DIY-keinu puutarhamökin taaperolle

Vaikka tavallaan jo hyväksyin, etten tee tänä kesänä puutarhamökillä juuri muuta kuin vahdin poikaa, voihan sitä vielä yrittää hieman uusin konstein.

IMG_7953.jpg

Pienellä poikasella on siis niin kova meno päällä, että toinen vanhemmista joutuu käyttämään kaiken aikansa hänen vahtimiseensa. Hänen suustaan saa kaivella asioita ja häntä on vähän väliä siirrettävä pois jostain, mihin hänen ei ole hyvä mennä.

Minulle on jo muutaman kerran ehdotettu, että hankkisimme mökille jonkinlaisen keinun, jossa taapero pysyisi tyytyväisenä.

Rouva itse asiassa olikin jo tekemässä sellaista. Malli on otettu Pinjacolada-blogin DIY chid swing -ohjeesta muutaman vuoden takaa. Kiitos vaan Riikalle vinkistä.

IMG_7950.jpg

IMG_7990.jpg

Keinun kankaat ja kanttinauhat Rouva löysi kotoa kaapista, jossa ne ovat odottaneet jotain käyttöä ainakin vuosikymmenen.

IMG_8055.jpg

Pohjan istuinlevyn isäni toi omasta varastostaan, samoin tukikepeiksi pilkotun harjanvarren.

IMG_8066.jpg

IMG_8068.jpg

Kiinnitykseen käyttämäni narun ja palomiehenhakasen ostin rautakaupasta.

IMG_8075.jpg

Päädyin kiinnittämään keinun omenapuuhun siten, että keinu on irrotettavissa helposti ja vietävissä sateella sisään. Keinulle voi näin keksiä myös toisen ripustuspaikan ja siirtää sitä tarpeen mukana paikasta toiseen.

IMG_8083.jpg

Oli jännittävää laittaa poika keinuun ensimmäistä kertaa. Kyllä hän siitä näytti pitävän. 

IMG_7998.jpg

Vielä emme ole ehtineet käyttää keinua kovin montaa kertaa, joten en osaa sanoa, onko siitä paljoa apua vai vaatiiko lapsi aivan yhtä paljon vahtimista myös siinä istuessaan. Ei hän ainakaan aivan loputtomasti jaksa siinä keinua vaan haluaa lähteä aika pian taas liikenteeseen.

IMG_7999.jpg

Pääasia on kuitenkin se, että hauskaa näyttää olevan edes sen lyhyen ajan!

IMG_7984.jpg

img_7994.jpg

Kyllä tällä välin ainakin muutaman vuohenputken ehtii käydä nyhtämässä maasta irti.

Kommentit (4)
  1. Anni menossa
    16.7.2017, 08:58

    Oijoi, hieno! Samankaltaista kaivattaisiin meidän mökille, kun tuolla konttailijalla ei ole turvallista korkeuserojen ja rannan vuoksi! Josko ottaisi tästä kesäprojektin.

    1. Kannattaa pitää kiirettä, ettei kesä lopu kesken! 😀

  2. Me rempattiin neljö vuotta sitten ja silloin laitettiin partsille kahluualtaaseen liru vettä niin, että silloinen 1v jaksoi sen veden kanssa läträrä, mutta hukkumisvaaraa ei ollut.

    1. Oh, jos olisikin vähän lämpimämpää… Meillä olisi myös pieni kahluuallas mutta ei lainkaan intoa käyttää sitä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *