Maa-artisokkarisotto

Annemin pari kuukautta sitten 52 Weeks of Deliciousness -palstallaan postaama maa-artisokkarisoton ohje vaikutti niin herkulliselta, että sitä oli kokeiltava itsekin. Kyllä kannatti! Tämä herkku meni heittämällä oman risottolistani kärkisijoille. En ole vielä varma, voittaako tämä jopa punajuuririsottomme!

img_5827.jpg

Risotto tehdään kuten muutkin risotot, ja lopussa sen sekaan lisätään erikseen valmistettu maa-artisokkapyree. Koko ohje löytyy täältä. Noudatimme sitä muuten aika tarkasti, mutta sen sijaan, että artisokat olisi siivilöity keitinliemestä ennen soseutusta, soseutimme ne keitinliemineen.

img_5760.jpg

Pienten artisokkien kuoriminen on kyllä niin työlästä, että kannattaa etsiä reilun kokoisia mukuloita. Nämä perunan kokoiset (!) kotimaiset (!) luomuartisokat (!) löytyivät Tehtaankadun Aitokaupasta.

img_5765.jpg

Tätä pitää saada pian uudelleen!

Kommentit (6)
  1. Oi tämä kuulosta herkulta! Ehkä jopa niin herkulta, että jaksaisin kuoria maa-artisokkia.

  2. Stockan myymät maa-artisokat ovat usein pieniä möykkyjä täynnä, mutta yllätyksekseni Citymarketista löytyi aivan erilaisia, paljon sileämpiä versioita 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *