Kantarellipasteijat

”Kantarellikastike, kantarellipasta, kantarellimunakas, kantarelli-perunasalaatti… Ehkä jotain uutta mieluummin…”

Aikansa mietittyään Rouva päätti tehdä mökiltä kerätyistä sienistä kantarellipasteijoita. Itse otin niistä kuvan. Rouva oli tyytyväinen pasteijoihin, minä kuvaan. Ja tietysti niihin pasteijoihinkin.

IMG_1715.jpg

Kantarellipasteijat

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1/2 tl suolaa

Täyte:

  • 1 l kantarelleja
  • 2 pientä sipulia varsineen
  • pieni kesäkurpitsa
  • voita paistamiseen
  • suolaa
  • pippuria
  • (1 dl juustoraastetta)
  • kananmunaa voitelemiseen
  • (unikonsiemeniä koristeeksi)

Valmistaminen

  1. Nypi huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot, lisää kananmuna ja suola ja vaivaa taikinaa, kunnes siihen tulee hieman sitkoa. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi
  2. Paista kantarelleja paistinpannulla omassa nesteessään, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä
  3. Jäähdytä kantarelleja ja hienonna ne, kun ne eivät enää polta sormia
  4. Hienonna sipulit ja kesäkurpitsa. Kuumenna pannulla hieman voita ja kuullota sipuli
  5. Lisää pannulle hienonnetut sienet ja kesäkurpitsat ja hauduta hetki. Mausta suolalla ja pippurilla
  6. Kaulitse taikinasta muutaman millimetrin paksuinen levy jauhotetun leivinpaperin päällä
  7. Ota taikinasta pyörylöitä valitsemallasi muotilla: isolla mukilla tai pienellä lautasella. Sopiva halkaisija on n. 8 cm
  8. Laita taikinapyörylöiden päälle lusikallinen täytettä ja lisää halutessasi täytteen päälle hieman juustoraastetta. Täytettä ei kannata laittaa keskelle taikinaa vaan vain sen toiselle reunalle
  9. Nosta pyörylän toinen reuna täytteen yli, jotta saat puolikuun muotoisia pasteijoita. Painele reunat tiiviisti kiinni, ettei täyte karkaa pasteijan sisältä paistettaessa
  10. Voitele paisteijat kananmunalla ja koristele ne unikonsiemenillä
  11. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 min

En osannut päättää kummassa astiassa pasteijat näyttävät hauskemmilta, joten tässä se toinenkin vaihtoehto.

IMG_1756.jpg

Kommentit (9)
  1. Opettelin myös vihdoin käyttämään manuaalitarkennusta ja aikavalotusta, kun hommasin järkkärille jalan. Tulee skarpimmat ja valoisammat kuvat, ei tarvitse säätää värejä ja valoja jälkikäteen eikä yhdestä tortusta tarvitse ottaa sataa kuvaa, että edes yksi onnistuisi 😀

    1. Ääni kameran jalalle ja pitkille valotuksille!

  2. Hauskaa! Pitää selvästi useammin ottaa samasta ruoasta pari erilaista kuvaa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *