Eheyttävä uinti

”…ja sitten sain tehtyä sen viimeisen syötön juuri oikeaan aikaan!”

Tässä ei kerrata joukkuepelisaavutuksia vaan Rouva käy läpi perjantain vauvauintistrategiaa.

Tällä kertaa yritimme tehdä kaiken mahdollisimman oikein. Rouva huolehti siitä, että 

  • Vauva ei ollut väsynyt: hän nukkui juuri ennen uintia vaunuissa muutaman tunnin mittaisella kärrylenkillä
  • Vauva ei ollut nälkäinen: hän sai maitoa sekä juuri ennen uintia että heti uinnin jälkeen sekä
  • Vauva sai olla mahdollisimman paljon mahdollisimman turvallisessa sylissä: Rouva vei hänet sekä suihkuun että uima-altaaseen.

No tein minäkin sellaisen jutun, että vein tytön tiistai-iltana kotona suihkuun ja kylpyammeeseen pulikoimaan. Vietimme ammeessa yli puoli tuntia, ja hän selvästi nautti sekä ammeessa kellumisesta että suihkuttelusta. Ennen kylpyä hän oli itkuinen, mutta ammeessa häntä nauratti.

Tänään vauvauinti oli oikea suksee: tyttö ei itkenyt kertaakaan, ja välillä hän jopa hymyili äitinsä sylissä. Vietimme altaassa melkein koko vauvauintiajan, siis lähes puoli tuntia! Oli helpottavaa, kun sain miesten saunassakin vitsailtua siitä, miten tällä kertaa uinti meni jo paremmin ja että onpa kivaa, kun kukaan ei huuda pukuhuoneessa.

Niin, kyllä se taitaa olla niin, että vauvan pitää aloittaa uintiharrastuksensa äidin sylissä. Nyt pitelin tyttöä vain sillä aikaa, kun Rouva kävi peseytymässä, ja vedessä vain aivan lyhyen aikaa. Äiti voi sitten myöhemmin siirtyä jälleen taka-alalle, jos enää malttaa.

Arvoimme koko viikon, haluammeko enää osallistua koko uintipuuhaan, ja lykkäsin myös lokakuun uintimaksun maksamista aivan viime hetkeen asti (…mistä minulla on huono omatunto, sillä eräpäivä oli jo ollut…). Ja vaikka päätimme eilen jatkaa, tänään uutta arpomista aiheutti se, että tyttö oli jälleen kärttyisä ja itkuinen koko aamupäivän, joten pelkäsimme viime viikon katastrofin toistuvan.

Nyt voin sanoa, että onneksi emme jättäneet menemättä, sillä uinnissa oli oikeasti tosi kivaa, ja se oli oikein eheyttävä kokemus.

Varsinkin, kun se oli suurin piirtein ainoa hetki koko päivänä, kun tyttö ei itkeskellyt. Siitä lisää jokin toinen kerta.

Kommentit (4)
  1. Hienoa että uinti on alkanut maistua! Toivottavasti sama meininki jatkuu ja eiköhän se jatku kun olette nyt löytäneet ne tietyt jutut mihin kiinnittää huomiota jotta vauva jaksaa uida ja nauttii siitä.

  2. Meilläkin oli useampi noita katastrofeja ja vasta kun laadimme vastaavanlaisen sotasuunnitelman, alkoi uinti sujua:) Meillä isä ei asu saman katon alla ja tuosta uinnista tulikin oikeen hyvä isän ja lapsen bondaus-hetki. Nyt ne on menossa jo Mäkelänrinteelle vauvauinnin sijaan. Taas voi vaan ihmetellä, minne se vuosi on kadonnut ja minne se vauva katosi. Hienoa, että teilläkin nautitaan taas pulikoinnista:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *