Brunssikirjan julkkareita juhlittiin Kahvila Blossomissa

Viime viikolla juhlistettiin Jenni Häyrisen ja Saara Atulan Brunssikirjan – Brunch All Day (Tammi 2018) julkaisua Kahvila Blossomissa (Tehtaankatu 23).

Brunssikirja - julkkarit - 01.jpg

Jenni on tunnettu Liemessä-ruokablogistaan, ja Saara kirjoittaa omaa kasvisruokablogiaan, Viimeistä murua myöten. Toisensa työpari löysi, kun Jenni etsi itselleen assistenttia bloginsa ruokakuvauksiin. Hommat synkkasivat ilmeisen hyvin yhteen, sillä viime keväänä naiset kertoivat aloittavansa yhteisen kirjaprojektin.

Ja hienoa, että aloittivat! Juuri julkaistu Brunssikirja on yksinkertaisen upeaa työtä. Kirja sisältää reilut sata reseptiä, joissa brunssiklassikoita, puuroja, leipiä, salaatteja, tahnoja, suolaisia ja makeita vohveleita, brunssijälkkäreitä ja -juomia. 

Kivojen reseptien lisäksi kirja ihastuttaa kuvillaan, jotka ovat häkellyttävän kauniita. Pelkästään kirjan kansi on kauneimpia kirjan kansia, joita muistan nähneeni. Kansi on tunnelmallinen, herkullinen ja herkkä, ja se kertoo yhdellä silmäyksellä, mistä kirjassa on kyse.

Brunssikirja - julkkarit - 07.jpg

Kirjan kuvissa nähdään miljöinä mm. Suomenlinnaa, Lehtisaaren metsiä, Lohjan järvimaisemia ja Kaisaniemen kasvihuoneita. Kaikki paikat ovat tekijöille merkityksellisiä, ja on hienoa kuulla, miten kuvauspaikatkin ovat ollet viimeisen päälle harkittuja.

Kirjan kuvissa on ruokien lisäksi myös ihmisiä, sillä Jenni ja Saara pyysivät ystäviään kuvauksiin brunssimalleiksi. Järjestivätpä he yhdet kuvaukset myös blogiensa lukijoiden kanssa, ja saivat hetkessä pöydän täyteen innokkaita ja nälkäisiä faneja.

Brunssikirja - julkkarit - 06.jpg

Kirjan julkkareissa oli kolmisenkymmentä vierasta. Kahvila Blossom oli itselleni uusi paikka, ja se oli hyvin viihtyisä. Kahvila sijaitsee Agricolan kirkon sisäpihalla kirkon tiloissa, mutta sen toiminta ei sinänsä liity lainkaan kirkkoon.

Brunssikirja - julkkarit - 02.jpg

Laseissa kuohui kuplajuoma, ja Kahvila Blossom paistoi vieraille suolaisia ja makeita vohveleita. Maistoin molempia, ja mieleni valtasi akuutti vohvelirautakuume.

Brunssikirja - julkkarit - 03.jpg

Lapsille löytyi kiva leikkinurkkaus.

Brunssikirja - julkkarit - 10.jpg

Natan saapuminen julkkareihin oli ihana yllätys tytöllemme.

Brunssikirja - julkkarit - 04.jpg

Vielä suurempi yllätys oli, kun äitikin ehti mukaan juhlien loppuvaiheessa, joten saimme edustaa tällä kertaa oikein koko perheen voimin!

Brunssikirja - julkkarit - 05.jpg

Kiitos vielä kerran kutsusta Jenni ja Saara ja uudet onnittelut kirjavauvasta! Se on kyllä upea!

 

 Brunssikirja – Brunch All Day on saatavilla esimeriksi Adlibriksestä.

Kommentit (4)
  1. Täällä on ollut myös vohveliraudan kaipuu kesästä asti.. olen käynyt niitä aina välillä hipelöimässä mutta etenkin pienet tuntuu todella heppoisilta. Itse haluaisin paistaa todella rapeita pinaattilettuvohveleita lapsille 😉

    1. Suuri kysymys on, että pitäisikö sen olla neliömäinen ja amerikkalaistyyppisen paksu vai mieluummin ohuempi ja pyöreä :-/

  2. Mäkin olen haaveillut vohveliraudasta suurin piirtein aina. En ymmärrä, miksei meillä vieläkään ole sellaista. Tai ehkä osin siksi, että niissä on kai laadullisesti aika paljon eroja ja ensimmäisen kaupasta löytyvän ostamalla voi kokea karvaan vohvelipettymyksen. Voisit kuumeilla vähän lisää ja vertailla rautoja, niin ehkä saamattomat lukijatkin uskaltautuisivat hommaamaan omansa. 😉

    1. Meillä oli itse asiassa sellainen noin 25 vuotta vanha rauta, mutta se piti laittaa pois, kun sen johtoa piti jo korjata teipillä 😀 Uuden raudan ostaminen on ollut kiinni siitä, että emme ole jaksaneet etsiä kaikki kriteerit täyttävää laitetta…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *