Aika nauttia siististä kodista

Kaupallinen yhteistyö: Freska

Kodissamme on käynyt siivooja jo usean vuoden ajan.

Alussa ajatus tuntui vähän kummalliselta, ja nolostelin jopa kertoa siitä muille. Sittemmin havaitsin, että yksi jos toinenkin tuttu kertoi, että myös heillä käy siivooja eikä se ollut lainkaan niin erikoista.

IMG_6236.jpg

Perimmäinen syy siivojan käyttämiseen oli lattiamme, joka vaatii perusteellisen pesun säännöllisesti tai muuten lika pinttyy siihen kiinni. Sen tekeminen vaati kuitenkin niin paljon ponnisteluja, että sitä ei tullut tehtyä tarpeeksi usein, joten päätimme hankkia siihen ammattiapua.

Alussa ajattelimme, että riittää, että siivooja käy imuroimassa ja kuuraamassa lattiat vain joka toinen viikko. Lopulta päädyimme kuitenkin siihen, että tarvitsemme säännöllisen viikkosiivouksen, sillä siivoojaan totuttuamme varsinkin itselläni se viimeinenkin motivaatio siivota itse katosi tyystin.

Nykyisin pidän siivoojan käyttämistä sijoittamisena omaan vapaa-aikaan. En erityisemmin nauti siivoamisesta. Tai no, ollaan rehellisiä: inhoan erityisesti pölyjen pyyhkimistä, tyynyjen ja vilttien puistelua, imuroimista ja lattioiden pesua yli kaiken. Näin ollen maksan mieluusti jollekin toiselle, että voin käyttää senkin ajan johonkin muuhun ja itselleni mieluisampaan.

Käytännössä ehdimme tehdä jotain kivaa yhdessä perheen kanssa viikonloppuna, kun arvokasta vapaapäivää ei tarvitse käyttää siivoamiseen.

IMG_6205.jpg

Olen kuullut toisinaan jonkun sanovan, että siivoamisessa suurin osa ajasta menee järjestelyyn ja lattioiden raivaamiseen, eikä voisi siksi koskaan käyttää siivoojaa.

Minä taas pidän siivoojan käyntiä parhaana motivaattorina siihen, että paikat ylipäänsä pysyvät suurin piirtein järjestyksessä. Raivaan lattiat ja tasot joka maanantai ennen siivojan käyntiä, ja se vie puolisen tuntia. Siivoojalla menee siivoamiseen puolestaan kaksi tuntia. Kun tavarat on järjesteltävä taas kuuden päivän päästä, koti ei pääse enää siihen kaaokseen kuin joskus aiemmin.

IMG_6215.jpg

Vaihdoin hiljattain siivousfirmaa, ja nyt meillä käy siivoamassa start-up-firma Freska. Freska on halunnut tehdä siivoojan tilaamisesta mahdollisimman helppoa, ja heidän verkkopalvelussaan siivoojan voi tilata muutamalla klikkauksella. Freska lupaa tarjota asiakkailleen täydelliset siivoojat ja työntekijöilleen hyvät työolot.

Asiakkaat saavat jokaisen siivouskerran jälkeen sähköpostiin kyselyn, jolla työn tulos hyväksytään ja sekä siivoojalle että työn tulokselle voi antaa tähtiluokituksen sekä kirjoittaa avointa palautetta työstä. Näin ollen on siis hyvin helppoa pyytää siivojaa esimerkiksi kiinnittämään johonkin kohtaan tarkempaa huomiota seuraavalla kerralla.

Siivouksen listahinta on 34 €/h, josta jää kotitalousvähennyksen jälkeen 18,70 €/h. Viikkosiivouksen hinnaksi jää siis meillä alle 40 euroa kerralta.

Meillä Freska käy viikoittain, mutta siivojan voi tilata vaikka vain yhdeksi kerraksi ilman pidempää sitoutumista. Siivouksen sisältö ja toivottu kestoaika on vapaasti sovittavissa, ja mekin olemme sovittaneet palvelutasoa siihen, että siivouskerta mahtuu kahteen tuntiin. Esimerkiksi astianpesukoneen tyhjentäminen ja täyttäminen, roskien vieminen, pyykkien ripustaminen ja vuodevaatteiden vaihtaminen ovat asioita, jotka teemme aivan mielellämme itse, ja vaikkapa astianpesukonetta pitää joka tapauksessa käyttää useammin kuin kerran viikossa.

Freska haluaa tarjota lukijoilleni tutustumistarjouksena alennuksia siivouksesta seuraavasti:

 • kertasiivouksesta 20 %:n alennus koodilla 20FRESKA
 • säännöllisestä siivouksesta ensimmäisellä kerralla 50 %:n alennus koodilla 50FRESKA

Siivouksen voi tilata osoitteesta freska.fi. Alennuskoodit ovat voimassa 29.2.2016 saakka. Kotisiivouspalvelu on tällä hetkellä saatavilla seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Espoo, Kauniainen, Kerava, Vantaa, Turku, Lieto, Naantali, Raisio ja Tampere.

IMG_6172.jpg

Kommentit (33)
 1. Musta tää on jotenkin koomista että aikuiset välttelee velvollisuuksiaan/tylsiä puuhia. 🙂
  Mutta mistäs minä tiedän, ei ole lapsia. Ehkä perhe-elämä on kiireistä.
  Tavallaan ymmärrän siivoojan käytön..ja tavallaan en, naurattaa siis lähinnä. 🙂

  1. Ei siinä ole minun mielestäni mitään koomista, vaan se on ihan ihmisen perusluonne. Jos voin valita, teenkö jotain joka on mielestäni ikävää vai jotain kivaa, valinta on aika selvä. On niitäkin velvollisuuksia ja tylsiä puuhia, joiden kohdalla sitä valintaa ei voi tehdä. En myöskään usko, että pakollinen lattianpesu joka viikko kasvattaisi luonnettani vaan pikemminkin kasvattaisi aika ison tatin otsaan.

   Lapset tietysti muuttavat arkea ja perhe-elämä ei ole vain ”ehkä” kiireistä, mutta me valitsimme siivojan käyttämisen jo ennen kuin lasta oli. Nyt tietysti siivouksesta säästetty aika tarkoittaa suoraan enemmän aikaa perheen kanssa lauantaisin, joka olisi muuten siivouspäivä.

  2. Mulla ei ole koskaan siivoojaa käynyt, mutta en koe että kukaan velvoittaisi siivoamaan. Siistissä kodissa on kivampi olla, mutta jos en siivoa, niin sitten on epäsiistiä. Ja välillä on. Jos tililläni on rahaa jonka voin laittaa vaatteisiin/harrastuksiin/siivoamiseen/ulkona syömiseen, niin varmaan voin itse valita, mihin rahan laitan?

   Toisaalta olen sitä mieltä, että olisi hyvä ottaa lapset mukaan siivoukseen. En kannata metodia, jossa lapsi laitetaan yksin siivoamaan huoneensa tai tiskaamaan tm., vaan tehdään yhdessä. Jos ei joka kerta, niin välillä. Mutta onhan sitä siinäkin, että kerätään lelut leikkien jälkeen/iltaisin, lajitellaan ja pestään pyykkiä ja ripustetaan kuivumaan, täytetään ja tyhjennetään tiskikone, vaihdetaan lakanat jne. Imurointiin voi käyttää robotti-imuria (jotka varmaan seuraavan 15 v. aikana kehittyy entisestään) ja mitäs siitä, jos joku vieras käy pyyhkimässä pölyt ja pesemässä vessat, peilit ja ikkunat ja lattiat?

   Sitäpaitsi, olen kallistumassa siihen suuntaan, että kauppakassin (tai siis sen, että tilataan ruokakaupasta tavaraa jotka joko noudetaan valmiiksi kerättyinä tai tuodaan kotiovelle) käyttö on järkevää ja säästää loppupeleissä rahaa (heräteostokset jää tekemättä). 

 2. Minkä verran teillä on neliöitä? Mietin, josko meillekin riittäisi 2h 70 m2 kolmioon…

  1. Niin, sitä en tosiaan kertonutkaan jutussa. Neliöitä on 83, ja meillä kaksi tuntia on riittävästi säännölliseen viikkosiivoukseen.

   1. Kiitos pikaisesta vastauksesta. Meillä kävi tänään Freskan siivooja ensimmäistä kertaa ja viipyi 9:15-14:30! Olen lasten kanssa kotona, joten sotki päivää aika lailla, kun oli tarkoitus kestää vain 9-12:30 (3.5h). Todella siistiä kyllä tuli. Sovitko tuntimäärän muutoksesta siivoojan, Freskan vai molempien kanssa?

    Meillä oli ulkomailla asuessamme hyvin saman kokoinen asunto ja siivooja kävi 2h/vk. En ymmärrä mitä tämän päivän siivooja meillä oikein puuhasi… Mutta saatiin nyt sitten lähes 6h siivousta 3.5h hinnalla, tutustumishintaan.

    1. Sovin siivouksen sisällöstä ja ajasta Freskan kanssa. Itse asiassa toimitusjohtajan 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *