Alku & Juuri

Huonekasveja emme osaa kasvattaa, mutta maalla Rouvan salaatti- ja yrttipenkki kukoistaa. Uskon sen johtuvan neljästä tärkeästä tekijästä: hyvistä pohjatöistä, alkukesän kahdesta tehokitkemisestä, aidosta lehmänlannasta sekä siitä, että lankomies kastelee penkin, kun olemme kaupungissa. Ja tietysti vielä Rouvan syvästä rakkaudesta yrttejään kohtaan.

Viime viikonloppuna Rouva käänsi penkkinsä mullat, ja seuraavalla reissulla olisi aika kylvää siemenet.

hyotykasvit1.jpg

Siemenet on ostettu jo useampana vuonna Hyötykasviyhdistys ry:n Alku & Juuri -puodista (Mechelininkatu 51), ja yhdistykseltä ovat peräisin myös monet Rouvan monivuotisten yrttien taimista. Puodin siemenvalikoima on monipuolinen, ja tarjolla on myös luomu- ja Demeter-merkittyjä siemeniä, jos sellaisille antaa arvoa. Siemeniä voi tilata myös nettikaupasta.

Kävin eilen täydentämässä siemenvarastoa. Maukasta baby leaf -salaattia, rapeaa keräsalaattia, villirucolaa, retiisejä, lehtipersiljaa, korianteria, vuonankaalta… Kokeillaanpa vielä kuukausimansikkaa, parsakaalta, ja paria erilaista sipulia. Ja unikoita ja pensaskrassia anopin kukkapenkkeihin.

hyotykasvit2.jpg

hyotykasvit3.jpg

Kaikkien yrttien kasvattaminen siemenestä ei onnistu ilman esikasvatusta, mutta Rouva ajatteli tänäkin vuonna hakea kassillisen valmiiksi kasvatettuja taimia, jotka voi tökätä penkkiin.

Olikin hauskaa, että huomasin Hyötykasviyhdistyksen järjestävän  Taimitori-tapahtuman Annalan puutarhassa toukokuun 23. päivä.

hyotykasvit4.jpg

Ja kas, näin tästäkin blogista tuli puutarhablogi. Vapise Perho Kerttunen ja Kasvihormoni!

Kommentit (6)
  1. Kiitos Perho! Tuonne anoppilan peltoon muuten mahtuisi hyvin sellainen jättikurpitsakin 😉

  2. Vapisen kauhusta, kohta on yleisöni viety! Olisi kyllä kiva törmätä tuolla Annalan taimitorilla, niin pääsisin vapisuttamaan sinua livenä 🙂 Pitääkin katsella, löytyykö täältä meidän nurkilta mukavia taimitoreja vai lähdenkö kiertelemään muuten-vaan-taimistoja elämäni ilostuttamiseksi.

    Kaunista kevättä sinne!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *