Maa-artisokkarisotto
Annemin pari kuukautta sitten 52 Weeks of Deliciousness -palstallaan postaama maa-artisokkarisoton ohje vaikutti niin herkulliselta, että sitä oli kokeiltava itsekin. Kyllä kannatti! Tämä herkku meni heittämällä oman risottolistani kärkisijoille. En ole vielä varma, voittaako tämä jopa punajuuririsottomme!
Risotto tehdään kuten muutkin risotot, ja lopussa sen sekaan lisätään erikseen valmistettu maa-artisokkapyree. Koko ohje löytyy täältä. Noudatimme sitä muuten aika tarkasti, mutta sen sijaan, että artisokat olisi siivilöity keitinliemestä ennen soseutusta, soseutimme ne keitinliemineen.
Pienten artisokkien kuoriminen on kyllä niin työlästä, että kannattaa etsiä reilun kokoisia mukuloita. Nämä perunan kokoiset (!) kotimaiset (!) luomuartisokat (!) löytyivät Tehtaankadun Aitokaupasta.
Tätä pitää saada pian uudelleen!