Daruma eli pelottavat silmät

Tytön huoneen hyllyllä on istuskellut pitkään japanilainen daruma-nukke. Sain sen joskus 25 vuotta sitten japanilaisilta kuorovierailta, ja se on siitä asti tuijotellut tyhjillä silmillään huoneideni nurkissa.

Jotenkin se päätyi sitten myös lapsen huoneeseen, ja asetin sen hyllylle hänen sänkyään vastapäätä.

IMG_4131 (1).jpg

Yhtäkkiä, joskus viime keväänä, tyttö sanoi eräänä päivänä, että nukke pelottaa häntä. Sillä on kuulemma ”pelottavat silmät”, ja ne häiritsevät yöllä hänen nukkumistaan. Silmät ovat kuulemma pelottavat siksi, että ne ovat tuollaiset tyhjät.

Kerroin tytölle, että nuken olisi oikeastaan tarkoitus tuoda hyvää onnea ja että sille pitäisi itse maalata silmät. Ensin maalataan toinen silmä, kun alkaa tekemään jotain asiaa, ja sitten kun se asia on valmistunut, maalataan toinen silmä.

Eräänä päivänä katselin, että nuken silmiä oli väritetty lyijykynällä.

”Minä piirsin sille silmät”, tyttö ilmoitti. Voi hassua.

IMG_4135.jpg

Nuken läsnäolo häiritsi ja pelotti edelleen sen verran, että daruma siirtyi pianon päälle olohuoneeseemme.

Ja niin myös viimein, 25 vuoden jälkeen, maalasin sille toisen silmän ajatellen tämän vuoden tärkeää projektiani. Projekti kun tehdään vielä japanilaisten kumppanien kanssa, se tuntui hyvin sopivalta.

IMG_3928.jpg

Toisen silmän maalaan sitten joskus myöhemmin, kun sen aika on. Siihen asti daruma tuokoon hyvää onnea projektilleni.

Ehkä taas sen jälkeen se saa palata takaisin tytön huoneeseen. 

Kommentit (6)
  1. Hei, mistä tuo puna/valko/keltainen leijonaprintti mahtaa olla? Aivan ihana.

    1. Se on kotimaisen Polkka Jamin Jellona-juliste. http://polkkajam.com/ 

      Meille se on päätynyt muistaakseni Tampereelta Kyttälän kirppikseltä, mutta valitettavasti en osaa kertoa, mistä sellaisia saisi. Polkka Jamilla ei näytä olevan niitä enää myynnissä.

  2. Sitten joskus, kun tyttö on koulussa ja saa tai joutuu pitämään esitelmän jostain itse valitsemastaan aiheesta, tämä on mitä mainioin aihe; harva tietää sen merkitystä/historiaa, se on sopivan kokoinen mukaan otettava ja mielenkiintoinen. On toiminut hyvin muistaakseni jokaisella tyttärelläni vuorollaan aikanaan…

    1. Kyllä, hyvä idea! Itse pidin kovasti esitelmien pitämisestä koulussa. Muistan pitäneeni esitelmän ainakin Roger Rabbit -elokuvasta ja NYC:in World Trade Centeristä 😀 Olivat molemmat todella vaikuttavia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *