Dinosaurusmuseossa

Minun on tunnustettava jotain: en ole koskaan käynyt Helsingin Luonnontieteellisessä museossa. Tai siis en ollut mutta nyt olen.

IMG_4092.jpg

Veimme tytön museoon viikonloppuna, ja se oli iso elämys kaikille meistä! Tyttö tuijotti silmät suurina ja suu leveässä hymyssä heti ala-aulassa ensimmäisenä vastaan tullutta norsua. Isi ja äitikin olivat vaikuttuneita esillä olleiden eläinten määrästä. Museo näyttää nimittäin ulospäin pienemmältä kuin se todellisuudessa on!

IMG_4035.jpg

Oikeastaan tulimme katsomaan dinosauruksia. Kun kerroimme tytölle, että menemme eläinmuseoon, hänen ensimmäinen kysymyksensä oli: ”Onko siellä dinosauruksia?” Tai oikeammin ninonaunuksia. Sitten puhuimmekin siitä lähtien dinosaurusmuseosta.

IMG_4069.jpg

Totesimme, että tunti on sopiva aika vietettäväksi museossa näin pienen kanssa, joten kävimme katsomassa vain ensimmäisen kerroksen luurankonäyttelyn, kolmannen kerroksen dinosaurukset sekä samassa kerroksessa Suomen luontoa esittelevän näyttelyn.

IMG_4038 (1).jpg

IMG_4064.jpg

IMG_4104.jpg

IMG_4082.jpg

IMG_4075.jpg

Isot eläimet olivat aika jännittäviä, ja niiden teräviä hampaita katseltiin hieman vakavin ilmein.

Tyttö olisi halunnut silittää hirviä ja kertoi, että pöllöllä oli pelottavat silmät.

IMG_4076.jpg

Eläinmuseon satavuotias rakennus on kaunis ja pelkästään sen portaikko todella kuvauksellinen.

IMG_4041.jpg

IMG_4071.jpg

Näyttelyt oli rakennettu todella kivasti, ja museossa viihtyivät niin aikuiset kuin lapsikin. Eri ikäisille löytyy myös useita tasoja: kun näin pienelle lähinnä kerrotaan, mitä eri eläimet ovat, vanhempana voi sitten tutustua tarkemmin eri lajien elintapoihin.

IMG_4079.jpg

Nyt aika hauskaa – ja vähän jännittävää – oli ryömiä lumitunneliin ja koskettaa sen seinässä olevasta aukosta karhun turkkia.

IMG_4087.jpg

Mutta olikohan sittenkin hauskinta hyppiä alas tältä penkiltä dinosaurusten luona?

IMG_4102.jpg

Joka tapauksessa oli hauska retki, ja nyt kun osaamme tien museolle (heh heh, sijaitsee Farangin vieressä), tulee käytyä useamminkin. Ja ihan lähiaikoina voisi käydä katsomassa kakkoskerroksen maailman eläimet -näyttelyn. Löytyisiköhän sieltä kivahleja?

IMG_4028.jpg

Kommentit (10)
  1. Tämäkään ei liity asiaan, mutta pitipä nauraa otsikolla ”mitä tapahtuu, kun selailee blogeja juuri ennen nukkumaanmenoa”. Näin tässä yhtenä yönä unta, jossa autoin sinua ja tyttöä selviämään rattaiden kanssa ahtaissa portaissa ja hisseissä (oli siinä jotain muutakin, mutta muistikuvat ovat hatarat). Muistan katselleeni teidän rattaiden pyöriä, ja huokaisseeni helpotuksesta, että ei valittu niitä, koska unessa pyörät olivat sellaiset vajaa kymmenen senttiä halkaisijaltaan, kuin nukenrattaissa! Ihmettelin kovasti, miten niillä pärjää ollenkaan muualla kuin kaupan lattialla. Toinen asia, jonka muistan hyvin unesta on, että kutsuit tyttöä Vilmaksi, ja naureskelin, että kylläpä oli hauskaa vihdoin kuulla tytön nimi 😀 Ilmeisesti tämä siis näyttää mielestäni Vilmalta. Ymmärrän siis oikein hyvin, miksi nimeä ei blogissa mainita, mutta olen joskus miettinyt, että jotenkin hauskan nurinkurinen tilanne, kun lukijat tietävät loppujen lopuksi aika paljon tytöstä, mutta eivät sitä asiaa, minkä yleensä uusista ihmisistä ensin oppii!

  2. Moi,
    Tämä ei liity nyt varsinaisesti mihinkään.. Mutta mitä näistä suosittelet, jos pitää valita Bronda, Farang tai Gaijing? 🙂

    1. Farangiin menisin itse, mutta riippuu siitä mitä hakee. Näistä kakkossuosikki on Gaijin. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *