Kantarellipasteijat
”Kantarellikastike, kantarellipasta, kantarellimunakas, kantarelli-perunasalaatti… Ehkä jotain uutta mieluummin…”
Aikansa mietittyään Rouva päätti tehdä mökiltä kerätyistä sienistä kantarellipasteijoita. Itse otin niistä kuvan. Rouva oli tyytyväinen pasteijoihin, minä kuvaan. Ja tietysti niihin pasteijoihinkin.
Kantarellipasteijat
Ainekset
- 100 g voita
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1/2 tl suolaa
Täyte:
- 1 l kantarelleja
- 2 pientä sipulia varsineen
- pieni kesäkurpitsa
- voita paistamiseen
- suolaa
- pippuria
- (1 dl juustoraastetta)
- kananmunaa voitelemiseen
- (unikonsiemeniä koristeeksi)
Valmistaminen
- Nypi huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot, lisää kananmuna ja suola ja vaivaa taikinaa, kunnes siihen tulee hieman sitkoa. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi
- Paista kantarelleja paistinpannulla omassa nesteessään, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä
- Jäähdytä kantarelleja ja hienonna ne, kun ne eivät enää polta sormia
- Hienonna sipulit ja kesäkurpitsa. Kuumenna pannulla hieman voita ja kuullota sipuli
- Lisää pannulle hienonnetut sienet ja kesäkurpitsat ja hauduta hetki. Mausta suolalla ja pippurilla
- Kaulitse taikinasta muutaman millimetrin paksuinen levy jauhotetun leivinpaperin päällä
- Ota taikinasta pyörylöitä valitsemallasi muotilla: isolla mukilla tai pienellä lautasella. Sopiva halkaisija on n. 8 cm
- Laita taikinapyörylöiden päälle lusikallinen täytettä ja lisää halutessasi täytteen päälle hieman juustoraastetta. Täytettä ei kannata laittaa keskelle taikinaa vaan vain sen toiselle reunalle
- Nosta pyörylän toinen reuna täytteen yli, jotta saat puolikuun muotoisia pasteijoita. Painele reunat tiiviisti kiinni, ettei täyte karkaa pasteijan sisältä paistettaessa
- Voitele paisteijat kananmunalla ja koristele ne unikonsiemenillä
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 min
En osannut päättää kummassa astiassa pasteijat näyttävät hauskemmilta, joten tässä se toinenkin vaihtoehto.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.