Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #4

Tällä viikolla meillä on syöty muun muassa rapuja, valkoherukkavispipuuroa ja punajuuren naatteja. Ja tätä kesäkeittoa, jossa on tytön pyynnöstä myös kalaa – siis kalakeittoa.

image.jpeg

”Viimeksi kun tein kesäkeittoa, nelivuotiaalla oli (tietenkin) kehitysehdotus: tehdä kesäkeitto, jossa on myös kalaa (?). Kun sitten tässä päivänä eräänä söimme rapuja, päätin kiehauttaa kuorista liemen. Sitten nakkasin joukkoon kesäsipulia, uusia perunoita, porkkanaa, varsiselleriä, kukkakaalia, kuhaa ja voita ja keitin kasvikset napakan kypsiksi. Vaikka uudet potut kalakeitossa vähän epäilyttivätkin, lopputulos ei ollut yhtään pöllömpi. ”Hyvää. Syön vihannekset”, ilmoitti nelivuotias. #keittiössänyt #kalasoppa #pikkunaatti #gastronaatti”

image.jpeg

”Asioita joita elämä on opettanut: jos ravintolassa on hyvää leipää, sitä kannattaa yrittää ostaa kotiin. Monesti onnistaa, niin kuin vaikka tiistaina Gastro Cafe Kalliossa. Juureen leivottu patonki on ihan järjettömän hyvää. #gastrocafekallio #heleats”

image.jpeg

”Kovin on eleettömän näköistä tämä kuorista ja siemenistä keitetty valkoherukkavispipuuro, mutta maku on kyllä hyvä. ”Ei kiitos”, kieltäytyi neljävuotias vispipuurotarjouksestani, kuten kaikkina muinakin vispipuurokertoina. ”Se on niin vaahtoisaa.” #keittiössänyt #vispipuuro #valkoherukka #pikkunaatti”

image.jpeg

”Maanantai-illan rapukekkerit, jokaiselle neljä (4). ”Minulla onkin ollut ikävä rapuja”, kommentoi neljävuotias. #keittiössänyt #rapuja #pikkunaatti”

image.jpeg

”Koska on punajuurikausi?” ”Joko nyt on punajuurikausi?” ”Miksei vieläkään ole punajuurikausi?” Ja kas nyt, kuukausien odotuksen jälkeen vihdoin pöydässä nelivuotiaan lempiruokaa. #keittiössänyt #punajuuririsotto #pikkunaatti #gastronaatti

image.jpeg

”Ensimmäiset oman puutarhan karhunvatukat. #keittiössänyt #aamiaishommia #mysliloppu”

image.jpeg

”Oli niin komeat naatit punajuurissa, että pakkohan niistä oli tehdä punajuurennaattipiirakkaa. Pohjana hiivaton ihmetaikina, päällä smetanapurkin pohjat, raastettua Goudaa sekä paistinpannulla kuullotetut kesäsipulit varsineen ja ne naatit plus suolaa, pippuria ja tuoretta timjamia. Maistui hyvältä. #keittiössänyt #punajuurennaatit #punajuurennaattipiirakka #galetehko #hiivatonihmetaikina #gastronaatti”

 

Rouva Instagramissa: @satu_koivisto

 

Sarjan edelliset osat:
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #3
Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #2

Arjen ruokavinkkejä Gastronaatti-Rouvalta #1

Kommentit (1)
  1. Ymmärrän täysin tyttöänne, vispipuuro on liian vaahtoisaa :D. Itse syön saman puuron lämpimänä ja ei-vaahdotettuna, nam. Uppoisko se tytöllekin?

    Olikos tän hiivattoman ihmetaikinan ohje jossain :)?

    Voiko muuten muitakin, kuin punajuuren naatteja hyödyntää? Tää(kin) on ihan uus juttu mulle 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *