Ainoa Helsinki-opas, jonka tarvitset

Tänään ihastelimme keväisen ja aurinkoisen Helsingin lisäksi myös vasta ilmestynyttä Mondon Helsinki-opasta.

kuva_25.jpg

”Helsinki on turistille siitä mainio kohde, ettei nähtävyyksien kanssa tule ähky. Niitä on nimittäin varsin vähän, ja mikä parasta, ne sijaitsevat lähellä toisiaan.”

Heh, hyvin sanottu. Helsinki ei tosiaankaan ole paikka, jossa voi suunnitella viettävänsä viikon vain nähtävyyksiä katsellen, mutta mitäpä sitten? Ei Tokiokaan. Syyt käydä kaupungissa ovat muualla: tapahtumissa, ravintoloissa, kaupoissa ja yleisessä ilmapiirissä.

Kivat kuppilat, kiinnostavimmat ravintolat ja hauskimmat putiikit eivät kuitenkaan tule eteen sattumalta vain harhailemalla pitkin katuja, ja Helsingissäkin pitää tietää mihin mennä ja milloin.

Kaupunki on muutakin kuin Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien risteys, Kampin keskus ja se valkoinen kirkko.

kuva_26.jpg

Opas tarjoaa hyvin kattavan kuvan kaupungin tarjonnasta ja sisältää kaiken sen, mitä toivoinkin sen sisältävän. Opas oli itse asiassa niin kattava, että paljon muita vinkkejä matkailija ei tarvitsekaan.

Löysin itsekin monta paikkaa, joissa olisi kiva käydä. Joko nyt, tulevana kesänä tai sitten, kun tyttö on vähän isompi.

Voin lämpimästi suositella Mondon Helsinki-opasta kaikille kaupungissa vieraileville – ja myös asuville. Jonain päivänä ehdin ehkä itsekin esitellä teille omaa Helsinkiäni.

Kommentit (10)
  1. Ja, das stimmt. Esimerkiksi Helsingin ulkoilualueet ovat itselleni täysin vieraita, sillä en oikeastaan ulkoile, käyn uimassa vain mökillä (jos on tarpeeksi lämmintä), ja näen tarpeeksi metsää Järvi-Suomessa mökkiolosuhteissa. Ehkäpä tämä vamma tulee korjattua lapsen myötä viimeistään, kun hän alkaa ymmärtää asioista jotain, ja hänen kanssaan on kiva keksiä yhteistä tekemistä.

    Mutta hei, iso kiitos Vierailijalle 27.4.2013 15:54 tästä listasta. Se ansaitsisi päästä johonkin muualle kuin tämän jutun kommentteihin.

    Tämähän siis lähti siitä kysymyksestä, että sisältääkö kirja niitä mestoja, joita Vierailija haluaisi suositella. Kaikkia näistä en löytänyt. Ulkoilumestoista useampi oli, mutta ravintoloista/kuppiloista useampi taas ei. Onhan Helsinki tietysti sen kokoinen, että kattava ravintolalista olisi aika mahdoton tehdä, ja kirjan toimittaja on tehnyt omat valintansa omin kriteerein.

    Hei, Mondon väki, ehtisittekö tsekata, olisiko tässä listassa hyviä lisäyksiä kirjan seuraavaan painokseen? Ja kirjassa voisi olla myös parempi sisällysluettelo, että tsekkaaminen olisi helpompaa.

  2. Ei jumalauta Tommi, sähän olet turisti omassa kaupungissasi. 🙂

    Nyt kipin kapin pois omalta mukavuusalueelta ja tutustumaan kotikaupunkiisi ein bischen besser, oder was?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *