Alppilan kirkon brunssi

Saattoi joku hieraista silmiään eilen, kun postasin Instagramiin kuvan, jonka sijainniksi oli merkitty Alppilan kirkko mutta kuvassa oli häränhäntälientä ja sienicannelloneja.

Kyseessä oli siis Alppilan kirkon lauantaibrunssi, joka on kohahduttanut Helsingin brunssiskeneä ja kerännyt kehuja jopa Punavuoren hipstereiltä. Heh. Sain kutsun brunssille, ja kävimme maistelemassa sen antimia koko perheen voimin. 

IMG_2691.jpg

15 euron brunssiin kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Brunssia pyöritetään osin vapaaehtoisvoimin, mutta keittiön puolelle on palkattu oikeita kokkeja, jotka tekevät päivätyönsä nimekkäissä helsinkiläisravintoloissa. Siitä huolimatta tuotoista riittää jaettavaksi myös hyväntekeväisyyteen.

Menu vaihtelee viikoittain, ja tällä kertaa alkuun tarjottiin salaattia, banaanismoothieta ja maa-artisokkakeittoa. Pääruokavaihtoehtoina oli häränhäntiä, herkkusienicannelloneja ja siikaa. Valitsimme kaksi ensiksi mainittua. Jälkiruokana tarjottiin omenapiirakkaa ja kahvia.

IMG_2632.jpg

IMG_2680.jpg

IMG_2698.jpg

Samalle brunssille sattui muuten myös Oi mutsi mutsi -blogin Elsa Kaamos-poikansa kanssa, ja sijoituimme samaan pöytään vaihtamaan kuulumisia.

Koko seurueemme oli yksimielinen: loistavaa ruokaa, erinomainen hinta-laatusuhde ja sienicannellonit annoksista herkullisin. 

IMG_2625.jpg

Brunssi on suunniteltu erityisesti lapsiperheitä ajatellen, ja se näkyy myös ruoissa. Täällä lastenannokset eivät ole nakkeja ja ranskalaisia vaan naperoille tarjoillaan niin herkulliset hampurilaiset, että aikuisille tulee helposti annoskateus. Hinnoittelukaan ei ole paha: 1 € / ikävuosi. Saanko siis esitellä: yhden euron hampurilainen!

IMG_2663.jpg

IMG_2676.jpg

Brunssitilan vieressä on myös leikkihuone, jossa pienet saavat touhuta, piirrellä ja askarrella, jos he eivät jaksa istua pöydässä yhtä pitkään kuin aikuiset. Leikkihuoneessa oli jopa lastenvahti lasten seurana!

IMG_2715.jpg

IMG_2743.jpg

Kyllähän tänne tullaan toistekin!

 

Alppilan kirkon brunssi joka lauantai Alppilan kirkolla (Kotkankatu 2), kattaukset 11.00 – 12.30 ja 13.00 – 14.30. Sitovat ilmottautumiset ja maininnat erityisruokavalioista perjantaina kello 14 mennessä filip.muhonen@evl.fi tai p. 050 384 31 40.

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma
Kommentit (11)
  1. Olipa kiva lukea tästä brunssista, ruoat näyttivät todella hyviltä! tämä on ollut toeat-listalla jo jonkin aikaa 🙂 

  2. Oliko paikalla enimmäkseen lapsiperheitä?

    1. Hmm, ei kai. Lapsia oli mutta myös pelkkiä aikuispöytiä. Molemmat ovat tervetulleita. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *