Brunssilla New Yorkissa

Isyyspakkaus

Brunssi on se juttu New Yorkissa. Jos minun pitäisi valita brunssien ja illallisten väliltä, ottaisin ehdottomasti brunssit. Niillä saa usein rahoilleen enemmän vastinetta, ja ne ovat hyvin erityyppisiä kuin Suomessa.

Lomalaisille tällainen myöhäinen aamiainen sopii erittäin hyvin - kun vaan antaa lapselle yhden aamupalan heti, kun hän herää. Ja lomalaisille sopii hyvin myös sekin, että brunsseilla on usein tarjolla erinomaisia bloody maryja!

Tässä jutussa esittelen peräti yhdeksän paikkaa, joissa kävimme joko aamiaisella tai brunssilla. "Tom-ay-tos, tom-ah-tos".

Mennäänkö tällä kertaa vaikka etelästä pohjoiseen, noin niin kuin suurin piirtein? Lower East Side, Nolita, SoHo, Brooklynin Williamsburg, East Village, West Village, Chelsea ja Gramercy Park.

Russ & Daughters Café

127 Orchard St, Lower East Side
http://www.russanddaughterscafe.com/

Oikeastaan halusin vain aloittaa tällä paikalla.

Bagelit ovat yksi New Yorkille hyvin ominaisista jutuista, ja paikalliset väittävät, että bagel ei maistu missään samalta kuin New Yorkissa. Monien mielestä kaupungin parhaat bagelit tarjoilee puolestaan 100 vuoden (!) kokemuksella Houston Streetin Russ & Daughters, jolla ei vaan ole valitettavasti ollut lainkaan asiakaspaikkoja.

Vaan nyt on! Ei kylläkään alkuperäisen delin yhteydessä vaan siitä muutama kortteli alaspäin.

Ja tätä ei tarvitse paljoa selitellä. Herkkua. Kannattaa ehdottomasti ottaa bagelin rinnalle kuvassakin näkyvät pikkelöidyt vihannekset.

Juoma on puolestaan hauska alkoholiton shrub, joka tehdään hedelmämehusta ja etikasta. Kannattaa maistaa!

The Egg Shop

151 Elizabet St, Nolita
http://www.eggshopnyc.com/

The Egg Shopin löysimme, kun useampi Rouvan seuraama NYC:iläinen Instagram-kuvaaja oli tägäillyt kuviaan tähän paikkaan. Enkä ihmettele suosiota!

Annoksiin liittyy olennaisesti kananmuna, ja sen rinnalla tarjotaan kaikkea muuta hyvää. Rouvan Spandex sisälsi mm. misolla maustettua quinoaa ja avokadoa, ja omassa El Caminossani oli pulled porkia ja avokadoa. Nam.

Laseissa olevien aamupäivähömpsyjen nimet jo unohdin.

Jack's Wife Freda

224 Lafayette St, SoHo
http://jackswifefreda.com/

Jack's Wife Fredasta vinkkasin jo pari vuotta sitten, mutta hyvää paikkaa voi vinkata useamminkin.

Minun olisi oikeastaan tehnyt mieli ottaa sitä samaa, ihanaa shakshukaa, eli mausteisessa tomaattikastikkeessa kypsennettyjä kananmunia, kuin viimeksikin, mutta päädyin silti Madame Freda -leipään. Niin simppeliä, niin hyvää. Rouvakin hykerteli burgerinsa kanssa.

Jälkiruokavohvelin juttu on puolestaan ruusuvesi. Tämä Rosewater waffle siis maistuu hennosti ruusulle, mikä kuulostaa hassulle, mutta maistuu - aah - niin ihanalle.

Allswell

124 Bedford Ave, Williamsburg, Brooklyn
http://allswellnyc.com/

Olemme aiemmin käyneet useamman kerran brunssilla Brooklynin puolella ja Williamsburgissa, mutta tällä kertaa "sinne asti" lähteminen tuntuikin jotenkin vaivalloiselta. Rouva ei ollut myöskään enää yhtä innostunut Beacon's Closet -vintageliikkeestä, sillä hän kertoi, ettei hän enää viime vuonna löytänytkään kaupasta vaatteita entiseen tapaan. Liikehän oli silloin muuttanut toiseen paikkaan.

Well, päätimme, että kyllä meidän yhdellä brunssilla on käytävä Williamsburgissakin, ja koska Eggissä oli käyty jo niin monta kertaa, päädyimme Time Outin suositusten mukana Allswelliin.

Farrosalaattia ja flatbreadia lehtikaalilla ja kananmunalla. Olisi ehkä pitänyt syödä vähän enemmän, että osaisi sanoa muutakin kuin että ihan kiva paikka ja ruokakin maistui.

Prune

54 E 1st St, East Village
http://prunerestaurant.com/

Prune oli listalla myös kaksi vuotta sitten. Silloin se oli mainittu jossain juttussa kaupungin parhaana brunssina ja erinomainen se oli edelleen. Klassinen Eggs benedict ja mukavan mausteinen Huevos rancheros olivat "nam".

Jälkiruoaksi lupasin tytölle (=odotin itse kovasti) "hollantilaista" pannukakkua.

En tiedä, syövätkö hollantilaiset pannukakkunsa vaahterasiirapin ja kinkun kanssa, mutta täällä sitä pidetään ihan normaalina. Ja toimii yllättävän hyvin.

Mutta voi, nyt jäi kaivelemaan se, että olimme brunssilla sunnuntaina ennen klo 12:ta.

Ja mitäs se tarkoittaa?

Ei Bloody Maryja! Ja tarjolla kun olisi ollut niin monta variaatiotakin. No, jotain on jätettävä ensi kertaankin.

Buvette

42 Grove St, West Village
http://www.buvette.com/

Buvettesta kerroin jo edellisessä illallisjutussa, mutta tällä brunssilla kävimme itse asiassa ennen sitä. Istuimme hassusti täsmälleen samassa pöydässä myös tällöin. 

Julkaisin jokin aika sitten täydellisen munakokkelin ohjeen. Se on tehty juuri Buvetten julkaiseman keittokirjan ohjeella, ja samaa munakokkelia on tässä Rouvan leivän päällä!

Minun oli puolestaan maistettava aamiaisvohvelia pekonilla, munalla ja vaahterasiirapilla, koska... hei, aamiaisvohveli pekonilla, munalla ja vaahterasiirapilla!

Ja koska vohvelia ei voi syödä liikaa, otimme sellaisen vielä jälkiruoaksikin, ja aloimme haaveilla samalla sellaisesta vohveliraudasta, jolla saisi tällaisia paksuja vohveleita, joissa on syvät kolot. (Nykyisen, aidon 1980-luvun vohvelirautamme saimme äidiltäni, ja sen johtokin on jo korjattu maalarinteipillä.)

Joseph Leonard

170 Waverly Place, West Village
http://www.josephleonard.com/

West Villagen Joseph Leonard sijaitsee aivan Buvetten lähistöllä. Tähän paikkaan päädyimme Issues-blogin Inken suosituksesta, joten kiitokset sinne päin. Kiva paikka ja hyvät ruoat.

Erityisesti Rouvan ballsit olivat paitsi miehekkään kokoiset myös erityisen maukkaat. Rouva ihasteli myös yrttiflatbreadin sisällä ollutta härkäpapupestoa.

Tipsy Parson

156 9th Ave, Chelsea
http://www.tipsyparson.com/

Tipsy Parson on hyvä paikka pitää mielessä aurinkoisella ilmalla.

Ai miksi?

No siksi, että aivan sen lähistöllä kulkee vanhasta tavarajunaradasta tehty ja katutason yläpuolella kulkeva puisto, High Line. Mekin valitsimme tämän paikan Time Outin parhaiden brunssien listalta juuri siksi, että pääsisimme sitten käymään puistossa brunssiseuraksi liittyneiden ystäviemme kanssa.

