Arendelin linna muuttui piparkakkutaloksi

Yksi työpäivä jäljellä, edessä liki kahden viikon joululoma. Olen kyllä ehtinyt jo siirtyä joulutunnelmiin, mitä on auttanut mm. se, että olen saanut katsella joulukuustamme suoraan etätyöpisteeltäni jo viikon ajan. Tänä viikonloppuna vuorossa on puolestaan ollut piparkakkutalon suunnittelu ja leipominen.

Piparkakku Arendelin linna

Kuten kuvasta näkyy, linna on vielä koristelematta, mutta edeltäviin työvaiheisiin verrattuna se on aika pieni homma, ja se on edessä ehkä huomenna tai tiistaina, ensimmäisenä joululomapäivänäni.

Tänä vuonna piparkakkutalon teeman sai valita poikani, ja hän halusi, että teen Arendelin linnan. Hän piirsi siitä jopa hienon konseptikuvan.

Piparkakku Arendelin linna

Hänen oli kuitenkin vaikea käsittää, että ihan tuon kuva piirtämisestä ei voi siirtyä suoraan taikinan kaulitsemiseen. Etsiskelin siis netistä kuvia Arendelin linnasta ja tein linnasta oman piirrokseni, joka olisi ehkä toteutettavissa myös taikinasta. Laitoin monta mutkaa suoraksi ja päätin tehdä julkisivun koristeet ja pienimmät tornit litteistä paloista.

Piparkakku Arendelin linna

Tälläkin kertaa talo oli pakko rakentaa ensin pahvista, ja piirsin lopullisen talon kaavat vasta sen perusteella. Numeroin palat ja laitoin samat numerot myös kaavoihin, että pysyin kärryillä, mihin kohtaan mikäkin suorakulmio tai kolmio kuului.

Piparkakku Arendelin linna

Poikanen oli niin vaikuttunut pahvilinnasta, että hän olisi ollut varmasti tyytyväinen pelkästään siihen, vaikka mitään piparilinnaa ei olisi ollut luvassa.

Piparkakku Arendelin linna

Ihan jännittää, miten talon koristelu onnistuu. En oikein nähnyt mahdollisena koristella paloja ennen kokoamista, sillä jouduin vielä kokoamisvaiheessa leikkaamaan ja raastamaan paloja raastimella oikeaan kokoon. Suoristin toki palojen reunat jo heti, kun ne oli otettu uunista, mutta paperimallin mukaan tehdyissä paloissa koot eivät ole koskaan aivan täsmälleen oikein. Mutta ihan hyvä siitä tuli silti.

Piparkakku Arendelin linna

”Miten sä oikein jaksat näprätä tällaista?” kuulen siellä jo monen kyselevän. No, sanotaanko näin, että joulu ei tule ilman piparkakkutaloa, ja tämä on itsestäni oikeasti hauskaa puuhaa. Jotain aivan muuta kuin mitä teen koskaan muuten.

Piparkakku Arendelin linna

Neljä yötä jouluun. Aikaa on.

perhe vanhemmuus oma-elama
Kommentit (6)
 1. pirkko bechinie
  21.12.2020, 12:29

  TÄLLAISIA TULISI BLOGIEN OLLA.HYVÄÄ JA HAUSKAA ENERGIAA

 2. Metsärusakko
  21.12.2020, 09:24

  Tyttäreni kommentti: ”Ooooo, toi on se linna, mikä näkyy aina Disneyn leffojen alussa.”Selkeästi siis tunnistettava linna ilman koristeitakin 🙂 Pojan mielestä tosin ”se on Turun linna tai ainakin pitäisi olla”.

  1. Heh, ihan Ruususen linnaa en taitaisi edes yrittää, onko aika moniulotteinen rakennus, jossa on paljon pyöreitä torneja 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *