Asioita, joita olisit voinut oppia vähän myöhemmin

Vuoden ikäinen lapsi osaa jo aivan suvereenisti avata iPadin ja iPhonen, sammuttaa ja laittaa päälle stereot ja television ja painelee mielellään kaikkia muitakin mahdollisia nappuloita. MacBookin sammuttaminenkaan ei ole iso ongelma. Hän osaa tietysti avata myös kestovaippojen tarrakiinnitykset ja repiä ruokalappunsa irti, kun ruoka ei enää maistu.

Pienen apinanpoikasen ei tarvinnut katsella kuin vajaan viikon verran mökin terassilasien auki liu’uttamista, kun hän oppi tekemään sen itse. 

IMG_8102.jpg

IMG_8103.jpg

Kävelemisen oppimisen myötä hän on alkanut myös ylettää paremmin paikkoihin. Juuri ennen kesälomaa yllätyimme, kun tyttö hyvin määrätietoisesti pudotti kotisohvalta kaikki tyynyt ja peitot alas ja kiipesi niitä astinlautana käyttäen sohvan päälle riemusta kiljahdellen. Sieltä hän ylettyi nappaamaan senkin päältä molempiin käsiinsä nipun aurinkolaseja ja juoksenteli voitonriemuisena sohvaa päästä päähän. Sittemmin hän pääsi sohvalle jo ilman korokkeita.

Mummilassa hän näytti, että hän osaa hyvin kiivetä portaita ylös vintille saakka, vaikkei tiedäkään, miten tulla alas.

Nyt olemme huolestuneina katselleet, kun tyttö näyttää kovin kiinnostuneelta matkasänkynsä vetoketjusta. Kun avaamme tai suljemme sitä, hän seuraa vetoketjua hyvin tarkasti ja tunnustelee toisinaan vetoketjun vedintä.

Älä kulta vielä opettele avaamaan sitä, sillä silloin nukkumajärjestelyt menevät taas uusiksi.

Kommentit (25)
  1. Kuinka korkea se teidän rautasänky on? Että onko siitä kauhean korkea pudotus maahan? Että voisiko harkita sen käyttöön ottamista? Meillä päiväkodilla kun ei ole olemassa ainuttakaan pinnasänkyä ja ryhmän nuorimmat lapset ovat kuitenkin alle vuoden ikäisiä. Sängyissä ei siis oikeastaan ole laitoja ja korkeimmat sängyt ovat arviolta n. 60 cm korkeita. Toki niissä nukkuvat ne vanhimmat, jo kaksi vuotta täyttäneet ja nuorimmat sitten päiväuneilevat niissä 15 cm korkeissa sängyissä. Mutta sama kai se on kuinka korkea se sänky on, lapsi tippuu sieltä jos on tippuakseen. Nuorimmille lapsille laitamme heidän nukahdettuaan pienen sohvatyynyn patjan alle, jolloin lapsi joutuisi pyörähtämään pieneen ylämäkeen pudotakseen. Kahden vuoden aikana ei ole kukaan vielä pudonnut. Aika äkkiä lapsi kuitenkin oppii unissaankin varomaan sängyn reunaa.

  2. Hih, musta tuntuu että toi lista asioista, joita ei vielä olisi tarvinnut oppia sen kuin kasvaa. Vetoketjun avaaminen oli yksi niin asioista…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *