Blogikoti toisin silmin

Isyyspakkaus

Viime aikoina Lilyssa on näkynyt useampiakin blogikoteja sellaisena kuin ne ovat oikeasti: ilman siivousta, ilman stailauksia.

No, tämän blogin lukijat ovat kyllä nähneet jo ne lattialle levitellyt palapelit ja legot, ja kerran viikossa vierailevan siivoojan ansiosta pöydät ja lattiat on raivattava maanantaisin tyhjiksi, joten aivan kovin paljon kamalammaksi meidän kaaoksemme ei ehdi päästä.

Sain kuitenkin innoituksen esitellä kotiamme hieman toisesta näkökulmasta, kun tutkin vanhan digikamerani sisältöä. Annoin nimittäin muutama viikko sitten vanhan pikku-Ixukseni tytölle ja neuvoin hänelle, miten sillä otetaan kuvia. Ja tämä oli tulos. Kaikki kuvat ovat tytön ottamia.

Äiti päiväkahvilla olohuoneessamme. Huomaa post-it-lapuilla stailattu arkistokaappimme. Hermostuin, kun en enää jaksanut etsiä, mitä lehtiä on missäkin laatikossa.

Tuulikaapin ovessa lukee muistilistani, jonka käyn läpi joka aamu: Kotiavain, kulkukortti, rahapussi, puhelin, tietokone, vaipat + hella. Vaipat voisin jo poistaa siitä ja tietokoneen tilalle kirjoittaa pädin. Katsellaan. Muistilistan alle Rouva on kirjoittanut "Gastronaatti". Vuosi sitten syksyllä!

Isi tekee jotain tosi tärkeää. Usein. Pöydällä purkki muovailuvahaa.

Bloggarin pöydällä on aina myös kamera. Ja vähintään yksi kahvikuppi ja kolme sanomalehteä. Paperilehteä lukee Rouva, itse luen uutiseni sähköisesti.

Eppu-koira ei juuri nyt näytä hampaitaan, niitä muutamaa.

Hetkinen, onko väsyneen näköisellä miehellä käytössään kaksi tietokonetta? Maitolasi on muuten tosi usein pöydällä juuri tuossa kohdassa. Hämmästyttävää, mutten ole vielä kertaakaan kaatanut sitä läppärini luukulla.

Kaapin päällä on ruuhkaa.

Matkalaukkua ei ole vielä ehditty viedä kellariin. Italian-matkasta on kuitenkin vasta puolitoista kuukautta. On se sentään tyhjennetty.

Tiskejä, tiskejä! Merkkejä Oikeasta Elämästä!

Legot väijymässä sohvan takana ja suunnittelemassa keittiön lattian valtaamista.

"Oi, miten hienosti osasit!"

Varvas-selfie. Toefie?

Kommentit

HAUSKA!!!!

Hauskoja kuvakulmia, ihan erilaisia kuin yleensä.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

rrauni (Ei varmistettu)

Hauskasti toteutettu juttu! ..taitaa tulla tytöstä valokuvaaja isona ;)

Kävitkö muuten kuvia läpi tytön kanssa? Osasiko kertoa mitä kuvasi tai muuta tarinaa kuvasta? :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Näytin kuvia tytölle ja yritin kysellä, että mitä niissä kuvissa on, mutta hän ei osannut sanoa mitään... Tiskejä, tiskejä -kuvan kohdalla hän hihkaisi: "Punainen kassi!" :)

vierailija_Nina (Ei varmistettu)

Loisto-otoksia: kuvissa on etualaa, pohditut rajaukset ja tilannetajua! Jokunen näistä kelpaisi kehyksiinkin :) Ps. Kiitos elämänmakuisesta blogista - tällä tavoin kerrottuna sinkkudaamikin on jo vuosia mielenkiinnolla seurannut perhe-elämän arkea. Keep up the good work.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos sinulle!

phocahispida

Hei kun olet tällainen mediapersoona-isä, niin kiinnostaisi kuulla, miten koet tulleeksi kohdelluksi vanhempana sosiaali- ja perhepalveluissa esim. neuvolassa ja pk:ssa? 

http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/09/09/sanoivat-miesasianaiseksi/

Tommi K
Isyyspakkaus

Olin kieltämättä etukäteen jo valmistautunut siihen, että joka paikassa oletettaisiin äidin olevan ykkösvanhempi, mutta en ole kokenut sellaista kertaakaan. Olen käynyt tytön kanssa kahdestaan neuvolassa, eikä äidin perään ole kyselty. Jos lapsi on sairaan, päiväkodin henkilökunta soittaa minulle ensin. Toki olemme myös tietoisesti laittaneet minun nimeni ja numeroni ensin lapsen tietoihin.

phocahispida

Hurjan kiva kuulla, että teillä on tullut vastaan vanhempien tasa-arvoista kohtelua! Aika usein ns. oma ala saa pyyhkeitä asiasta ja harvemmin palautetta siitä. että homma rullaisi!

terkkuja takapajulasta (Ei varmistettu)

Meilläkin on isän numero ekana, kun äiti on enemmän työmatkoilla. Yhtään ainoaa kertaa ei ole näiden vuosien aikana soitettu isälle ensin, vaan AINA soitetaan ensin äidille. Turhauttavaa. Ja sama jatkuu myös koulupuolella. Jos äitiä ei saada kiinni, asia jää odottamaan siihen asti, että äiti soittaa takaisin eikä isälle tiedoteta asiasta suoraan koskaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, mistä nuo ihanat palapelit ovat? :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Setti on ostettu Stockmannin lastenosastolta.

Eerika
Bättre liv

Ihana #toefie <3

Tilia kirjautumatta (Ei varmistettu)

Varvaskuvista olisi meilläkin voinut koota näyttelyn tuossa iässä. 2-vuotias otti meillä myös itse synttäreillä kuvat kaikista vieraista - ehkä parhaat kuvat ikinä, kun kukaan ei muistanut pönöttää eikä jännittää kuvissa. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

haha nämä toefiet ovat selvästikin kaksveiden erikoisalaa! meillä kotona oikea toefie-ekspertti, laitoin juuri hänen ottamiaan varvaskuvia albumiin kun ovat niin hellyyttäviä :)

Kommentoi