Äitienpäivän aamiainen vuoteessa

Jos minulta olisi kysytty, äitienpäivän aamiainen olisi syöty ruokapöydän ääressä. Pieni tyttö oli kuitenkin kuullut sängyssä syötävän äitienpäivän aamiaisen konseptista päiväkodissaan ja näytti kovin pettyneeltä, kun ehdotin, että aamiainen katettaisiinkin ruokapöytään. Yritin selittää, että se on vähän hankalaa ja sotkuista ja on niin iso riski, että jotain kaatuu sänkyyn.

”Laitetaan sinne sitten jokin alusta”, hän ehdotti.

No… niin kai sitten.

IMG_2760.jpg

Tytöllä oli äidilleen kaksi pakettia. Oikeastaan toinen oli isiltä ja toinen tytöltä. Hän oli niin innoissaan lahjoista, ettei malttanut olla kertomatta niistä jo edellisenä päivänä – ehkä kolmesti. 

Ja sitten hän odotti lahjojen avaamista niin malttamattomana, että halusi avata ne itse.

IMG_2777.jpg

Äiti sai isiltä Juha Itkosen uuden kirjan ja tytöltä uuden kesähatun. 

IMG_2782.jpg

Hattu oli tytön itsensä valitsema, ja hänen oli saatava itselleen päähän myös hänen oma uusi kesähattunsa. Vähän häntä harmitti, että äiti ei saanut aivan samanlaista hattua kuin hänellä itsellään, sillä siinä oli niin hienot kukat.

IMG_2793.jpg

Rouvalla oli äitienpäivälle vain yksi toive: Croque Madame. Siis grillattu kinkku-juustopaahtoleipä, jossa on pinnalla valkokastiketta ja paistettu kananmuna. Tein sen Jamie Oliverin reseptillä, jossa valkokastike maustettiin vielä dijon-sinapilla. Tyttö auttoi isiä leipien kokoamisessa.

IMG_2804.jpg

Leipien kanssa tarjolla oli veriappelsiinituoremehusta ja kuplavedestä tehtyä limsaa, jogurttia mansikkahillolla ja Leipomo Keisarin vadelmatortut.

IMG_2817.jpg

Ja hienostihan sängyssä syöminen sujui, kun astioiden alla oli iso vanerilevy. Mitään ei kaatunut sänkyyn eikä kenenkään päälle, eli paremmin tämä taisi mennä kuin monet ruokailut pöydän ääressä.

Äiti oli kovin iloinen ja onnellinen.

IMG_2833.jpg

Kommentit (4)
  1. Mistäs äidin hattu on? Tosi kiva 🙂

    1. Hattu on ihan tuolta ruotsalaisen vaatejätin naistenosastolta Aleksanterinkadulta 🙂

  2. Meilläkin nautittiin äitienpäivän aamiainen sängyssä. Heräsin hieman muuta perhettä myöhemmin ja hipsin alakertaan, mutta kun poika kuuli tuloni, käski hän minut takaisin sänkyyn odottelemaan, koska aamupala pitää syödä sängyssä. Olihan se aika ihanaa olla osittain peiton alla ja istua siinä rennosti kahvia juoden. Eniten tilanteesta kuitenkin nautti lapsi.

    1. Mäkin sain kesken aamiaisen laittamisen tekstiviestin makuuhuoneesta, ja siinä tiedusteltiin meneekö vielä pitkään 🙂 Tyttö sai sitten ”herättää” äitinsä, mikä oli hirveän hauskaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *