Alppilan kirkon brunssi

Isyyspakkaus

Saattoi joku hieraista silmiään eilen, kun postasin Instagramiin kuvan, jonka sijainniksi oli merkitty Alppilan kirkko mutta kuvassa oli häränhäntälientä ja sienicannelloneja.

Kyseessä oli siis Alppilan kirkon lauantaibrunssi, joka on kohahduttanut Helsingin brunssiskeneä ja kerännyt kehuja jopa Punavuoren hipstereiltä. Heh. Sain kutsun brunssille, ja kävimme maistelemassa sen antimia koko perheen voimin. 

15 euron brunssiin kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Brunssia pyöritetään osin vapaaehtoisvoimin, mutta keittiön puolelle on palkattu oikeita kokkeja, jotka tekevät päivätyönsä nimekkäissä helsinkiläisravintoloissa. Siitä huolimatta tuotoista riittää jaettavaksi myös hyväntekeväisyyteen.

Menu vaihtelee viikoittain, ja tällä kertaa alkuun tarjottiin salaattia, banaanismoothieta ja maa-artisokkakeittoa. Pääruokavaihtoehtoina oli häränhäntiä, herkkusienicannelloneja ja siikaa. Valitsimme kaksi ensiksi mainittua. Jälkiruokana tarjottiin omenapiirakkaa ja kahvia.

Samalle brunssille sattui muuten myös Oi mutsi mutsi -blogin Elsa Kaamos-poikansa kanssa, ja sijoituimme samaan pöytään vaihtamaan kuulumisia.

Koko seurueemme oli yksimielinen: loistavaa ruokaa, erinomainen hinta-laatusuhde ja sienicannellonit annoksista herkullisin. 

Brunssi on suunniteltu erityisesti lapsiperheitä ajatellen, ja se näkyy myös ruoissa. Täällä lastenannokset eivät ole nakkeja ja ranskalaisia vaan naperoille tarjoillaan niin herkulliset hampurilaiset, että aikuisille tulee helposti annoskateus. Hinnoittelukaan ei ole paha: 1 € / ikävuosi. Saanko siis esitellä: yhden euron hampurilainen!

Brunssitilan vieressä on myös leikkihuone, jossa pienet saavat touhuta, piirrellä ja askarrella, jos he eivät jaksa istua pöydässä yhtä pitkään kuin aikuiset. Leikkihuoneessa oli jopa lastenvahti lasten seurana!

Kyllähän tänne tullaan toistekin!

 

Alppilan kirkon brunssi joka lauantai Alppilan kirkolla (Kotkankatu 2), kattaukset 11.00 - 12.30 ja 13.00 - 14.30. Sitovat ilmottautumiset ja maininnat erityisruokavalioista perjantaina kello 14 mennessä filip.muhonen@evl.fi tai p. 050 384 31 40.

Kommentit

Vilunkissa (Ei varmistettu)

Jotenkin muistelen paikallisuutisista että samat huippukokit olisivat tuolla Alppilan kirkolla laittamassa aina viikolla myös diakonialounasta...? Eli 2 eurolla sai silloin esim. kukkoa viinissä jne :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä, se on joka tiistai, ja lisäksi kuulin että kirkon väki olisi puuhailemassa jopa kahvilaa!

Anu.R (Ei varmistettu) http://kallionaurinko.blogspot.fi/

Kiva kuulla että tykkäsitte ja tervetuloa uudelleen! T. täti lastenhuoneesta :)

Riikka/Riikan blogi (Ei varmistettu)

Kiitos ja tervetuloa uudelleen!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tarkoittaako kutsuttu sitä, että talo tarjosi eli ette maksaneet brunssista vai että joku vain kutsui seuraksi? Mietin vaan onko pointti se, että ensisijaisesti oman seurakunnan alueen väelle (ja toissijaisesti sitten tietenkin ihan kaikille) tarkoitetulle brunssille tulee jotain vierailijabloggaajia jotka sitten mainospostausta vasten syövät ilmaiseksi. Etenkin kun koko homman pointti on hyväntekeväisyys. Tuntuisi hullunkuriselta mennä ilmaiseksi johonkin mistä kaikki muutkin laittavat rahansa hyvää tarkoitusta varten. Toivottavasti jokainen brunssilla ruokaileva tuon pienen ja edullisen 15 € maksaa :)

Jäi siis vain tuo mietityttämään että mitä sana kutsu tässä tarkoitti. Hienoa joka tapauksessa että brunssi tavoittaa ihmisiä ja olispas hienoa jos samankaltaiset leviäisi muuallekin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Hei! Brunssin järjestäjät kutsuivat minut perheineni vieraaksi ja halusivat tällä kerralla tarjota brunssin meille. Seuraavilla kerroilla maksan tietysti itse.

piupali (Ei varmistettu)

Heh. Eiköhän Tommi maksanut osuutensa mainostamalla brunssia suositussa blogissaan. Halvalla (31e) tällainen mainos joka tavoittaa paljon kohderyhmää (lapsiperheitä, kun tuolla selkeästi on erityisesti lapset huomioitu hyvin) irtosi Alppilan kirkolle. :)

Manse (Ei varmistettu)

Nyt kyllä todella toivon, että joku srk täällä Pirkanmaan seudulla ottaisi tästä ideasta kopin!

Anne- (Ei varmistettu)

Oliko paikalla enimmäkseen lapsiperheitä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm, ei kai. Lapsia oli mutta myös pelkkiä aikuispöytiä. Molemmat ovat tervetulleita. 

annemi

Olipa kiva lukea tästä brunssista, ruoat näyttivät todella hyviltä! tämä on ollut toeat-listalla jo jonkin aikaa :) 

Kommentoi