Kanelimureleivät
Pysytään resepteissä edelleen leivontalinjalla ja kerrotaan näistä pikkuleivistä.
Äitini teki näitä kanelimureleipiä anoppilan kissanristiäisiin pari viikkoa sitten. Onneksi otin kuvan heti kyseisenä viikonloppuna, sillä pikkuleipiä ei ollut enää muutaman päivän jälkeen jäljellä kuvattavaksi.
Kyseiset keksit ovat mokkapalojen ja unelmatortun lisäksi niitä lapsuuteni suosikkileivonnaisia, joiden nakertamisesta tulee vähän nostalginen fiilis. Mummoni teki näitä usein, ja nyt äitini jatkaa perinnettä. Sitten taitaa olla minun vuoroni.
Ja tällä ohjella keksit tehdään.
Kanelimureleivät
Ainekset
- 250 g voita (huoneenlämpöisenä)
- 2 1/3 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 7 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl soodaa
- 1 1/2 tl kanelia
- Pinnalle kaneli-sokeriseosta
Valmistaminen
- Sekoita voi ja sokeri ja lisää kananmuna
- Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan
- Kaulitse n. 3 mm:n paksuisia levyjä, melko pieniä kerrallaan, koska taikina on aluksi aika murumaista
- Painele pyöreällä muotilla (halkaisija n. 5 cm) pikkuleipiä, siirrä ne leivinpaperille ja ripottele niiden keskelle kaneli-sokeriseosta
- Paista pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa n. 6 – 7 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat hyvin kevyesti.
Ja oikea tapa nauttia keksit on ottaa iso lasi kylmää maitoa ja dipata niitä maitolasissa ennen syömistä!
(Ja jos joku meinaa kommentoida, että nämä ovat kanelimuroleipiä, minä viittaan moiselle nimelle kintaalla. Minulle ne ovat aina olleet ja ovat jatkossakin kanelimureleipiä!)