DIY: Origamimobile

Kerroin jo aiemmin, että tein tytön huoneeseen hänen pinnasänkynsä yläpuolelle origamimobilen.

img_8339.jpg

Tämä lintuparvi koostuu siis japanilaistyylisistä paperiorigameista ja on ilahduttanut tyttöä tammikuusta lähtien. Olin kyllä ajatellut tehdä tällaisen mobilen jo aiemmin, mutta tarve muuttui akuutiksi vasta, kun Ylen Blogistania-ohjelman kuvauksiin oli saatava jotain näperreltävää. Syksyllä näette siis, kun isi taittelee televisiossa paperikyyhkysiä.

img_8234.jpg

Samanlaisen origamimobilen tekemiseen tarvitset

  • kaksi n. 40 – 50 cm pitkää pyörörimaa, joihin linnut ripustetaan
  • (valkoista maalia rimojen maalaamiseksi)
  • origamipaperia (mahdollisimman ohutta)
  • rautalankaa ja sivuleikkurit
  • valkoista ompelulankaa.

1. Leikkaa pyörörimat yhtä pitkiksi ja maalaa ne halutessasi valkoiseksi askartelumaalilla. Ohuita pyörörimoja saa esimerkiksi askarteluliikkeistä.

2. Taittele sitten haluamasi määrä paperilintuja. Tässä origamimobilessa lintuja on 25 kpl. En halunnut tehdä kaikkein perinteisimpiä pitkäkaulaisia kurkiorigameja, joten valitsin mobileeni tämän mielestäni hyvin kauniin kyyhkysen.

Taittelussa on sen verran monta vaihetta, että en viitsi edes yrittää opettaa sitä täällä, ja selkeät ja yksityiskohtaiset taitteluohjeet voit katsoa esimerkiksi tältä sivulta: http://www.origamiway.com/origami-dove.shtml.

img_3666.jpg

3. Tee ripustuskoukut linnuille. Yrityksistäni huolimatta en saanut ripustettua kyyhkysorigameja tasapainoon pelkkää lankaa apuna käyttäen, vaan ne roikkuivat langassa aina nokka tai pyrstö kohti kattoa. Sitten keksin vääntää linnuille ripustuskoukut. Leikkaa sivuleikkureilla rautalangasta viiden senttimetrin pätkiä ja väännä pätkistä alla olevassa kuvassa näkyvän kaltaisia koukkuja.

img_8477.jpg

4. Kiinnitä ripustuskoukut lintuihin. Työnnä koukun piikki linnun läpi sen selkäpuolelta vatsapuolelle siipien takareunan kohdalta ja tuo sen kärki takaisin selkäpuolelle linnun niskan kohdalla.

5. Kiinnitä ripustuslangat koukkuihin. Leikkaa ompelulangasta noin 20 cm:n pätkiä ja solmi ne lenkeiksi. Vedä edellä kiinnitetyn ripustuskoukun kärki takaisin linnun vatsan puolelle, työnnä koukun kärki lenkistä läpi ja työnnä koukku takaisin paikalleen.

img_8490.jpg

6. Ripusta linnut toisiinsa viemällä alempana olevan linnun ripustuskoukku ylempänä olevan linnun vatsasta roikkuvan lenkin läpi. Jatka näin, kunnes sinulla roikkuu päällekkäin haluamasi määrä lintuja.

img_8505.jpg

img_8513.jpg

7. Solmi pyörörimat keskeltä toisiinsa ristin muotoon, ripusta lintuketjut rimoihin ja tasapainota mobile liikuttamalla sekä rimoja että niihin solmittuja lintuketjuja. Itse ripustin mobilen tässä vaiheessa jalkalamppuun, ja lisäsin vielä lintuja ketjuihin. 

img_3872_-_version_2.jpg

8. Ripusta valmis mobile valitsemaasi paikkaan.

img_8336.jpg

img_4079.jpg

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe diy
Kommentit (11)
  1. Kiitos kauniista vinkistä! Väri voi vaihtua, mutta pikkuiselle 3 viikkoiselle lapsenlapselle alan väkertämään :).

  2. Onpa kaunis mobile! Täytyykin itse askarrella samantyyppinen kunhan mammaloma ensin alkaa 🙂 Kiitos hyvästä ideasta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *