Kanelimureleivät

Pysytään resepteissä edelleen leivontalinjalla ja kerrotaan näistä pikkuleivistä.

IMG_3324.jpg

Äitini teki näitä kanelimureleipiä anoppilan kissanristiäisiin pari viikkoa sitten. Onneksi otin kuvan heti kyseisenä viikonloppuna, sillä pikkuleipiä ei ollut enää muutaman päivän jälkeen jäljellä kuvattavaksi.

Kyseiset keksit ovat mokkapalojen ja unelmatortun lisäksi niitä lapsuuteni suosikkileivonnaisia, joiden nakertamisesta tulee vähän nostalginen fiilis. Mummoni teki näitä usein, ja nyt äitini jatkaa perinnettä. Sitten taitaa olla minun vuoroni.

Ja tällä ohjella keksit tehdään.

Kanelimureleivät

Ainekset

  • 250 g voita (huoneenlämpöisenä)
  • 2 1/3 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl soodaa
  • 1 1/2 tl kanelia
  • Pinnalle kaneli-sokeriseosta

Valmistaminen

  1. Sekoita voi ja sokeri ja lisää kananmuna
  2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan
  3. Kaulitse n. 3 mm:n paksuisia levyjä, melko pieniä kerrallaan, koska taikina on aluksi aika murumaista
  4. Painele pyöreällä muotilla (halkaisija n. 5 cm) pikkuleipiä, siirrä ne leivinpaperille ja ripottele niiden keskelle kaneli-sokeriseosta
  5. Paista pikkuleipiä 200-asteisessa uunissa n. 6 – 7 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat hyvin kevyesti.

Ja oikea tapa nauttia keksit on ottaa iso lasi kylmää maitoa ja dipata niitä maitolasissa ennen syömistä!

(Ja jos joku meinaa kommentoida, että nämä ovat kanelimuroleipiä, minä viittaan moiselle nimelle kintaalla. Minulle ne ovat aina olleet ja ovat jatkossakin kanelimureleipiä!)

Kommentit (3)
  1. Uraäidin Ruuhkavuodet
    4.12.2014, 19:58

    Vaikka kylmä maito onkin se perinteinen tapa nauttia näistä, oletko kokeillut inkivääriteen kanssa? Meidän äidillä on hieman samanlainen resepti ja viime aikoina olen aina juonut niiden kanssa inkivääriteetä. Jotenkin ihana yhdistelmä talvisena iltana…
    Hauskaa, meilläkin oli tänään leivontailta, vaikka kokkailtiinkin ilman uunia: http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi/2014/12/kaamosajan-selatysvinkit-osa-4-tummaa.html

  2. Tuleeko siis ohjeessa oleva kaneli taikinaan ja sitten vielä erikseen ripotellaan päälle? 🙂

    1. Erittäin hyvä kysymys, ja voisin tarkentaa sen vielä ohjeeseen. Kaneli tulee taikinaan, ja päälle ripotellaan vielä kaneli-sokeriseosta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *