Kaalipiirakka
Melkein harmittaa, että tämä herkullinen piirakkaresepti ei mahtunut Rouvan Gastronaatti-kirjaan. Mutta hyvä sinulle: saat sen käyttöösi jo nyt!
Kuva on itse asiassa yksi ensimmäisistä, joita otimme kirjaa varten lähes tasan vuosi sitten. Ja se on myös yksi syistä, jotka vaikuttivat reseptin putoamiseen. Kuva on nimittäin tyyliltään ja taustaltaan erilainen kuin kirjan muissa resepteissä, joten se olisi pitänyt kuvata uudestaan.
Mutta onhan se aika herkullisen näköinen, vaikka itse sanonkin!
Kaalipiirakka
Ainekset
Kuoritaikina
- 2 1/2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 6 – 7 dl vehnäjauhoja
- 1/2 kananmunaa (puolet voiteluun)
- 100 g voita
Täyte
- 1 kg keräkaalia
- 1 sipuli tai 2 kevätsipulia varsineen
- 25 g voita
- 1 tl suolaa
Voiteluun 1/2 kananmunaa
Valmistaminen
- Valmista kuoritaikinan juuri: Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola ja jauhoja niin että saat vellimäisen seoksen. Anna juuren seistä lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia
- Valmista täyte: Suikaloi kaali ja hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa, kuullota ensin sipulia hetki, lisää kaali ja jatka kuullottamista. Hauduta sitten täytettä kannen alla noin 30 – 40 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla. Vinkki: voit maustaa täytteen myös 2 rkl:lla siirappia, jos pidät makeudesta kaaliruoissa
- Lisää taikinajuureen kananmuna, pehmeä voi ja jauhoja, kunnes saat pehmeän, tasaisen taikinan
- jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi ne suorakaiteen tai soikion muotoisiksi levyiksi. Nosta toinen levyistä leivinpaperin päälle ja levitä kaalitäyte sen päälle. Nosta toinen taikinalevy täytteen päälle ja painele levyjen reunat kiinni toisiinsa
- Voitele piirakka kananmunalla, pistele haarukalla ja paista uunin alimmalla tasolla 225 asteessa 15 – 20 minuuttia.
Nauti lämpimänä!
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.