oli ehdottomasti Luomon luomumuna ja sienitoffee. Kananmunaa ja sientä, suolaista ja makeaa. Hmm, erikoista.
Jälkiruoista maistoimme vain kahta, mutta valinnat osuivat nappiin.
Juuren suola-karamellikakku:
Gaijinin sake-mustikkasorbetti ja valkosuklaa-limekreemi:
Nam.
Kyllä tämä on vaan kiva tapahtuma. Ruoat ovat erinomaisia, niiden hinta-laatusuhde on hyvä (annos 4 – 6 €) ja tunnelma on kohdallaan. Olisin kyllä voinut maistella annoksia pidempäänkin ja nauttia pari lasia viiniäkin ruoan kanssa. Piti kuitenkin lähteä ajelemaan kohti seuraavaa ruokapaikkaa, joka sijaitsikin Turussa asti. Siitä lisää seuraavalla kerralla.