Trendi haastaa: Seuraava ruokailmiö (olisipa se okonomiyaki)

Voi Trendi-lehti, kun taas heitit haasteen, johon on pakko osallistua. Kysyit: ”Minkä ruokailmiön haluaisit saapuvan Suomeen?

Ensin ajattelin jälleen kerran narista siitä, miten Suomessa brunssit ovat liian usein määrä-ennen-laatua-buffetmössöä, ja toivoisin (tässä se taas tulee) enemmän New Yorkin kaltaisia brunssipaikkoja, joissa tarjolla on edullisia à l carte -annoksia brunssihengessä: Eggs Benedict, Shrimp and Grits, Shakshuka, Croque-madame

Mutta sitten mieleen palasi yksi ruokakokemus, jota ei tietääkseni voi kokea missään muodossa Suomessa. Se on okonomiyaki: japanilainen munakas tai japanilainen pizza.

IMG_8769.JPG.jpg

Kuvat ovat Lontoosta, Abeno Too -nimisestä okonomiyaki-ravintolasta vuodelta 2008.

Wikipedia kertoo, että:

”Okonomiyakin keskeisiä aineksia ovat vehnäjauho, raastettu jamssi, kananmuna ja silputtu kaali. Nesteenä on vesi tai dashi-liemi, joka on valmistettu keittämällä merilevästä ja kalasta. Lisäksi okonomiyakissa voi olla monenlaista lihaa, äyriäisiä, vihanneksia ja juustoja. Koostumuksensa takia sitä usein verrataan länsimaisiin munakkaisiin ja pizzoihin, ja joskus sitä nimitetäänkin japanilaiseksi pizzaksi.”

IMG_8767.JPG.jpg

Päällä on myös majoneesia, okonomiyaki-kastiketta ja kuivattuja kalahiutaleita, jotka väreilevät ja liikkuvat ruoan lämmössä. Ruoka saatetaan myös valmistaa asiakkaan nenän edessä kuumalla paistolevyllä, mikä on aina yhtä kiehtovaa.

IMG_8766.JPG.jpg

Toivoisin todella, että tämä herkku jalkautuisi myös Suomeen ja siitä tulisi samanlainen ilmiö kuin sushista. Minusta ainakin tulisi vakioasiakas, jos tällaisen saisi Helsinkiin.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.