Ruoankin puolesta paikka oli oikein suositeltava, ja täältä sai myös yhtä suosittelun arvoista klassikkoa: Shrimp and grits. Siis katkarapuja ja mannapuuron kaltaista maissipuuroa kastikkeella. Mukavan rapsakat pekonipalat.

Rouva kertoi, että myös hänen Farmstand-annoksena oli hyvää.

Maialino

2 Lexington Ave, Gramercy Park
http://maialinonyc.com/

Maialino on The Egg Shopin lisäksi toinen Instagram-löytömme. Rouvan seuraama NYC:iläinen ruokavalokuvaaja käy täällä kuulemma usein aamiaisella, joten mekin menimme katsomaan, mistä on kyse.

Ravintola on hotellin ravintola, mikä on aina ihan hintsusti epäilyttävää, mutta ainakin tässä tapauksessa aivan suotta. Molemmat leipämme (Croque Signora ja Salsiccia) olivat mahtavat ja tavallaan lapsen vuoksi tilattu Cacio e pepe, eli pecorinolla maustettu pehmeä munakokkeli, niin törkeän hyvää, että meinasi itku tulla. Siis miten niin yksinkertainen voi olla niin maukasta?

* * *

Ja voih, tässä olikin New Yorkin -juttusarjani tällä kertaa.

Vaan eiköhän tänne tulla taas uudelleen.

* * *

Loppuun vielä muutama täysin aiheeseen liittymätön kuva, joita en saanut mahtumaan mihinkään muuhun juttuun.

 Ja näiden kuvien myötä kiitän mielenkiinnosta ja siirryn ensi kerralla muihin aiheisiin.

Have a good one!

Kommentit

Sanna Hollannista (Ei varmistettu)

Hollannissa jo useamman vuoden asuneena voin kertoa että tuo pannukakku oli ihan tyypillinen! Täällä kun syödään (tai siis hollantilaiset syö) sekä makeat että suolaiset lätyt siirapilla ja tomusokerilla päällystettyinä. Niin omena-kaneli-rusina lätyt kuin myös kinkku-juusto :)

Mallaspulla (Ei varmistettu) http://mallaspulla.blogspot.fi/

Kiitos aivan ihanista Nykin jutuista taas kerran! Hyödynsin vinkkejänne viime kevään matkallamme sinne ja nyt taas heräsi matkakuume päästä sinne jälleen. Ja ei tarvi varmaan sanoa, että kuola valuen katsoin noita ruokakuvia. Ihailen kyllä teidän kykyä löytää kivoja paikkoja ja sitä, kuinka monta paikkaa ehditte testata reissun aikana. Wau! Vohveleista todettakoon vielä, että viime reissun viimeisenä iltana oli pakko käydä hakemassa Macy'sista paksuja vohveleita tekevä rauta. :) Se oli mahtava ostos! Oma hommansa olikin sitten hankkia siihen sopiva muuntaja, joka maksoikin saman verran kuin itse rauta... Ihanat vohvelit se kuitenkin paistaa, joten suosittelen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei näihin NYC-postauksiin kyllästy :) Saakohan Suomesta jostain tuollaista paksuja vohveleita tekevää vohvelirautaa, tai edes lähelle sitä?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos kun lopetat New Yorkista kirjoittamisen. Sen aiheuttama akuutti matka/NY-kuume ei sovi ollenkaan yhteen käynnissä olevan 36. raskausviikon kanssa!

Lomalainen (Ei varmistettu)

Kiitos tosi-tosi paljon näistä vinkeistä! Olemme parhaillaan reissulla LES kulmilla ja selailemme ravintolalistaa päivittäin :) Osa paikoista on tosin niin suosittuja, että olemme kääntyneet ovelta pois kun jonottaa olisi pitänyt jopa tunnin verran.

Kommentoi