Astetta parempi iltapäivätee

Isyyspakkaus

Lahjavinkki heille, joilla on jo kaikkea: Afternoon Tea Brasserie Kämpissä.

Kerroin jo aiemmin, että saimme Rouvan kanssa syntymäpäivälahjaksi ystäviltämme treffipäivän. Se alkoi aamiaisella Kuumassa, ja myöhemmin iltapäivällä oli luvassa perinteinen englantilainen teehetki Kämpissä.

Vannoutuneena kahvinjuojana tee oli kyllä tässä itselleni aivan toissijainen asia, mutta valitsemani Ginger Breeze -yrttihauduke maistui oikein hyvälle. Sen mausta löytyi inkivääriä, lakritsijuurta, sitruunaruohoa, appelsiinin kuorta, piparminttua ja mustapippuria.

Teetä tärkeämpi osa minulle olivat monikerroksisella tarjottimella pöytiin kannetut naposteltavat: sieni-quiche, katkaraputuulihatut, kurkku- ja kananmunasandwichit, Coeur Basque -juusto, skonssit, macaronsit ja pienet leivokset.

Katselin, että kokonaisuuden (ml. tee) hinta oli 25 euroa henkilöltä, ja kuohuviinit maksettiin erikseen.

Kaikki naposteltavat olivat erittäin maukkaita ja pidimme myös teevalinnoistamme. Ei tästä minulle tapaa tule, mutta oli hauska käydä testaamassa tällainen fiinimpi teehetki tämän kerran.

Tietääkö joku, kuinka yleisiä tällaiset afternoon teat teeleipineen ovat englannissa yhä?

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Englannista en tiedä, mutta täällä Jyväskylässä saa tiistaisin ja torstaisin Teeleidissä! Lämmin suositus.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hauskaa! Terveisiä Annelle Teeleidiin!

Mirja1 (Ei varmistettu)

Asun Englannissa ja Afternoon tea traditio on todellakin hengissaan. Itsekin rakastan kayda Afternoon tea:lla, mina ja mies ollaan menossa jouluna hoyryjunaan nauttimaan jouluinen Afternoon tea menu. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hienoa! Sitten, kun vihdoin pääsemme taas Lontooseen... Edellisestä kerrasta onkin jo kymmenen vuotta.

Ilargia (Ei varmistettu)

Ooo, pitääpä vihdoin käydä tuolla, kunhan ollaan sopivasti Suomessa! Olen jotenkin ihan ihastunut iltapäiväteehen:)

Kyllä turistinakin tuntui, että teetarjoilun löytää Briteissä aika helposti. Tosin vaikuttavin iltapäiväteekokemukseni on kyllä Virosta. Pärnussa on nimittäin art noveau -tyylinen hotelli-ravintola Villa Ammende (https://ammende.ee/en/), jossa olemme nauttineet upean iltapäiväteen jo pari kertaa. Vinkkinä tosin kerrottakoon, että hävikkikammoisen ei kannata suunnitella syövänsä erillistä lounasta, herkullisia voileipiä, skonsseja ja makeita paloja oli tarjolla sen verran runsaasti:D

Ylipäätään suosittelen Villa Ammendea lämpimästi, jos haluaa luksusta Pärnun-lomaan. Illallisella emme ole käyneet, mutta kokemukset aamiaisesta, iltapäiväteestä ja majoittumisesta ovat olleet erinomaisia. Kauniit puitteet, mukava sijainti puistossa, herkulliset ruuat ja todella miellyttävä palvelu! Kesäaikana hotellilla on toki hintaa, mutta sesongin ulkopuolella pääsee aika edullisestikin. Esim. me menimme viimeksi Pärnuun helmikuussa, ja maksoimme 2 hengen perushuoneesta aamiaisineen 77 € /yö (sisältäen aamiaisen, johon kuuluu lämmin ruoka pöytään tarjoiltuna, myös perushuone oli niin iso, että siellä oli oma sohvaryhmä). Sattui vielä upea, luminen ja aurinkoinen pakkassää, joten ei tosiaan haitannut, ettei ollut kesä:) Saunaosastoa hotellissa ei ole, mutta kävimme erikseen kylpylässä, niitä kun on useita kävelymatkan päässä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Olisi kyllä kiva käydä Virossa Tallinnan ulkopuolella, ja Pärnu on kuulemma kiva. Täytyy alkaa lobbaamaan asiaa Rouvalle.

Kommentoi