Bugikset taas liikenteessä

Isyyspakkaus

Siirryimme täyskantoreppuiluun marraskuussa, heti kun ensimmäiset lumet olivat sataneet, ja jätimme Bugaboo-vaunumme eteisen nurkkaan. Tuntui niin paljon kätevämmältä kävellä ulkona kantorepun kanssa verrattuna vaunujen työntämiseen hangessa ja loskassa. Bugikset toimivat siis reilut kolme kuukautta ainoastaan tytön ulkovaatteiden telineenä. Aina tähän päivään saakka!

Päivä tuntui sopivalta paitsi ulkoiluun myös Bugiksien kaivamiseen naftaliinista ja niiden muuntamiseen rattaiksi: vaunukoppa jemmaan ja rataskangas tilalle.

Ajattelin kärrytellä tyttöä vielä toistaiseksi selkä menosuuntaan ja kääntää istuimen joskus myöhemmin toisin päin.

Kaikkea kun pitää vähän jännittää, tässäkin tietysti jännitti, miten tyttö viihtyisi rattaissa. Oikein hyvin, kiitos. Nukkui mennen tullen.

No mutta miksi tämä tapahtui juuri tänään? Kas, latasin HSL:n matakorttiini kautta vain tammikuun loppuun saakka, ja minulla oli tänään asiaa metromatkan päähän kotoa. Ja hei, vaunujen ja rattaiden kanssa matkustaa ilmaiseksi koko HSL-alueella!

Nythän tästä pitää ottaa kaikki ilo irti! Museoretki Espooseen! Ostoksille Vantaalle! Vauvatreffit Kirkkonummelle! Metrolla Mellunmäkeen, K-junalla Keravalle ja koko päivä kahdeksikkoa kolmosella!

Tänään rattaat tuntuivat niin kivoilta, että taidanpa lähteä niiden kanssa liikenteeseen huomennakin, vaikken missään pidemmällä kävisikään.

Aikansa siis kutakin. Otetaan kantoreppu käyttöön taas jonain toisena päivänä.

Kommentit

Kristaliina
Puutalobaby

Täällä Bugikset ovat olleet käytössä talven ympäri, mutta käynnissä on juuri tällä hetkellä pienimuotoinen kriiseily tuon vaunu/ratas-vaihtamisproblematiikan kanssa... En millään raaskisi luopua tuosta vaunuominaisuudesta, kun napero nukkuu siinä niin hyvät ulkopäikkärit eääääh! Eiks niin, että se vaihtaminen ei ole ihan sellainen "naps naps kaksi sekuntia" -toimenpide, eli että ei voi saada molempia ominaisuuksia...?

Hei ja toinen vertaiskysymys tuli noista Bugiksista mieleen: sain joskus talvella meiliini lukijalta tiedon, että noissa turvakaarissa on havaittu jotain vikaa ja ilmoittautumalla jonnekin saa uudenmallisen kaaren. Sitä vähän googlasinkin, mutta homma jäi sitten hoitamatta. Ootteko te hankkinut sellaisen uuden?

PS. Hyviä ajeluita! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Voihan sitä kantaa ja kärrytellä samanakin päivänä, ei kai nämä ole sellaisia Nyt teemme vain tätä toista -valintoja. Tilanteen mukaan.

Saako noihin Bugiksiin (varmaan saa, jos kerran ovat niin hienot pelit) jalkapeittoa? Suojaisi mukavasti lasta tuulessa ja tuiskussa pitemmillä reissuilla, kun kärryissä matkustaminen on lapselle paljon kantamista kylmempää. Tosin jos aiotte olla vain siellä ratikassa, niin sitten ei varmaan tarvitse... :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kristaliina; kyllä mä luulen että ne päiväunet maistui ihan yhtä hyvin myös rattaissa, jos vaan käytät lämpöpussia (mikä sen nimi nyt virallisesti sitten onkaan). Vaihto rattaista takaisin vaunuksi ei ole ihan naps- naps kun muistaakseni osa rungosta on sama, eli pitää vaihtaa kankaita vaunuosasta rattaisiin. Mites mä olen tuon jo unohtanutkin - no mutta jotain sellasta säätöä siinä oli. Ainakin itsellä jäi kyllä rattaat käyttöön heti kun kokeilin, ne oli niin kätevät, tavaroita sai paremmin alas, lapsi viihtyi paremmin kun asentoa ja suuntaa pystyi vaihtamaan tosta noin vaan. Ja se lämpöpussi piti lämpimänä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kristaliina: Joo, ei käy ihan naps vaan. Pelkästään tarranauhojen auki repiminen oli vähän ärsyttävää puuhaa, eikä sitä tekisi mieli tehdä hirveän usein.

Niin, se vaihtohomma taitaa koskea sitä kantokahvaa. Sain siitä meiliä joulukuussa, mutta unohdin koko homman. Kyse on tästä:

"Bugaboo käynnisti laatualoitteen, koska (...) Bugaboo Cameleon tai Bugaboo Donkey -rattaiden kantokahvan valkoinen painike saattaa tietyissä tilanteissa ponnahtaa ulos, kun kantokoppa tai istuin asetetaan maahan tai epätasaiselle alustalle. Jos valkoinen painike ponnahtaa ulos, kantokahva saattaa irrota toiselta puolelta. (...) Nyt Bugaboo haluaa tavoittaa asiakkaansa tarjotakseen heille uuden, parannetun kantokahvan Bugaboo Cameleon ja Bugaboo Donkey -rattaisiin. (...)

Vaihdettavan kantokahvan sisältävien rattaiden sarjanumerot:

Bugaboo Cameleon
S/N 04011090900001 – S/N 04031101009999  
S/N 08011090900001 – S/N 08021100800386 
S/N 140100093600531 – S/N 140103123350418
 
Bugaboo Donkey
S/N 170101105300001 – S/N 170104130900500

Bugaboo-rattaiden omistajat voivat tarkistaa, koskeeko laatualoite heidän rattaitaan, menemällä osoitteeseen www.bugaboo.com/carryhandle ja syöttämällä rattaiden sarjanumeron kenttään."

Vierailija (19:02): Bugaboon lämpöpussia myydään lisävarusteena. Jospa sitä ei enää tänä talvena tarvitsisi...

Kristaliina
Puutalobaby

Joo, just tuo sama juttu se oli, mutta unohtui siis meiltäkin - täytyypäs käydä tsekkailemassa tuo sarjanumero... Jos muistaa... Hyvin se kahva on kyllä näyttänyt toimivan, tuskin se mistään  mihinkään pomppailee :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, me ei olla käytetty koko kahvaa juurikaan, kun se oli aina vähän tiellä. Hmm, mihinköhän mä sen edes laitoin..? :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos joku huomaa, niin ei ole helppoa insinöörin ja muotoilijan tehdä

täydellistä lastenvaunua, aina jää jotakin huomaamatta, ja laatu on myös

sitä, että asiakasta ei jätetä, havaitun puutteen takia pulaan.

Vau mikä vauva!

Mä en tiedä kuljenko mä nyt tosi hitaalla vai enkö vaan osaa käyttää omia vaunujani, mutta kuinka bugaboissa sitten vaihdutaan vaunuista rattaiks? Meillä on teutoniat, ja siinä vaihto tapahtuu, hmm, ottamalla vaunukoppa pois. Ja toki selkänojan ja jalkatuen korkeutta voi sitten säätää, mutta ei sekään oo kun kahen vivun siirto. Mietin siis vaan, että onko mulla omissa vaunuissa jäänyt jotain tajuamatta ja oon kuljettanut tyttöö ihan vajaalla tyylillä, vai miten niissä niin maan parhaissa bugaboissa voi tällanen melko oleellinen (tai ainakin just siirtymävaiheessa tarpeellinen) juttu olla kovin hankala :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Bugiksissa on erillinen rataskangas. Vaunukoppa on kiinni noin tusinalla (tai jotain) tarranauhalla suorakaiteen muotoisessa pehmustetussa kehikossa. Koppa siis irrotetaan ja rataskangas pingotetaan samaan kehikkoon. Kyllä siinä muutaman minuutin saa puuhastella, ainakin ensimmäisellä kerralla.

Kristaliina
Puutalobaby

Osaankohan mä nyt selittää; niissä on siis se vaununkopan/kärryosan runko sama, eli samasta perusrungosta saadaan kankailla & varusteilla rakentamalla joko vaunukoppa tai kärryosa. Eli ei ole kahta "isoa osaa" (pointtina varmaan tilansäästö niin kuin Bugiksissa yleensä) vaan yksi, joka taipuu kankaat vaihtamalla molempiin muotoihin :)

Kristaliina
Puutalobaby

Tommi ehti ensin :)

Vau mikä vauva!

Okei. Voi olla että tässä on kuulijallakin vähän hakusessa, mä en oo siis oikeestaan yhtään perehtyny eri tyyppeihin. Teutonian funithan on kans pikkunen kaupunkimalli, ja siinä on siis se ratasistuin jo rungossa (tai käytännössä se on se itse runko?) ja vaunukoppa vaan asetetaan siihen päälle. Tai meillä on kai nimellä pehmeä kantokoppa tms joka on kai lähinnä puolivuotiaalle asti, en tiedä onko siinäkin systeemissä sit joku eri. On tuolla kaikenlaisia neppareita ja jotain päätukia joita kai pitäis fiksailla, mut käyttö toki onnistuu ihan näin helpostikin.

Hyvin mahdollista on että me on käytetty vaunuja ja/tai rattaita ihan väärin kasattuna, mut ainakin on toiminut hyvin :D ja nyt tosiaan on kiva, kun muuten voi kuljeskella rattailla, mut päiväunille saa samantien koppaan.

Kristaliina
Puutalobaby

Kuulostaa hyvältä, just tuollaista vaihto-ominaisuutta mekin oltais vaunuilta tarvittu, mutta eipä tosiaan ostaessa mitään tällaisia tarpeita ois tullut mieleenkään... :D

Sori Tommi, kaappasin keskustelun vähän sivuun aiheesta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Juu suosittelen myös jotain peittoa tai lämpöpussia vielä. Millainen eristys pohjassa vaunuissa ? Ettei siis vedä (kylmää) selästä tytölle...

Vierailija (Ei varmistettu)

Joo siinä istuessa saattaa tulla hyvinkin kylmä ilman pussia. Eikä sen tavi olla Bugisten oma pussi, halvempiakin lämpöpusseja saa ja sopivat useimpiin vaunuihin!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä, varusteet ja vaatteet sään, lämpötilan ja ulkona vietettävän ajan mukaisesti, aivan kuten kantorepunkin kanssa.

Meiltä kyllä löytyy kirpparilta ostettu Lindexin lämpöpussi, joka menee vielä tämän talven. Ensi talvea varten pitää hankkia joka tapauksessa uusi, sillä se käy pieneksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei voi kun ihmetellä, miten noin kamalan kalliit kärryt voidaan tehdä noin vaikeiksi käyttää. Ja lämpöpussit lisävarusteina, jotka maksaa yli sata euroa - Suomen ilmastossa!

Meillä oli aikanaan rehelliset suomalaiset yhditelmät, joissa tuli mukana sekä talvi- että kesäjalkapeitot. Vaunut muuttuivat rattaiksi nostamalla kantokoppa pois, ihan yhdellä kädellä sekunnissa, ja samoin takaisin. Kantokopassa pystyi nukuttamaan lasta myös ilman vaunuja. Pyörät oli sen kokoiset, että mikään talvikeli ei ollut este liikkumiselle. Hintaa oli uutena vähän päälle kolmesataa.

Tommi K
Isyyspakkaus

Itse en koe vaunuja mitenkään vaikeina käyttää, mutta minulla ei olekaan tarvetta muuttaa rattaita takaisin vaunuiksi ja toisin päin.

Lämpöpussi taas on lisäosa kaikissa vaunuissa tai rattaissa, joita ainakin Vaunu-aitta myy. Mielestäni on hyvä, että ylimääräiset varusteet myydään erikseen, jolloin niiden merkkiä, mallia ja varsinkin tarvetta voi harkita itse.

Bugiksen lisävarusteet on kyllä kalliita, mutta saahan noita pusseja halvemmallakin. Omamme taisi maksaa kaksi euroa.

Caitia (Ei varmistettu)

Mun kysymykseni ei liity bugaboihin eikä vaunuihin lainkaan, vaan koiriin :) Muistelin Tommi, että kirjoittelit joskus, että teidän koira ei ollut tottunut lapsiin ja vähän jännititkin sitä mutta ainakin yhdessä kuvassa näkyi lapsi ja koira sulassa sovussa. Eli miten yhteiselo on sujunu, kun lapsi on ruvennut liikkumaan?

Meille syntyy kesäkuussa ensimmäinen lapsi ja meidän koira (täyttää 9-vuotta) tulee varmasti kokemaan elämänsä shokin. Koira on kyllä vieraillut usein lapsiperheissä eikä ole vihainen lapsille, tai ei siis ole vihainen kenellekään, mutta hieman jännittää silti. Erityisesti siis se, kun lapsi rupeaa liikkumaan ja kiinnostuu koirasta.

Tommi K
Isyyspakkaus

No joo, tuo koirahomma onkin asia, josta on pitänyt kirjoittaa jo aiemmin, mutta sitten on aina ollut jokin akuutimpi juttu mielessä. Mutta nyt on toki jo enemmän kerrottavaakin, kun tyttö on alkanut jahdata koiraa... :) Pidän teitä vielä jännityksessä ja teen tästä lähiaikoina jutun :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Olin yhteydessä Bugaboohon tuosta turvakaariasiasta. Meidän vaunut eivät kuuluneet niihin, joissa vikaa oli havaittu, mutta koska kaari on hajonnut samalla tavalla, kysyin asiasta. Lähettivät kuriirilla kotiovelle uuden. Tosin se on kyllä edelleen sitä vanhaa mallia eikä sellainen hieno kääntyvä, kuten uudessa Cameleon3-mallissa.

Bugikset ovat kyllä meillä loistavasti palvelleet kahden lapsen käytössä. Myös talvella, kun vaan vaihtaa eturenkaiden tilalle lisävarusteena myytävät talvirenkaat. Käytämme niitä myös lenkillä ja mökillä hiekkatiellä. Suosittelen lämpimästi. Kaupunkikäytössä ja pienen hissin kanssa ei vaan voi olla isoja vaunuja ja Bugikset ovat vakuuttaneet laadullaan.

Kippuralla

Itse suosittelen ticket to heavenin lämpöpussia, sisällä on untuvaa.
Meillä oli eilen käytössä kaupungilla se, sisällä lapsi sisävaatteissa ja pipossa eli ei kenkiä tms.
V nukahti bussiin, heitin kotiin tullessa vielä tuulisuojan päälle ja jätin tunniksi kylmään ulkoeteiseen nukkumaan. Sieltä heräsi sitten hiukset märkänä eli lämmin pussi on :)
Sopii loistavasti buggigsiin, meillä on 110cm eli se pidempi versio lämpöpussista. Ratasiän jälkeen voi käyttää vaikka telttaillessa/mökillä tms, meidän 5v on 111cm pitkä ja nyt kävi pieneksi vasta.
Oli siis aikanaan hyvä ostos kun on palvellut meillä jo kahta lasta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei Laura Em!

Funit ovat _yhdistelmävaunut_, eli siinä on tosiaankin ratasosa ja kantokoppa päällekäin. Eri yhdistelmävaunuissa kantokoppa voi olla kova tai pehmeä.

Bugeissa rungossa on kiinni joko se ammemainen nukkumiskoppa (onko se lainkaan _kanto_koppa?) tai sitten se istumissysteemi.

Olet varmaan kyllä käyttänut Funeja niin kuin pitää. :)

Johanna

Kippuralla

Buggisten koppaa voi kyllä kantaa eli on ihan oikea kantokoppa-me käytettiin matkasänkynäkin 8kk ikäiselle sitä vielä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Me on käytetty ihan äitiyspakkauksen makuupussia vaunuissa/rattaissa ja hyvin on poika tarjennut sillä + haalarilla nukkua päikkäreitä ulkona. Jos on ollu yli kymmenen pakkasta, niin olen laittanut vielä ylimääräisen peiton päälle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pakko puuttua tuohon lämpöpussi asiaan, eiköhän jokainen osaa vaatettaa ne omat pikkuiset hyvin ja tiedä mitä pussia, peittoa, vaatetta mihinkin säähän tarvitaan, kuinka kauan ollaan ulkona jne. Se, että lapsi nukkuu hikipäässä ei ole se ihanne. Rattaat vaikuttavat näppäriltä.

Kippuralla

No eihän se ole ihanne, mutta ilmaisimpa sillä lähinnä sitä että pakkasessakin tarkenee. Ainakin täällä saaressa tuulee aina jostain suunnasta, ja tavallisiin pusseihin saa pukea paljon enemmän päälle.

Kommentoi