Sandwich-sämpylät ja pulled pork -höpinää

Viime vuoden trendiruoka, pulled pork, jäi ainakin meidän taloutemme vakioruokien joukkoon. Uskon, että sitä tulee tehtyä jatkossa useamminkin, ihan jo pelkästään siksi, että kovin helpompaa ei ruoanlaitto voi olla. Lihan hauduttaminen vie tietysti aikaa, mutta muita valmisteluja ei ole lähes lainkaan, ja aloitteleva kokkikin saa varmasti aikaiseksi herkullisen lopputuloksen.

Mutta nyt katse siihen, minkä sisällä possu ja muut täytteet ovat!

IMG_1567.jpg

Kun aiemmin julkaisin pulled pork -reseptini, kehotin ostamaan tiettyjä valmiita sämpylöitä. Tällä kertaa kehotankin tekemään sämpylät itse!

Tällä Rouvan reseptillä sämpylöistä tulee täydellisen pehmeitä ja juuri sopivan sitkeitä, ja pitkulainen muotokin sopii loistavasti sandwichiin. Ja miten ne ovatkin kauniin värisiä!

IMG_1540.jpg

Lihan tavoin nämä sämpylätkään eivät ole aivan pikaruokaa, joten taikina kannattaa valmistaa samalla, kun lihat laittaa hautumaan. Kun taikinan nostattaa hitaasti yön yli jääkaapissa, se tekee Rouvan mukaan taikinalle ihmeitä.

IMG_1525.jpg

Sämpylämonsteri hymyilee isille

Sandwich-sämpylät

Ainekset

  • 1/3 palaa hiivaa
  • 4 dl vettä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 dl spelttijauhoja
  • n. 6 – 7 dl vehnäjauhoja
  • Maitoa
  • Seesaminsiemeniä

IMG_1520.jpg

IMG_1501.jpg

Valmistaminen

  1. Laita haalea vesi kulhoon. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se on liuennut
  2. Lisää öljy ja suola kulhoon. Lisää jauhoja vähitellen. Alusta taikinaa n. 10 minuuttia, kunnes se muuttuu venyväksi ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Lisää vähän jauhoja ja muotoile taikinasta pallo
  3. Peitä kulho pyyhkeellä ja anna sen kohota jääkaapissa yön yli
  4. Seuraavana päivänä levitä reilusti jauhoja pöydälle ja kaada taikina jauhojen päälle
  5. Jaa taikina 8 – 10 osaan, pyörittele siitä pitkulaisia pötköjä ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle
  6. Anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä
  7. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Kutsu ystäväsi brunssille ja tarjoile sämpylät pulled porkin ja muiden lisukkeiden kanssa!

IMG_1559.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.