"Apua"

Isyyspakkaus

Jos olisimme ruotsalaisia, tyttö olisi meidän mielestämme puhunut jo monta kuukautta: "mammammammamma".

Jos olisimme amerikkalaisia, tyttö olisi oppinut puhumaan mielestäni viime viikolla: "däddäddäddäddäddä".

Rouva on kyllä mielestään kuullut jo monta kertaa sanan äiti tytön jokeltelussa. Muotoilu on ollut "ättä" tai "äittä".

Mutta mitä kertoo ja mistä, kun ottaessani hänet syliini kuulin hänen suustaan ensimmäistä kertaa oikean sanan, ja se oli:

"Apua."

"Mitä sinä kulta sanoit isille? Sanoitko sinä apua?" kysyin.

"Apua", sain vastaukseksi.

Ja leveän hymyn päälle.

Kommentit

Kristaliina
Puutalobaby

ooo, teillä on kolmikielinen napero! meillä myös "isi" sanotaan ruotsiksi: pappapppappappaaa :D

Ai niin, paitsi että onhan meilläkin se kolmas eli hindi: amma amma amma ja abba abba abba. Nää on nää nykylapset niin kosmopoliitteja...

FFFifi
Fitness Führer

Ihana :D Varmasti tuo kertoo siitä, että lapsi tietää voivansa luottaa vanhempiinsa, eikö? Meillä esikoisen eka sana oli "hyvä", voi että oli epävarma nuori äiti iloinen!

Hear Hear!

Siskonpojan ensimmäinen selkeä sana oli muutaman kuukausen ikäiselle vähän erikoinen herkkukurkku. Eli heekkukuukku.

Saiesha (Ei varmistettu)

Meidän nyt puolivuotias tyttömme lausui ensimmäisen sanansa parin-kolmen kuukauden iässä kommentoiden paidan pukemiseen kiukustuneena "tyhmää!". Sekä isä että äiti tunnistivat sanan muun solkotuksen seasta. Asiayhteyskin oli oikea, sillä olin juuri hetkeä aiemmin manannut paidan olevan tyhmä vaatekappale sen ikäiselle vauvalle. :)

Hemma i Helsingfors/Rachel (Ei varmistettu)

Heh, tämä oli paras. On muutenkin hauska blogi! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

meidän 1,5-vuotias poitsu hokee tällä hetkellä sanaa TISSI. en tiiä mistä se noita onkii... :DD aiemmin hoettiin tyttö-sanaa koko ajan. isi oli tyttö, äiti oli tyttö, pappa oli tyttö, jopa hän itse oli tyttö.

huolestuttavaa, että jo tässä iässä on vaan tytöt ja tissit mielessä... ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Meidän tytön 1v2kk mielestä perheeseen kuuluu veljen lisäksi "ihi" ja "äijä". Ja ollaan ihan heteropari :)

S-S

Olen melko varma että kiukustuessaan (=ulkovaatteita pukiessa) Nipsu kutsuu minua hölmöksi. Sen verran napakkaan sävyyn toistetaan sanaa "hömmö" kera tiiviin silmiintuijotuksen... :) Eri asia sitten on se, mistä kaveri on sen oppinut, me vanhemmat kun mielestämme emme sitä sanaa käytä mistään.

Meidän perheen aikuisväestö sai tästä kyllä illan makeimmat naurut! Kiitos :)!

Salallaa (Ei varmistettu)

Meillä ensimmäiset sanat oli ää-ti ja i-tä, äiti on edelleen käytössä yleissanana tilanteessa kuin tilanteessa, i-tä-sana jäi unohduksiin, kun lakkasimme esittämästä omalla kielellään jokeltelevalle vauvalle kysymystä mitä ;)

Momo (Ei varmistettu)

Pojallani oli tapana taaperona hokea kauppareissuilla APUA APUA APUA.. :P

Tommi K
Isyyspakkaus

Toisena päivänä tyttö oli sylissäni ja sanoi aivan selvästi: "Auto". Ei tästä(kään) nyt niin hirveästi voi riemastua, sillä näköpiirissä ei ollut mitään edes kaukaisesti autoa muistuttavaa. Jännää kuulla, mikä on sitten ensimmäinen ns. oikea sana. Ehkä se on se äiti. Toinen veikkaukseni on Eppu. Nyt hän ainakin jo tuntuu ymmärtävän, kuka Eppu on ja käntää usein katseensa Eppun päin, kun siitä puhutaan.

Eppuli/Vierailija (Ei varmistettu)

Minä tuossa yks päivä istuin pojan kanssa keinutuolissa ja kutittelin sieltä täältä saadakseni naurun hekotuksen ilmoille. Yllättäen naurun lomasta kuuluikin se "apua" :D Yksissä tuumin isän kanssa todettiin, että jos neuvolassa kysyvät ensimmäistä sanaa, niin ei kyllä kerrota että se olis "apua". Minun perääni lapsi huutelee "ämmiä" ja isä on "ihstä". Isot sisarukset vuoden vanha tunnistaa nimistä, mutta ei vielä itse kutsu heitä millään nimityksillä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Me ollaan otettu ensimmäisiä jutusteluita videolle (siis noin 1 v. 2 kk alkaen kun sanoja alkoi olla jo yli 40). Ja siis tosiaan ihan vaan kännykkäkameralla, kun ei ole ikinä sattunut olemaan parempaa kameraa käsillä. Noi videot on nyt jälkikäteen tosi hauskoja, ja tyttö haluaa itsekin katsoa niitä uudestaan ja uudestaan.

Roosa
Mangomalen

Eikä, kuulostaa tutulta!

Reilun vuoden ikäinen hoitolapseni oli yleensä aika hiljainen, mutta päätti kerran vapautua Kaivarin Kanuunassa, ja alkaa täysin yllättäen huutaa apua, apua! Eikä mitenkään jokellellen, vaan hyvin kovaa. Yhä naurattaa.

Kommentoi